Kakun täyte meni pilalle!
Vaahdotin kerman oikein jämäkäksi, lisäsin mascarponea ja pakastevadelmia. Vadelmien lisäämisen jälkeen koko täyte meni ihan löysäksi! Mikä tuossa aiheutti sen? Lähetin jo miehen kauppaan hakemaan Cream fixiä, onneksi kakun tarvitsee vasta huomiseksi niin ehdin vielä hyvin tehdä kokonaan uuden täytteen jos tuo ei jääkaapissa kiinteydy..
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti: Jäisissä vadelmissa on vettä.
Imeekö ne jostain sitä kosteutta sitten itseensä pakastimessa?
Ensi kerralla varmaankin siis valutan ne marjat ensin..
Vadelmat menevät pilalle pakastettaessa.
Jopa tuoreet vadelmat kärsivät kun ne huuhtelee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti: Jäisissä vadelmissa on vettä.
Imeekö ne jostain sitä kosteutta sitten itseensä pakastimessa?
Ensi kerralla varmaankin siis valutan ne marjat ensin..
No ei ime, mutta pakastemarjat sulaessaan valuttaa aika paljon mehua, jos tämä oli sulle ihan uusi ilmiö. Ei niissä sitä nestettä yhtään sen enempää ole kuin tuoreessa marjassa, mutta tuoreet marjat pitävät mehut sisässään. Jos vaikka pakastemustikoista teet piirakkaa niin se menee helposti tosi vetiseksi, jos käyttää pakastemarjoja (ilman esim perunajauhoa) saman verran kuin tuoreita.
Heinäkuussa pakastevadelmia? Miksi, ap?
Harmillista kuulla! Tässä mitä todennäköisimmin tapahtui:
Syypää on pakastevadelmista irronnut neste.
Kun lisäsit pakastevadelmat suoraan vaahtoon, niistä vapautui paljon nestettä, joka:
löystyttää kermavaahtoa ja mascarponea,
voi jopa rikkoa kerman rakenteen, jolloin se alkaa "sulaa" takaisin nesteeksi,
tekee täytteestä vetistä ja juoksevaa.
Mitä olisi voinut tehdä toisin?
Sulata ja valuta vadelmat ensin.
Laita ne siivilään sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön, ja anna valua huolella.
Halutessasi voit painella kevyesti lusikalla, jotta ylimääräinen neste lähtee.
Sekoita vadelmat varovasti lopuksi.
Lisää ne vasta ihan lopuksi, kevyesti nostellen.
Tai käytä niitä vain väliin ilman sekoittamista täytteeseen.
Tässä kakussa on hyvä pakastevadelmista tehty täyte. Kakku on muutenkin maukas, kunhan jättää sokerimassapäällystykset voikreemeineen pois. Joku kerta on tarjottu ihan nakukakkuna ilman mitään päällystyksiä.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vadelmataytekakku
Jos ne vadelmasi on ulkomaisia pakastevadelmia, niin ne pitää aina kuumentaa ensin
Vierailija kirjoitti:
Harmillista kuulla! Tässä mitä todennäköisimmin tapahtui:
Syypää on pakastevadelmista irronnut neste.
Kun lisäsit pakastevadelmat suoraan vaahtoon, niistä vapautui paljon nestettä, joka:
löystyttää kermavaahtoa ja mascarponea,
voi jopa rikkoa kerman rakenteen, jolloin se alkaa "sulaa" takaisin nesteeksi,
tekee täytteestä vetistä ja juoksevaa.
Mitä olisi voinut tehdä toisin?
Sulata ja valuta vadelmat ensin.
Laita ne siivilään sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön, ja anna valua huolella.
Halutessasi voit painella kevyesti lusikalla, jotta ylimääräinen neste lähtee.
Sekoita vadelmat varovasti lopuksi.
Lisää ne vasta ihan lopuksi, kevyesti nostellen.
Tai käytä niitä vain väliin ilman sekoittamista täytteeseen.
Tämä oli mukava ystävällinen vastaus. 🙂
Noniin, AP tässä taas.
Tein kokonaan uuden täytteen tuoreista vadelmista ja kävi täysin sama homma, täyte meni ihan veteläksi heti kun lisäsin vadelmat.
Alunperin käytin pakastevadelmia koska niitä nyt sattui olemaan pakastimessa, itse pakastettuja kotimaisia vadelmia.
Lähikaupasta löytyi onneksi vaniljakreemijauhetta jolla nyt saan tuon täytteen pysymään kakun sisällä.
Joten lopputulos toivottavasti on syötävää ja pysyy kasassa.
Aurinkoista loppukesää kaikille!
Jäisissä vadelmissa on vettä.