Munakkaan ystävät! Millaisen teette, saa kehua!
Kommentit (17)
Munakokkelia. Kermaa tietysti, oreganoa, kinkkua, tomaattia, sipulia ja juustoraastetta
Hotellimunakas: munia ja kuohukermaa vatkataan sekaisin- ripaus suolaa.
Paista pannulla hitaasti sekoitellen ison voikimpaleen kanssa.
Voit myös lisätä juustoraastetta ja esim kasviksia mukaan
Kananmunia, hyvin vähän kermaa ja luraus kuplivaa vettä sekoitetaan ja pannussa hieman ruskistetaan. Sitten lämpö lähes pois, ja lisätään ne, mistä pidetään:(suolaa tottakai) ja sitten maun mukaan pippuria, ruohosipulia, sipulia, persiljaa, kinkkua, perunaa, vihanneksia, raejuustoa . . . Miedolla lämmöllä annetaan munakkaan kypsyä kunnes on hyytynyt. Voi kääntää, tai taittaa ,,puolikuuksi,, jos haluaa.
Päälle kinkkua pestolla maustettuna, parmesaania ja tomaattia
En enää muista. Viimeksi tein munakasta 80-luvulla.
Miksiköhän nuoret ihmiset tykkää munaruuista mutta vanhemmat ei niinkään.
En kehu mutta jos haluaa vähän terveellisemmän niin kannattaa laittaa pakaste pinaattia sekaan, eikä ees tarvii tykätä pinaatista ku se ei siinä maistu
Minä teen munakkaani usein näin:
sekoita munakkaaksi kananmunat ja noin reipas ruokalusikallinen vettä, vähän suolaa ja ripaus mustapippuria
kuulloteta kevyesti joko muutamaa halkaistua kirsikkatomaattia tai yhtä karkeaksiraastettua porkkanaa
Lisää munakassörsseli pannulle, ja paista - työntele varovasti hyytyviä osia sivummalle, että hyytymötänkin pääsee pannulle.
aikanaan laitoin kermaa ja juustoraastetta, mutta huomasin, että siitä tulee liian raskasta ja vähän tunkkaisen makuista, ja juustoraasteesta tulee vielä helposti sellainen vähän ällöttävä limainen rakenne, joten lopetin.
Vierailija kirjoitti:
sekoita munakkaaksi kananmunat ja noin reipas ruokalusikallinen vettä JOKAISTA KANANMUNAA KOHTI
Perus ranskalainen munakas on suosikki, eli mausteeksi vain suolaa ja valkopippuria.
seitsemän munaa, kulhollinen kermaa, nokare voita, ripaus hiivaa ja suolaa, ja taytteeksi porkkanaa ja raejuustoa, pari kynttä ja lapset vielä tykkää laittaa ketsuppia päälle oikein kunnolla. nam.
Espanjalainen munakas mm. perunaa, sipulia, valk.sipulia, vähän maitoa ja lisukkeita maun mukaan.
Ainoastaan vatkaan max maistan t. Vegaani
Shakshuka on nopea ja helppo helleruoka.
Viipaloitua perunaa, sipulia, chorizoa ja munia