Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten valmistaa riistä aasialaisten ravintoloiden tyyliin?

Vierailija
12.06.2025 |

Mikä riisi ja miten valmistaa, jos haluaa esim. sellaista riistä mitä kiinalaisissa ravintoloissa tulee lisukkeeksi?

Onnistuuko tavallisen kaupan tarvikkeilla?

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta riisinkeitin. 

Vierailija
2/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osaan vain keittää aamupuurta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sulla ei ole riisinkeitintä niin tee näin: pese riisi ainakin kolme kertaa kylmässä vedessä - kunnes vesi ei enää värjäänny valkoiseksi.

Laita riisi kattilaan ja täytä se niin että vesi yltää about sun ekaan niveleen etusormessa kun sun sormenpää koskettaa siihen riisiin.

Laita vastus 5/6 ja odota kunnes vesi kiehuu (vähän). Kun vesi alkaa kiehumaan laita vastus 2/6 ja kansi päälle.

Odota 10 minuuttia ja sitten ota kattila pois liedeltä, mutta pidä kansi päälle. Anna sen istua sitten 10minuuttia, ja riisi on valmis.

Vierailija
4/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisin ja veden suhde on 1 x 1.2. Eli jos riisiä on kilo, vettä tulee 1.2 kiloa. Pese ja huuhdo riisi ensin siivilässä pari kolme kertaa jotta pintatärkkelys irtoaa. Lähde: olen japanilaisessa ravintolassa töissä kokkina. Ja juu, me punnitaan vesi riisiin.

Vierailija
5/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä ensin riisi kypsäksi ja paista sitten sitä hetken aikaa seesamiöljyssä

Vierailija
6/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei japanilaisen ravintolan kokki, annatko vielä keitto-ohjeen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riistä? Riisiä.

Vierailija
8/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile basmati ja jasmiiniriisejä, ei pelkästään Uncle Benin riisiä. Niissä on pussin kyljessä keitto ohjeet. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riistä? Riisiä.

Riistä sanotaan täällä päin.

Vierailija
10/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotona kokkailu on niin last season

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riistä? Riisiä.

Riistä sanotaan täällä päin.

Ootko riistäveiltä päin?

Vierailija
12/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisinkeittimellä, ihan kuin siellä aasialaisissa ravintoloissa ja kodeissa tehdään. Ei siellä kukaan kattiloita ja sormia keittele.

Vierailija
14/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisinkeitin. Toimii, ja suurin piirtein samanlaisia perusmalleja saa muutamalla kympillä.

Makuasiat on makuasioita mutta itse pidän enemmän basmatiriisistä kuin jasmiiniriisistä. Muitakin samantyyppisiä tietysti on. Basmatista tulee keittimellä kuohkeaa ja irtonaista, jasmiinista vähän tahmeampaa, joten se ehkä on sitä mitä aloittaja tarkoitti.

Ja todellakin riisi kannattaa ennen valmistusta huuhtoa kylmällä vedellä niin moneen kertaan, että vesi on kirkasta. Se valkea mitä irtoaa veteen, on tärkkelystä. Jos riisin laittaa keittimeen ilman huuhtomista, se kuohuu kiehuessaan. Kantta saa olla koko ajan aukomassa, ettei kuohu yli. Kuohuminen on tietty mahdoton huomata, jos keittimessä ei ole läpinäkyvä lasikansi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokeile basmati ja jasmiiniriisejä, ei pelkästään Uncle Benin riisiä. Niissä on pussin kyljessä keitto ohjeet. 

Uncle Ben on kamalaa. Sitä vain, jos muuta ei ole saatavilla.

Vierailija
16/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kokeile basmati ja jasmiiniriisejä, ei pelkästään Uncle Benin riisiä. Niissä on pussin kyljessä keitto ohjeet. 

Uncle Ben on kamalaa. Sitä vain, jos muuta ei ole saatavilla.

Totta. Jopa risella prempaa, vaikka paskaa sekin on.

Vierailija
17/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisin ja veden suhde on 1 x 1.2. Eli jos riisiä on kilo, vettä tulee 1.2 kiloa. Pese ja huuhdo riisi ensin siivilässä pari kolme kertaa jotta pintatärkkelys irtoaa. Lähde: olen japanilaisessa ravintolassa töissä kokkina. Ja juu, me punnitaan vesi riisiin.

Miksi punnitsette vettä, kun veden ominaispaino on kilo per litra? Sillä tavalla kilo on alunperin määriteltykin.

Vierailija
18/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä lajin riistä? Bahmuttia jasmiinia vai mitä ne ravintoleissa tarjoo

Vierailija
19/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riisin ja veden suhde on 1 x 1.2. Eli jos riisiä on kilo, vettä tulee 1.2 kiloa. Pese ja huuhdo riisi ensin siivilässä pari kolme kertaa jotta pintatärkkelys irtoaa. Lähde: olen japanilaisessa ravintolassa töissä kokkina. Ja juu, me punnitaan vesi riisiin.

Miksi punnitsette vettä, kun veden ominaispaino on kilo per litra? Sillä tavalla kilo on alunperin määriteltykin.

Ei riisejä ja vesiä punnita muutenkaan vaan mitataan tilavuusmitoin ruoanlaitossa. Tukkurit voivat punnita kassejaan jos tahtovat.

Vierailija
20/26 |
12.06.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitääkö riistä siis pestä samoin kuin jauhenlihaa?