parhaat kasvismakkarat?
Mistä pidätte eniten ja miksi? Ja mitkä ovat huonoja ja miksi?
Omassa taloudessa jäänyt makkarat viime aikoina syömättä ensinnäkin siitä syystä, että ovat normihinnoiltaan aivan liian kalliita - ja toiseksi laadullisesti huonoja, tai ainakin omaan makuun ankeita.
Vielä vuosi-kaksi sitten oli muutamia hyviä, mutta ovat lopettaneet tuotannon ja uudistaneet täysin erilaisiksi koostumuksiltaan, esim Pirkan nakki ja Muu naggi (myös chorizo versiona). Pouttu teki myös hyvää grillimakkaraa, mutta ei sitäkään enää. Muun ja Pirkan uudet versiot mössösiä ja mauttomia; en oikein ymmärrä kuinka mennyt edes ideat noista läpi tuotantotiimissä - ellei sitten ole raha ratkaissut laadun sijaan.
Ajatuksia jakoon asian suhteen, kiitos.
Kommentit (22)
Makukeittiöllä parhaat nykyään. Muu ryynimakkarat ovat nyt palanneet sesonkituotteena, osta pakastin täyteen kun vielä voit.
Linda McCartney red onion & rosemary pakastemakkarat.
Hyi hitto, meni huomisen ruokahalut.
Makkara = lihajaloste, joko luonnon- tai keinosuoleen tehty maistettu lihamassa, joka voi olla savustettu.
Makukeittiön kasvisnakit- ja makkarat.
selkeesti tuntuu innostavan kommentoiti heitä joita ei kasvismakkarat edes kiinnosta. miksi vaivaudutte? luulette ilmeisesti olevanne hauskojakin, mutta voin sanoa että vaikuttaa lähinnä lapselliselta.
Vierailija kirjoitti:
Makkara = lihajaloste, joko luonnon- tai keinosuoleen tehty maistettu lihamassa, joka voi olla savustettu.
jokainen tietää mistä kasvismakkarassa on kyse. sinäkin tiedät sen, mutta haluat esittää ettet tiedä.
Vierailija kirjoitti:
selkeesti tuntuu innostavan kommentoiti heitä joita ei kasvismakkarat edes kiinnosta. miksi vaivaudutte? luulette ilmeisesti olevanne hauskojakin, mutta voin sanoa että vaikuttaa lähinnä lapselliselta.
Kuulepas, kyllä ollaan maistettu ja todettu, että tavallinen lihallinen makkara mieluummin. Minä kokeilin kerran jopa vegepepperonia. Siinä maistui mausteet ja kypsymätön vehnäjauho. Siinä kyllä tuli mieleen, että muotivegaaneja kyllä vedätetään kuusi - nolla näissä lihatuotteita matkivissa tuotteissa.
Kunnolla turpiin saanut nyrkkeilijä siivuna.
Jotain frankfurteria olen ostanut, vegeä siis, löytyy vegehyllystä. Paistan pannulla tai laitan keittoon.
Makukeittiön on ollut oma hyvä vakkari. Astrid och apornan oli parhaat mutta niiden maahantuonti on loppunut.
Kannattaa puputtaa sitä grillin vieressä olevaa ruohoa jos ei voi oikeaa makkaraa syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
selkeesti tuntuu innostavan kommentoiti heitä joita ei kasvismakkarat edes kiinnosta. miksi vaivaudutte? luulette ilmeisesti olevanne hauskojakin, mutta voin sanoa että vaikuttaa lähinnä lapselliselta.
Kuulepas, kyllä ollaan maistettu ja todettu, että tavallinen lihallinen makkara mieluummin. Minä kokeilin kerran jopa vegepepperonia. Siinä maistui mausteet ja kypsymätön vehnäjauho. Siinä kyllä tuli mieleen, että muotivegaaneja kyllä vedätetään kuusi - nolla näissä lihatuotteita matkivissa tuotteissa.
Ymmärrän että lihansyöjiä aihe sapettaa - sen huomaa täällä kommentteissa - ja monella ÄO selkeästi kovin alhainen kun ei osaa edes vastata siihen mitä on alunperin kysytty. Vegaanius saattaa olla joillekin trendijuttu, mutta itselleni ja monille muille se on eettinen valinta. Asian eettistä puoltakaan ei alhaisen ÄO:n kommandot tunnu ymmärtävän. Ja ei, kyse ei ole ilmastonmuutoksesta. Kannattaa katsoa dokumenttielokuva Earthlings; se auttaa avaamaan silmiä aiheelle paremmin, jos ja kun näköjään on muuten suuria vaikeuksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
selkeesti tuntuu innostavan kommentoiti heitä joita ei kasvismakkarat edes kiinnosta. miksi vaivaudutte? luulette ilmeisesti olevanne hauskojakin, mutta voin sanoa että vaikuttaa lähinnä lapselliselta.
Kuulepas, kyllä ollaan maistettu ja todettu, että tavallinen lihallinen makkara mieluummin. Minä kokeilin kerran jopa vegepepperonia. Siinä maistui mausteet ja kypsymätön vehnäjauho. Siinä kyllä tuli mieleen, että muotivegaaneja kyllä vedätetään kuusi - nolla näissä lihatuotteita matkivissa tuotteissa.
Ymmärrän että lihansyöjiä aihe sapettaa - sen huomaa täällä kommentteissa - ja monella ÄO selkeästi kovin alhainen kun ei osaa edes vastata siihen mitä on alunperin kysytty. Vegaanius saattaa olla joillekin trendijuttu, mutta itselleni ja monille muille se on eettinen valinta. Asian eettistä puolta
Otapa aivopesty selvää mm. lähiruoasta. On monipuolista, ekologista ja ilmastoystävällistä. Sinun dieettisi ei nimittäin millään muotoa ole ekologista, olette vaihtaneet esim. nahkatuotteet kenkiä myöten keinonahkaan. Sehän on muovia, joka on jalostettu öljystä.
lähiruoka on varmasti hyvä - ja voisimme suosia sitä rutkasti enemmän ja tuottaa enemmän hyviä kasvisvaihtoehtoja lähellä - ellei olisi jengillä moraaliton lihanhimo päällä. pakko saada teurastettua eläimiä, ja pitää vankeina. varmasti hauskaa vatsallesi niin pitkään kun sydämesi ei tajua mitä teet. jos haluaisimme voisimme rakentaa ympäristöystävällisemmän, eläinystävällisemmän, kestävämmän systeemin - mutta halua ei ole; on vain moraalinen rappio mitä tulee kollektiiviseen haluun.
mutta tässä topicissa kysyttiin kasvismakkaroista, ei muita näkökantoja - eli viittaus ÄO:hon oli tuossa aiemmin paikallaan.
Mikä tahansa halpamakkara. Suurin osa pötköstä on lihatonta.
Porkkana.