Ennen joka maatalossa paahdettiin kahvipapu itse ja jauhettiin tietysti, siitä on menty todella paljon takapakkia!
Kaffebrännäri ja -mylly olivat vakiovarusteita keittiöissä.
Kommentit (10)
Milloin joku neropattiautistimuija tulee vetämään vitsiä tuosta kahvipavusta?
Joo ja possutkin teurastettiin itse, lehmät lypsettiin, vilja puitiin, lampaat kerittiin ja villa kehrättiin langaksi, josta neulottiin tai kuduottiin vaatteita ja kankaita. On menty kyllä kovasti taaksepäin tässä kehityksessä.
Kahvit paahdettiin ja jauhettiin itse myös kaupunkilaistalouksissa, jos kahviin oli varaa. Näin kahvi oli tuoretta kun sitä nautittiin.
Samahan on nyt palaamassa, ainakin jauhamisen suhteen.
Saattaa olla että en selviytyisi työpaikalle ennen lounasaikaa jos paahtaisinkin pavut aamukahviin.
Kahvin hinnan pompattua pilviin olen tilannut valmiiksi paahdettuja papuja kilon paketissa saksalaisesta verkkokaupasta ja jauhanut itse perinteisellä myllyllä.
Mummolla oli kyllä ennen sotia ostettu kaffebrännäri maalla. Mitäköhän sille tapahtui.
Hyvämaineisessa kahvitavernassa oli esillä pannullinen kahvia. Huomasin heti mausta että se oli valmiista kahvijauheesta tehty. Kahvipaketti roskiksessa vahvisti epäilyni. Keittäjä myönsi asian laidan.
Miten helppoa olisi tehdä kahvi itse pavuista jauhamalla ilman lisäaineita ja arominvahventeita.
Vierailija kirjoitti:
Milloin joku neropattiautistimuija tulee vetämään vitsiä tuosta kahvipavusta?
No mutta tuohan oli hieno suoritus, kun ottaa huomioon, että ap on vähän .... hidas.
Vierailija kirjoitti:
Joo ja possutkin teurastettiin itse, lehmät lypsettiin, vilja puitiin, lampaat kerittiin ja villa kehrättiin langaksi, josta neulottiin tai kuduottiin vaatteita ja kankaita. On menty kyllä kovasti taaksepäin tässä kehityksessä.
Mikään noista asioista ei perustu tuoreuteen tai kärsi aromien nopeasta häviämisestä käsittelyssä.
Vierailija kirjoitti:
Saattaa olla että en selviytyisi työpaikalle ennen lounasaikaa jos paahtaisinkin pavut aamukahviin.
Kahvin hinnan pompattua pilviin olen tilannut valmiiksi paahdettuja papuja kilon paketissa saksalaisesta verkkokaupasta ja jauhanut itse perinteisellä myllyllä.
Mummolla oli kyllä ennen sotia ostettu kaffebrännäri maalla. Mitäköhän sille tapahtui.
Kahvipavut ei ole hyviä välittömästi paahtaamisen jälkeen, vaan niiden pitää levätä muutama päivä. Ihan sinulle viisastelijalle tiedoksi.
Vierailija kirjoitti:
Milloin joku neropattiautistimuija tulee vetämään vitsiä tuosta kahvipavusta?
Ei näköjään tarvitse, kun joku neropattiautistiukkeli oli siitä jo maininnut.
5/5
Raakakahvi säilyy todella hyvin vrt paahdettuun kahviin.