Aino-jäätelörasiat
Hain eilen pitkästä aikaa Cittarista tarjoussatsin. Avattuani rasian jätski oli aivan pehmeää ja luulin pakastimeni hajonneen, mutta näin ei ollut. Tietääkö joku onko reseptiä muutettu, vai mitä on tapahtunut?
Kommentit (21)
Kyllä ne on aika pehmeitä mielestäni olleet, viimeksi kun olen ostanut. Saa suoraan pakastimesta otettuna otettua annoksen ihan tavallisella lusikalla (ilman että varsi taipuukaan). Varmaan reseptissä on jokin ainesosa mikä pitää sen pehmeänä.
Kauppiasy säästää sähköä ja pitää pakastinta liian lämpimänä. Meidän K-kauppias (entinen) teki tätä ja lopetin kokonaan pakasteiden ostamisen sieltä.
Ainahan jäätelöt on kaupassa ostettaessa pehmeitä. Säästävät varmaan energiaa pakastuslämpötiloissa.
Saman olen huomannut ja jätski kuitenkin ollut kotipakastimessa useita päiviä ennen syömistä.
On olleet kyllä pehmeitä aina kun kaupasta tuo kotiin.
Senhän kuuluu olla pehmeää. Jos se kovettuu, niin se tarkoittaa, että olette antaneet sen sulaa jossain välissä ja sitten pakastaneet uudestaan, jolloin ilmavuus vähenee.
Vierailija kirjoitti:
Senhän kuuluu olla pehmeää. Jos se kovettuu, niin se tarkoittaa, että olette antaneet sen sulaa jossain välissä ja sitten pakastaneet uudestaan, jolloin ilmavuus vähenee.
Ei ollut ennen noin pehmeetä, että lusikalla pystyy ottamaan. Ennen piti olla terävä puukko apuna.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ne on aika pehmeitä mielestäni olleet, viimeksi kun olen ostanut. Saa suoraan pakastimesta otettuna otettua annoksen ihan tavallisella lusikalla (ilman että varsi taipuukaan). Varmaan reseptissä on jokin ainesosa mikä pitää sen pehmeänä.
Näinhän se on, niihin on lisätty sellainen lisäaine, joka pitää sen jäätelön sillai pehmeenä, että on helppo annostella. Kuluttajat eivät pidä kovasta jäätelöstä, on niin vaivalloista :)
Ainon reseptiikka on huonontunut ja muuttunut esanssisemmaksi vuosi vuodelta, vadelmajäätelössä vadelmaa 2% tarkoittanee rasiaa kohti peräti kahta kokonaista vadelmaa.. ja sama kaikessa muussakin.
onneksi löytyy kotimaisia vaihtoehtoja niille jotka ei halua syödä aromia ja esanssia.
Glukoosisiirappia käytetään jäätelössä siksi, että se olisi pehmeää myös suoraan pakastimesta ottaessa.
Tätä koitetaan nyt paikata kovalla luonnonmukaisella mainostuksella, on niin suomen luonnosta sitä ja tätä.
Froneri myös ruokkii venäjän sotakassaa..
Wakeup, Herätkää.
On ihan selvästi pehmentyneet.Ennen piti olla kirves että sai palasen irti.Nyt lohkeaa ihan lusikalla.
Aino jäätelöä tarjouksesta? Katsoin kerran ainesosat ja oli mm. vehnäjauhoilla jatkettu.
Vierailija kirjoitti:
Aino jäätelöä tarjouksesta? Katsoin kerran ainesosat ja oli mm. vehnäjauhoilla jatkettu.
(Suomi), sokeri, VEHNÄjauho, laktoositon VOI (Suomi), laktoositon rasvaton MAITOjauhe, vähärasvainen kaakaojauhe, ruokosokeri, kasviöljyt (kookos, shea, rapsi), fariinisokeri, väri (sokerikulööri), inverttisokerisiirappi, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), stabilointiaineet (guarkumi, johanneksenleipäpuujauhe), sakeuttamisaineet (pektiini, polyfosfaatit), luontaiset aromit, suola, dekstroosi. SAATTAA SISÄLTÄÄ PÄHKINÄÄ, KANANMUNAA JA SOIJAA.
Se että jäätelö on pehmeää on HYVÄ asia. Mutta kun se saavutetaan tekemällä moska maitojauheesta, kookos- ja palmuöljystä sekä glukoosisiirapista EI ole.
Taas on mammat "tietämässä" asioita. Kas kuin palmuöljyä ole lisätty.
Jotain keksimuruja mukana? Siksi vehnäjauhoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aino jäätelöä tarjouksesta? Katsoin kerran ainesosat ja oli mm. vehnäjauhoilla jatkettu.
(Suomi), sokeri, VEHNÄjauho, laktoositon VOI (Suomi), laktoositon rasvaton MAITOjauhe, vähärasvainen kaakaojauhe, ruokosokeri, kasviöljyt (kookos, shea, rapsi), fariinisokeri, väri (sokerikulööri), inverttisokerisiirappi, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), stabilointiaineet (guarkumi, johanneksenleipäpuujauhe), sakeuttamisaineet (pektiini, polyfosfaatit), luontaiset aromit, suola, dekstroosi. SAATTAA SISÄLTÄÄ PÄHKINÄÄ, KANANMUNAA JA SOIJAA.
Olisiko sitä vehnäjauhoa keksissä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aino jäätelöä tarjouksesta? Katsoin kerran ainesosat ja oli mm. vehnäjauhoilla jatkettu.
(Suomi), sokeri, VEHNÄjauho, laktoositon VOI (Suomi), laktoositon rasvaton MAITOjauhe, vähärasvainen kaakaojauhe, ruokosokeri, kasviöljyt (kookos, shea, rapsi), fariinisokeri, väri (sokerikulööri), inverttisokerisiirappi, emulgointiaine (rasvahappojen mono- ja diglyseridit), stabilointiaineet (guarkumi, johanneksenleipäpuujauhe), sakeuttamisaineet (pektiini, polyfosfaatit), luontaiset aromit, suola, dekstroosi. SAATTAA SISÄLTÄÄ PÄHKINÄÄ, KANANMUNAA JA SOIJAA.
Tuo on kinuski & brownie -maun ainesosaluettelon loppuosa. Siinä olevat browniepalat on valmistettu ihan oikealla jauholla eivätkä ne ole mitään keinotekoista jauhotonta leivoksen kaltaista juttua.
Sellaiseksi on mahdotonta reseptiä muuttaa, etteikö se jäätyisi. Jopa kossu jäätyy -21 asteessa. Kauanko jäätelö oli ilman kylmäketjua? Oliko cittarin pakastin ehkä liian lämmin/joku unohtanut kannen auki? Jos se sulla kerkesi olla kotona jo pidempään, ehkä pakastimessasi ei ilma vaan kierrä kunnolla, onko se esim. liian täynnä?