Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kantarelli: kuivata vai pakasta

Vierailija
10.07.2025 |

Kumpi tapa säilöä on parempi? Molempia olen kyllä kokeillut. Minusta pakastettuihin tulee tylsä maku n. 3kk jälkeen ja kuivatuista maku jotenkin hupenee...

Tateissa, suppilovahveroissa ja mustissa torvisienissä maku kyllä säilyy kuivattuna. Minun mielestä.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten käsittelet ennen pakastamista ?

Vierailija
2/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten käsittelet ennen pakastamista ?

Perkaan, pienin, paistan nesteet pois, ei mausteita eikä suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miten käsittelet ennen pakastamista ?

Kuivalla paistinpannulla nesteet pois. Tarkkana saa kyllä olla, etteivät sienet paistu.

Vierailija
4/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastaminen kantarelleille, pysyy maku parempana.

Haudutan kantarelleja ennen pakastamista pannulla pienellä lämmöllä niin, että isoin osa nesteistä haihtuu. Huom. Ilman rasvaa. 

Vierailija
5/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta kumpi parempi?

Kuivuri on.

Vierailija
6/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mutta kumpi parempi?

Kuivuri on.

Makuasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivurilla tai uunissa kuivatut säilyvät pidempään kuin juuri noin esikäsitellyt ja pakastetut. Sienivuodet ovat erilaisia, pitäisin kuivaamista järkevämpänä vaihtoehtona eivätkä vie tilaa pakastimesta. Kuivattuja kanttarelleja olen liottanut kermassa tarpeeksi pitkään jotta maku irtoaa.

Vierailija
8/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen itse lykännyt vain puhdistettuna pakkaseen. Pakastepussista ilmat pois. En ymmärrä, miksi ne pitäisi käyttää pannulla ensin. Ihan hyviä ovat "raakapakasteina".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mutta kumpi parempi?

Kuivuri on.

Makuasia.

No sitähän se juuri on. Makuasia, kun maku kärsii.

Mutta tylsää heitellä makunsa menettäneitä kantarelleja pakkasesta pois 4kk jälkeen.

Vierailija
10/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä aina puhdista, pilkon, paistan ja pakastan pussiin joka on litteänä helppo säilyttää pakkasessa. Aion vkl tehdä metsästäjänleikkeen, johon teen kantarellikastikkeen ja varhaisperunat keitän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
10.07.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mutta kumpi parempi?

Kuivuri on.

Kantarelli ei ole erityisen hyvä kuivattaavaksi, esim tatit on.