Miksi ulkomaalaset tomaatit säilyy kotona jääkaapissa paljon pidempään kuin kotimaiset tomaatit?
En nyt tarkoita terttutomaatteja, en minä niistä mitään tiedä. Tarkoitan irtotomaatteja.
Esim Lidlistä kun ostaa niin kotimaisten ja ulkomaisten tomaattien hinta on vähän alle 2 €/kg. Mutta ulkomaiset tomaatit säilyy jääkaapissa syömiskelpoisina KOLME viikkoa. Kun taas kotimaiset tomaatit säilyvät vain YHDEN viikon.
Mikä ihme aiheuttaa tuon "säilyvyyseron" eri tuotteiden välille? Miksi kotimaiset tuotteet säilyvät kolme kertaa lyhyemmän ajan kuin ulkomaiset tuotteet?
Kommentit (12)
Tomaatteja ei säilytetä jääkaapissa.
Tomaatit jääkaapissa? Niistä menee maku täydellisesti ja vitamiinit nollassa. Tomaatteja ei säilytetä jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Tomaatit jääkaapissa? Niistä menee maku täydellisesti ja vitamiinit nollassa. Tomaatteja ei säilytetä jääkaapissa.
Yleensä tomaatit on olleet jo kylmäketjussa, ja maku sen mukainen.
Minä säilytän ja siivutan usein tomaatin valmiiksi pakasterasiaan, kansi päälle ja jääkaappiin. Siitä sitten valmista siivua leivän päälle
En tiedä kuinka kauan nuo säilyisivät, koska ostan tomaatit syötäväksi
Ne ulkomaalaiset tomaatit kerätään raaempina, että kestävät pitkän matkan paremmin.
Käy joskus ostamassa kypsiä tomaatteja tuottajalta torilta tms, niin ne ovat aivan erilaisia kuin ne kaupan kotimaiset, kun nekään eivät ole kunnolla kypsiä.
Vierailija kirjoitti:
No sehän on selvä. Ulkomaalaisissa tomaateissa käytetään säilöntäaineita ym. tarpeettomia aineita.
Höpöti höos, ei käytetä. Ne on eri lajikkeita kuin suomalaiset ja poimitaan pikkasen raakana kuten banaanit.
Tomaatteja ei kuuluisi säilyttää jääkaapissa.
EIpä niin, vaan mieluiten huoneenlämmössä valolta suojassa esim. paperipussissa.
En koskaan osta ulkomaalaisia tomaatteja enkä säilyttäisi niitä kolmea viikkoa missään.
EI ne niin kauaa säilykään. Toki näyttävät hyvältä jääkaapissa oltuaan mutta kylmyys tuhoaa maun. Tuontitomaattikammosi on naurettava.
Syötäviksi minä tomaatteja ostan. Ostan kotimaisia talvellakin, vaikka maksavat yli 6 €/kg.
Kas kummaa, ajattelin että työnnät niitä anukseesi.
Mitäpä lottootte.
Espanjassa käytetään vihannes- ja marjanviljelyssä sellaista tavaraa ettei Suomessa ja yleensäkkään täällä pohjoisempana ole saanut käyttää milloinkaan.
Kävin kerran työn puolesta tutustumassa Espanjalaiseen vihannestuotantoon. Siinä ihmeteltiin, että onpa higieenistä kun kaikilla poimijoilla oli kumisormikkaat.
Selvisihän se kun kysyttiin asiaa työnjohtajalta. Ei ollut hygienia kysymys, vaan suojasi poimijoita herkistymiseltä torjunta-aineille.
Inhoan kotimaisia tomaatteja, yhtä samaa, tylsää mautonta laatua joka kaupassa ja jo valmiiksi liian pehmeitä. Kaikki saman kokoisia ja tasaisen punaisia, kiitos ei. Kloonattua massatuotantoa. Miksi Välimeren maissa on tarjolla kaupoissa ja toreilla niin ihania, isoja, napakoita ja maukkaita laatuja?
Kotimaiset tomaatit on nykyään täysin mauttomia. 20-30 vuotta sitten oli paljon parempia.
No sehän on selvä. Ulkomaalaisissa tomaateissa käytetään säilöntäaineita ym. tarpeettomia aineita. Tomaatteja ei kuuluisi säilyttää jääkaapissa. En koskaan osta ulkomaalaisia tomaatteja enkä säilyttäisi niitä kolmea viikkoa missään. Syötäviksi minä tomaatteja ostan. Ostan kotimaisia talvellakin, vaikka maksavat yli 6 €/kg.