Murenevat lihapullat
Auttakaa uusavutonta. Miten saatte lihapullat pysymään kasassa, kun paistatte ne pannulla? Tein 20 lihapullaa, joista yksi oli pyöreä. Loput litistyneitä tai murusina. Turvotin korppujauhot ja lisäsin yhden kananmunan. Olisko pitänyt vaivata taikinaa enemmän?
Kommentit (39)
Vierailija kirjoitti:
Osta vähärasvaista naudan jauhelihaa ja Knorrin sipulikeittopussi. Et tarvitse korppujauhoja tai kananmunia.
Pierupullia.
Kyllä niitä aika varovasti saa liikutella, että kasassa kestävät. Itse yleensä paistan siksi uunissa.
Lado lihapullat pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa. Niin itse teen, eikä yksikään murene.
Vierailija kirjoitti:
Osta vähärasvaista naudan jauhelihaa ja Knorrin sipulikeittopussi. Et tarvitse korppujauhoja tai kananmunia.
Voi myös laittaa italianpata ainekset tai Reilusti Aromisuolaa Tai molemmat.
Vierailija kirjoitti:
Lado lihapullat pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa. Niin itse teen, eikä yksikään murene.
Lihapullat paistetaan Paistinpannussa Voissa. Ok...
Laita pari keitettyä murskattua perunaa taikinan joukkoon, pysyy paremmin kasassa sekä silppua sipuli todella hienoksi. Sipulinpalat murtavat pullat helposti.
Kaikki ohjeet ihan hyviä, myös omasikin. Enemmän vain sitkoa taikinaan, eli vatkaa tai laita kone pyörittään.
Vierailija kirjoitti:
Aiiiirfryyyeeeer !!!!!
Ihan Ok. Työntää Flyerin täyteen jauhelihaa ja saa yhden ison Lihapullan. Ei murene.
Helpompi uunissa. Mutta pysyvät kyllä paremmin kasassa jos taikinaa vaivaa kunnolla. Esim kebab (josta tulee tosi tiivis) pitää vaivata ja vielä puristaa ilmat pois, niin on sen verran jäykkä että voi höylätä paloja irti
Tärkeää on ensin antaa korppujauhon ja veden turvota rauhassa ennen kuin sekoittaa sen jauhelihaan.
Äiti opetti että laittaa perunajauhoa niin hyvin toimii ilman kananmunaa pannulla paistaa....kokeile.
Vierailija kirjoitti:
Tärkeää on ensin antaa korppujauhon ja veden turvota rauhassa ennen kuin sekoittaa sen jauhelihaan.
Vain juntti laittaa jotain korppujauhoa tms pulliin, lihapulliin laitetaan aina vain naudan jauhelihaa ja jauhelihamaustetta, ei mitään muuta.
Joo saa sitä vaivata ihan kunnolla. Laita vähän vähemmän maitoa ja ehkä korppujauhojakin,
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tärkeää on ensin antaa korppujauhon ja veden turvota rauhassa ennen kuin sekoittaa sen jauhelihaan.
Vain juntti laittaa jotain korppujauhoa tms pulliin, lihapulliin laitetaan aina vain naudan jauhelihaa ja jauhelihamaustetta, ei mitään muuta.
Vain juntti puhuu tuollaisia "vain juntti" juttuja
Olen kyllä samaa mieltä, että parhaat lihapullat on ihan vaan jauhelihaa. Mutta toiset tykkää korppujauhoja käyttää.
Ei siihen mitään korppujauhoja ym tarvita. Mausteet, sipuli ja liha riittää. Kastat kädet öljyssä ja pyörittelet palloja.
Vierailija kirjoitti:
Laita pari keitettyä murskattua perunaa taikinan joukkoon, pysyy paremmin kasassa sekä silppua sipuli todella hienoksi. Sipulinpalat murtavat pullat helposti.
Joo sipulin voi myös raastaa, niin ei tule ongelmia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tärkeää on ensin antaa korppujauhon ja veden turvota rauhassa ennen kuin sekoittaa sen jauhelihaan.
Vain juntti laittaa jotain korppujauhoa tms pulliin, lihapulliin laitetaan aina vain naudan jauhelihaa ja jauhelihamaustetta, ei mitään muuta.
Vain juntti puhuu tuollaisia "vain juntti" juttuja.
Oot siis ite juntti!!
Vierailija kirjoitti:
Helpompi uunissa. Mutta pysyvät kyllä paremmin kasassa jos taikinaa vaivaa kunnolla. Esim kebab (josta tulee tosi tiivis) pitää vaivata ja vielä puristaa ilmat pois, niin on sen verran jäykkä että voi höylätä paloja irti
Kebabia oon itsekin tehnyt, taikinakoukuilla antaa pyöriä parikymmentä minuuttia ja rullaa folion sisällä tiiviiksi 2kg jauhelihaa vaatii 4h 100c ja seuraavana päivänä tangosta saa juustohöylällä siivuja. Tulee pelkkiä mausteita lihan lisäksi.
Osta vähärasvaista naudan jauhelihaa ja Knorrin sipulikeittopussi. Et tarvitse korppujauhoja tai kananmunia.