Kokki neuvoo nyt kuinka tehdä ruoanlaitosta mieluisampaa
Kaikki perustuu systemaattiseen ja tehokkaaseen työskentelytapaan.
Alkuun esivalmistat raaka-aineet ja keräät ne valmistuspisteelle valmiiksi. Kaikki on siis mukavasti hollilla kun niitä käytät eikä tarvitse yksitellen juosta kiruhtaen niitä hakemassa kypsennyksen yhteydessä.
Muista maustaessa sääntö: mausta ja maista. Aina voi lisätä mutta ei voi poistaa, toki makuja voi pyöristää.
Kun kypsennät ruokaa muista että kypsennät esim vaikka porkkanat ensin sillä niiden kypsennysaika on pidempi kuin esim perunoiden.
Teroita veitset.
Kastikkeesta kokki tunnetaan.
Älä vatkaa paistinpannulla olevia raaka-aineita vaan anna niiden rauhassa kypsyä.
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Mikä tässä oli uutta?
Varmaan uusavuttomalle nuorelle kaikki
Vierailija kirjoitti:
Mikä tässä oli uutta?
Ei mitään, mutta moni ei silti viitsi edes perusasiota opetella. Eikä noita ainakaan minun kouluaikanani kotitaloustunnilla opetettu. Kunhan vain ohjetta tuijotettiin ja kopioitiin.
Vierailija kirjoitti:
Mikä tässä oli uutta?
Mitäpä jos tukkisit turpasiellei sinulla ole mitään sanottavaa sammakonperse.
Juuri tuo ajoittelu esim. kypsennyksien mukaan on ihan hanurista. Syön raakana vihannekset, helpompaa niin. Perunat uuniin ja liha pannulle. Kastikkeita en syö vaan maustevoita jos jotain. Ainoa ruoka, mitä jaksan väkertää on oikea pasta carbonara.
Maistaminen ei kerro mun suulle mitään. Ei se teelusikallinen liru ole tarpeeksi. Pitäisi ottaa kunnon haarukallinen pöydässä istuen, jotta tiedän, onko kelvollista. Pitäydyn niissä tutuissa ruoissa mitkä osaan maustaa. Kokeileva keittiö, ei kiitos.
Vielä yksi vinkki, ei kokilta mutta innokkaalta kotikokkaajalta. Siivoa koko ajan ruoanlaiton ohessa. Käytetyt välineet tiskikoneeseen tai nopea käsienpesu, työpöydän pyyhkiminen, ainesosat joita ei enää tarvitse pois tieltä, roskat saman tien roskiin ym. Muutoin ei riitä minkään kokoinen keittiö.
Minä aloittaisin teroittamalla veitset, mutta olenkin aloittelija enkä kokki. Minusta on mukavampi leikata kun veitsi ei ole tylsä.
Vierailija kirjoitti:
Minä aloittaisin teroittamalla veitset, mutta olenkin aloittelija enkä kokki. Minusta on mukavampi leikata kun veitsi ei ole tylsä.
Kaikkein tärkein vinkki tuli tässä. Tämä taito pitää opetella ennen ruoanlaittoa tai olla sitten laittamatta ruokaa.
En tarvitse kokin neuvoja, tykkään ruuan laitosta muutenkin. Harmittaa kun nyt ei ole oikein hellan edessä viitsinyt seistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä tässä oli uutta?
Mitäpä jos tukkisit turpasiellei sinulla ole mitään sanottavaa sammakonperse.
Mitäs jos opettelisit kirjoittamaan, sujuu vissiin yhtä huonosti sulta tuo ruuan laittokin. Ääliö.
Vierailija kirjoitti:
Mikä noista ohjeista nyt tekee ruoanlaitosta mieluisampaa?
Jokainen. Mene sinä vttuun viisastelemasta jos et muuta keksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä tässä oli uutta?
Mitäpä jos tukkisit turpasiellei sinulla ole mitään sanottavaa sammakonperse.
Miksi raivoat ventovieraalle joka kysyi asiallisen kysymyksen?
Vierailija kirjoitti:
Vielä yksi vinkki, ei kokilta mutta innokkaalta kotikokkaajalta. Siivoa koko ajan ruoanlaiton ohessa. Käytetyt välineet tiskikoneeseen tai nopea käsienpesu, työpöydän pyyhkiminen, ainesosat joita ei enää tarvitse pois tieltä, roskat saman tien roskiin ym. Muutoin ei riitä minkään kokoinen keittiö.
Noin minäkin teen :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä tässä oli uutta?
Mitäpä jos tukkisit turpasiellei sinulla ole mitään sanottavaa sammakonperse.
Miksi raivoat ventovieraalle joka kysyi asiallisen kysymyksen?
Homo.
Mikä tässä oli uutta?