Miten valmistaa riistä aasialaisten ravintoloiden tyyliin?
Mikä riisi ja miten valmistaa, jos haluaa esim. sellaista riistä mitä kiinalaisissa ravintoloissa tulee lisukkeeksi?
Onnistuuko tavallisen kaupan tarvikkeilla?
Kommentit (26)
Jos sulla ei ole riisinkeitintä niin tee näin: pese riisi ainakin kolme kertaa kylmässä vedessä - kunnes vesi ei enää värjäänny valkoiseksi.
Laita riisi kattilaan ja täytä se niin että vesi yltää about sun ekaan niveleen etusormessa kun sun sormenpää koskettaa siihen riisiin.
Laita vastus 5/6 ja odota kunnes vesi kiehuu (vähän). Kun vesi alkaa kiehumaan laita vastus 2/6 ja kansi päälle.
Odota 10 minuuttia ja sitten ota kattila pois liedeltä, mutta pidä kansi päälle. Anna sen istua sitten 10minuuttia, ja riisi on valmis.
Riisin ja veden suhde on 1 x 1.2. Eli jos riisiä on kilo, vettä tulee 1.2 kiloa. Pese ja huuhdo riisi ensin siivilässä pari kolme kertaa jotta pintatärkkelys irtoaa. Lähde: olen japanilaisessa ravintolassa töissä kokkina. Ja juu, me punnitaan vesi riisiin.
Keitä ensin riisi kypsäksi ja paista sitten sitä hetken aikaa seesamiöljyssä
Hei japanilaisen ravintolan kokki, annatko vielä keitto-ohjeen?
Kokeile basmati ja jasmiiniriisejä, ei pelkästään Uncle Benin riisiä. Niissä on pussin kyljessä keitto ohjeet.
Vierailija kirjoitti:
Riistä? Riisiä.
Riistä sanotaan täällä päin.
Kotona kokkailu on niin last season
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riistä? Riisiä.
Riistä sanotaan täällä päin.
Ootko riistäveiltä päin?
Riisinkeittimellä, ihan kuin siellä aasialaisissa ravintoloissa ja kodeissa tehdään. Ei siellä kukaan kattiloita ja sormia keittele.
Riisinkeitin. Toimii, ja suurin piirtein samanlaisia perusmalleja saa muutamalla kympillä.
Makuasiat on makuasioita mutta itse pidän enemmän basmatiriisistä kuin jasmiiniriisistä. Muitakin samantyyppisiä tietysti on. Basmatista tulee keittimellä kuohkeaa ja irtonaista, jasmiinista vähän tahmeampaa, joten se ehkä on sitä mitä aloittaja tarkoitti.
Ja todellakin riisi kannattaa ennen valmistusta huuhtoa kylmällä vedellä niin moneen kertaan, että vesi on kirkasta. Se valkea mitä irtoaa veteen, on tärkkelystä. Jos riisin laittaa keittimeen ilman huuhtomista, se kuohuu kiehuessaan. Kantta saa olla koko ajan aukomassa, ettei kuohu yli. Kuohuminen on tietty mahdoton huomata, jos keittimessä ei ole läpinäkyvä lasikansi.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile basmati ja jasmiiniriisejä, ei pelkästään Uncle Benin riisiä. Niissä on pussin kyljessä keitto ohjeet.
Uncle Ben on kamalaa. Sitä vain, jos muuta ei ole saatavilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kokeile basmati ja jasmiiniriisejä, ei pelkästään Uncle Benin riisiä. Niissä on pussin kyljessä keitto ohjeet.
Uncle Ben on kamalaa. Sitä vain, jos muuta ei ole saatavilla.
Totta. Jopa risella prempaa, vaikka paskaa sekin on.
Vierailija kirjoitti:
Riisin ja veden suhde on 1 x 1.2. Eli jos riisiä on kilo, vettä tulee 1.2 kiloa. Pese ja huuhdo riisi ensin siivilässä pari kolme kertaa jotta pintatärkkelys irtoaa. Lähde: olen japanilaisessa ravintolassa töissä kokkina. Ja juu, me punnitaan vesi riisiin.
Miksi punnitsette vettä, kun veden ominaispaino on kilo per litra? Sillä tavalla kilo on alunperin määriteltykin.
Minkä lajin riistä? Bahmuttia jasmiinia vai mitä ne ravintoleissa tarjoo
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Riisin ja veden suhde on 1 x 1.2. Eli jos riisiä on kilo, vettä tulee 1.2 kiloa. Pese ja huuhdo riisi ensin siivilässä pari kolme kertaa jotta pintatärkkelys irtoaa. Lähde: olen japanilaisessa ravintolassa töissä kokkina. Ja juu, me punnitaan vesi riisiin.
Miksi punnitsette vettä, kun veden ominaispaino on kilo per litra? Sillä tavalla kilo on alunperin määriteltykin.
Ei riisejä ja vesiä punnita muutenkaan vaan mitataan tilavuusmitoin ruoanlaitossa. Tukkurit voivat punnita kassejaan jos tahtovat.
Pitääkö riistä siis pestä samoin kuin jauhenlihaa?
Osta riisinkeitin.