Jos syö punaista lihaa ja kasvattaa lupiineja pihallaan, on itse perkele
Kommentit (5)
Joo, suomalaiset fanaatikot ovat menettäneet järkensä.
Hyi hitto tuollaisia ihmisiä, pitää lähteä ilmastoahdistusta potemaan Indonesiaan pariksi viikoksi.
Lupiinista on haittaa hunajantuotannolle. Miten ap ajatteli marinoida lihan ilman hunajaa?
Liikaa yksittäistä ruoka-aineitta aiheuttaa aina terveysongelmia. Joten lihaa ei tarvitse isoa määrä ja osan siitä voi korvata vaikka juustolla.
Vierailija kirjoitti:
Joo, suomalaiset fanaatikot ovat menettäneet järkensä.
LUE enemmän, luule vähemmän! https://vieraslajit.fi/lajit/MX.38950 Vieraslajit tuhoavat omia eläimiämme ja kasvejamme!
Eikä ole pakko lopettaa lihansyöntiä, ei sitä kukaan pakota!
"Komealupiinin rehevöittämällä kasvupaikalla menestyvät voimakaskasvuiset lajit, joten niittykasvit ja niillä elävät hyönteiset joutuvat väistymään pientareilta. Se myös kilpailee pölyttäjistä alkuperäisten kasvien kanssa. Lupiinien siitepölyn sisältämä myrkyllinen alkaloidi, lupaniini, voi haitata kimalaisten lisääntymistä.
Komealupiini vaikuttaa paikallisiin päiväperhospopulaatioihin, koska se ei kelpaa toukille eikä aikuisille ravintokasviksi. Lisäksi komealupiinin on havaittu vähentävän hyönteisten kokonaismäärää ja vaikuttavan negatiivisesti erityisesti kovakuoriaisiin, kaksisiipisiin, perhosiin ja muurahaisiin.
Se heikentää myös kulttuurimaisemia valtaamalla alaa kedoilta ja vanhoilta koristekasveilta vanhoissa kulttuuriympäristöissä. Viime aikoina se on alkanut levitä myös hiekkapohjaisille mäntykankaille. Komealupiinin on paikoin havaittu vaikeuttavan metsänuudistamista tukahduttamalla puiden taimia.
Komealupiini on myrkyllinen sisältämiensä alkaloiden vuoksi."
Apua, mun kaikki naapurit ovat.