Mistähän sekin nyt sitten johtuu, että Ahvenanmaan juustot on Valion juustoja parempia?
Onko paikalla juustotietäjiä? Miksi Ahvenanmaan juustot on maukkaita ja mantereen juustot ei yhtä maukkaita?
Mielelläni ostaisin Valion juustoja ja pienempien suomalaisten valmistajien, mutta missä maku?
Kommentit (14)
Valio on myös isompi laitos kun Ålands mejer, ehkä maussa tulee esille tämä laitosmaisuus
Vertaa esim. Fazerin ja Brunbergin suklaita, Brunberg on pienempi tuotanto ja heidän tuotteissaan on käsityömäinen maku.
Ruohoruokittuja. Valion lehmät syövät halvinta rehua.
Taas viimeksi kun ostin perinteistä Oltermannia petyin. Kaksi kertaa juustosta otettu enkä pitänyt pitkään lämpimässä, mutta heti kertyy sitä "ei-vaarallista" valkoista muka-kittiä reunoihin. Se maistuu ja haisee pahalta. Leikkasin sen pois, mutta seuraavalla kerralla sitä oli taas lisää juustossa.
Enää en osta Oltermannia. Tuo "kitti" (joka on siis oikeasti jotain hometta) tulee joka kerta Oltermanniin. Inhoan sitä hajua ja makua, pilaa kaiken.
Vierailija kirjoitti:
Vertaa esim. Fazerin ja Brunbergin suklaita, Brunberg on pienempi tuotanto ja heidän tuotteissaan on käsityömäinen maku.
Se Brunbergin ohut tryffelipatukka on ihana kahvin kanssa. Enempää ei makeaa tarvi, siinä on riittävästi että lähtee makeanhimo.
Vierailija kirjoitti:
Taas viimeksi kun ostin perinteistä Oltermannia petyin. Kaksi kertaa juustosta otettu enkä pitänyt pitkään lämpimässä, mutta heti kertyy sitä "ei-vaarallista" valkoista muka-kittiä reunoihin. Se maistuu ja haisee pahalta. Leikkasin sen pois, mutta seuraavalla kerralla sitä oli taas lisää juustossa.
Enää en osta Oltermannia. Tuo "kitti" (joka on siis oikeasti jotain hometta) tulee joka kerta Oltermanniin. Inhoan sitä hajua ja makua, pilaa kaiken.
Ei Oltermannia kannata ostaa, se ei maistu miltään! Esim. Valion tuotteista Polarissa on enemmän makua, mutta Keisarinna ym. vielä parempia. Mutta nekään ei silti maistu oikealta juustolta.
Kannattaa maistaa jossain kauppahallissa miltä oikea ranskalainen tai sveitsiläinen juusto maistuu, et sen jälkeen enää koske pitkällä tikullakaan Valion juustoihin
Oletko koskaan kuullut leipääntymisestä.
Ei tämmösestä saa keskustella. Poistoon!
Ruotsalaiset ja tanskalaiset juustot ovat vielä parempia. Suomalaisista juustoista aura on oikeasti hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taas viimeksi kun ostin perinteistä Oltermannia petyin. Kaksi kertaa juustosta otettu enkä pitänyt pitkään lämpimässä, mutta heti kertyy sitä "ei-vaarallista" valkoista muka-kittiä reunoihin. Se maistuu ja haisee pahalta. Leikkasin sen pois, mutta seuraavalla kerralla sitä oli taas lisää juustossa.
Enää en osta Oltermannia. Tuo "kitti" (joka on siis oikeasti jotain hometta) tulee joka kerta Oltermanniin. Inhoan sitä hajua ja makua, pilaa kaiken.
Ei Oltermannia kannata ostaa, se ei maistu miltään! Esim. Valion tuotteista Polarissa on enemmän makua, mutta Keisarinna ym. vielä parempia. Mutta nekään ei silti maistu oikealta juustolta.
Kannattaa maistaa jossain kauppahallissa miltä oikea ranskalainen tai sveitsiläinen juusto maistuu, et sen jälkeen enää koske pitkällä tikullakaan Valion juustoihin
Polar on ajoittain hyvää, siis se rasvaisin versio. Ja jos niitä kolmiopakkauksia ostan, niin Keisarinna on tietysti ykkönen, sitä voi jo sanoa juustoksi. Tykkään tietysti ranskalaisista ja sveitsiläisistä juustoista. Comte on suosikkini. Riitan Herkulla on myös ihanan pehmeä brandy-pähkinä, jossa on sitä rasvaisuutta jota juustolta haen. En ymmärrä, miksi Suomessa niin vähän tehdään oikeita juustoja. Ostaisin mielelläni.
ap
Suomalaiset juustot ovat jotenkin laimean tai jopa vetisen makuisia
Mutta se täytyy sanoa, ettei Keisarinna ole mikään semmoinen että siihen himo tulisi. Ahvenanmaan port salut on parempaa. Mutta ostan Keisarinnaa jos parempaa ei ole hyllyssä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Taas viimeksi kun ostin perinteistä Oltermannia petyin. Kaksi kertaa juustosta otettu enkä pitänyt pitkään lämpimässä, mutta heti kertyy sitä "ei-vaarallista" valkoista muka-kittiä reunoihin. Se maistuu ja haisee pahalta. Leikkasin sen pois, mutta seuraavalla kerralla sitä oli taas lisää juustossa.
Enää en osta Oltermannia. Tuo "kitti" (joka on siis oikeasti jotain hometta) tulee joka kerta Oltermanniin. Inhoan sitä hajua ja makua, pilaa kaiken.
Ei Oltermannia kannata ostaa, se ei maistu miltään! Esim. Valion tuotteista Polarissa on enemmän makua, mutta Keisarinna ym. vielä parempia. Mutta nekään ei silti maistu oikealta juustolta.
Kannattaa maistaa jossain kauppahallissa miltä oikea ranskalainen tai sveitsiläinen juusto maistuu, et sen jälkeen enää koske pitkällä tikullakaan Valion juustoihin
jep Polarista ehdottomasti se punainen pakkaus.
Ehkä Ahvenanmaalla lehmät elävät stressittömässä ympäristössä kun saarella ovat, ja ruoho mitä syövät on puhtaampaa? Ahvenanmaalaiset ovat myös todella yrittäjähenkisiä ja ylpeitä osaamisestaan - tekevät kaiken pieteetillä