Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kakun täyte meni pilalle!

Vierailija
19.07.2025 |

Vaahdotin kerman oikein jämäkäksi, lisäsin mascarponea ja pakastevadelmia. Vadelmien lisäämisen jälkeen koko täyte meni ihan löysäksi! Mikä tuossa aiheutti sen? Lähetin jo miehen kauppaan hakemaan Cream fixiä, onneksi kakun tarvitsee vasta huomiseksi niin ehdin vielä hyvin tehdä kokonaan uuden täytteen jos tuo ei jääkaapissa kiinteydy..

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäisissä vadelmissa on vettä.

Vierailija
2/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti: Jäisissä vadelmissa on vettä.

Imeekö ne jostain sitä kosteutta sitten itseensä pakastimessa? 

Ensi kerralla varmaankin siis valutan ne marjat ensin.. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vadelmat menevät pilalle pakastettaessa.

Vierailija
4/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jopa tuoreet vadelmat kärsivät kun ne huuhtelee.

Vierailija
5/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti: Jäisissä vadelmissa on vettä.

Imeekö ne jostain sitä kosteutta sitten itseensä pakastimessa? 

Ensi kerralla varmaankin siis valutan ne marjat ensin.. 

No ei ime, mutta pakastemarjat sulaessaan valuttaa aika paljon mehua, jos tämä oli sulle ihan uusi ilmiö. Ei niissä sitä nestettä yhtään sen enempää ole kuin tuoreessa marjassa, mutta tuoreet marjat pitävät mehut sisässään. Jos vaikka pakastemustikoista teet piirakkaa niin se menee helposti tosi vetiseksi, jos käyttää pakastemarjoja (ilman esim perunajauhoa) saman verran kuin tuoreita.

Vierailija
6/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heinäkuussa pakastevadelmia? Miksi, ap?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harmillista kuulla! Tässä mitä todennäköisimmin tapahtui:

Syypää on pakastevadelmista irronnut neste.

Kun lisäsit pakastevadelmat suoraan vaahtoon, niistä vapautui paljon nestettä, joka:

löystyttää kermavaahtoa ja mascarponea,

voi jopa rikkoa kerman rakenteen, jolloin se alkaa "sulaa" takaisin nesteeksi,

tekee täytteestä vetistä ja juoksevaa.

Mitä olisi voinut tehdä toisin?

Sulata ja valuta vadelmat ensin.

Laita ne siivilään sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön, ja anna valua huolella.

Halutessasi voit painella kevyesti lusikalla, jotta ylimääräinen neste lähtee.

Sekoita vadelmat varovasti lopuksi.

Lisää ne vasta ihan lopuksi, kevyesti nostellen.

Tai käytä niitä vain väliin ilman sekoittamista täytteeseen.

Vierailija
8/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä kakussa on hyvä pakastevadelmista tehty täyte. Kakku on muutenkin maukas, kunhan jättää sokerimassapäällystykset voikreemeineen pois. Joku kerta on tarjottu ihan nakukakkuna ilman mitään päällystyksiä.

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vadelmataytekakku

Jos ne vadelmasi on ulkomaisia pakastevadelmia, niin ne pitää aina kuumentaa ensin

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Harmillista kuulla! Tässä mitä todennäköisimmin tapahtui:

Syypää on pakastevadelmista irronnut neste.

Kun lisäsit pakastevadelmat suoraan vaahtoon, niistä vapautui paljon nestettä, joka:

löystyttää kermavaahtoa ja mascarponea,

voi jopa rikkoa kerman rakenteen, jolloin se alkaa "sulaa" takaisin nesteeksi,

tekee täytteestä vetistä ja juoksevaa.

Mitä olisi voinut tehdä toisin?

Sulata ja valuta vadelmat ensin.

Laita ne siivilään sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön, ja anna valua huolella.

Halutessasi voit painella kevyesti lusikalla, jotta ylimääräinen neste lähtee.

Sekoita vadelmat varovasti lopuksi.

Lisää ne vasta ihan lopuksi, kevyesti nostellen.

Tai käytä niitä vain väliin ilman sekoittamista täytteeseen.

Tämä oli mukava ystävällinen vastaus. 🙂

Vierailija
10/10 |
19.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Noniin, AP tässä taas.

Tein kokonaan uuden täytteen tuoreista vadelmista ja kävi täysin sama homma, täyte meni ihan veteläksi heti kun lisäsin vadelmat.

Alunperin käytin pakastevadelmia koska niitä nyt sattui olemaan pakastimessa, itse pakastettuja kotimaisia vadelmia.

Lähikaupasta löytyi onneksi vaniljakreemijauhetta jolla nyt saan tuon täytteen pysymään kakun sisällä. 

Joten lopputulos toivottavasti on syötävää ja pysyy kasassa.

Aurinkoista loppukesää kaikille!