Siis onko ruskeakastike se kastike, joka on makkaran/nakkien kastike? Vai joku muu?
Kommentit (5)
Se on voissa ruskeaksi paistetuista jauhoista tehty kastike.
Vierailija kirjoitti:
Se on voissa ruskeaksi paistetuista jauhoista tehty kastike.
Perinteisesti näin, mutta Kekkosen aikaan ruskeaksi soosiksi kutsuttiin vähän kaikkea tuon ja jauhelihakastikkeen väliltä.
Helpoin tapa on murskata purkillinen säilykelihapullia kattilassa pullonpohjalla. Tulee erään sortin soosi.
Suomessa ja suomeksi, kyllä. Sama kastikepohja on myös mm. stroganoffissa ja palapaistikastikkeessa, vaikka vähän eri tavoin maustettuna.
Englanniksi brown sause taas on ihan muuta, se on se makeanpippurinen maustekastike, jossa yleensä on vähintään etikkaa, taateleita, tomaattia ja mausteita. HP-kastike on yksi esimerkki.
On se. Sitä pitää vähän harjoitella ennenkuin onnistuu.