Pauligin radiomainoksen mukaan Suomessa on maailman vaativimmat kahvinjuojat :D
Ei kyllä ihan tällainen tullut ensimmäisenä mieleen.
Kommentit (47)
se että määrällisesti juodaan paljon ei tarkoita että se on laadukasta.
päinvastoin monissa maailman maissa pidettäisiin loukkauksena että vieraalle tarjotaan mutteripannusta jotain tuntikausia seissyttä eltaantunutta jauhekahvia.
täällä se on normimeininkiä. samoin työpaikoilla pannussa seisoo jotain saludon litkua 8 tuntia ja sitä pidetään "luontaisetuna".
Mitä vaativuutta on juoda ennalta viime vuonna jauhettua Juhla Mokkaa tai Gevaliaa? Sehän on vaativuuden vastakohta.
Sama kuin väittäisi lauantaimakkaraa luksusruuaksi kun Kobe-pihvi on olemassa.
Ei suomessa voida mitään osata. Suomalaiset on juntteja.
Maailmalla. Ah siellä asuu hienoja ihmisiä.
"Voi kun olisi syntynyt ulkomaalaiseksi "
Vierailija kirjoitti:
Mitä vaativuutta on juoda ennalta viime vuonna jauhettua Juhla Mokkaa tai Gevaliaa? Sehän on vaativuuden vastakohta.
Sama kuin väittäisi lauantaimakkaraa luksusruuaksi kun Kobe-pihvi on olemassa.
Suomessa on muuten maailman paras ja laadukkain Lauantaimakkara.
Vierailija kirjoitti:
Ei suomessa voida mitään osata. Suomalaiset on juntteja.
Maailmalla. Ah siellä asuu hienoja ihmisiä.
"Voi kun olisi syntynyt ulkomaalaiseksi "
Riippuu asiasta. Puunjalostus täällä osataan. Mitään oikeaa kahvikulttuuria täällä ei ole. Paitsi Helsinkiin on kyllä 2010-luvulla tullut oikeita, kunnollista kahvia tarjoavia paikkoja.
Valtaosa kansasta lipittää jauhokahveja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä vaativuutta on juoda ennalta viime vuonna jauhettua Juhla Mokkaa tai Gevaliaa? Sehän on vaativuuden vastakohta.
Sama kuin väittäisi lauantaimakkaraa luksusruuaksi kun Kobe-pihvi on olemassa.
Suomessa on muuten maailman paras ja laadukkain Lauantaimakkara.
Ja maailman parhaat mämmit.
Pauligin sivuilla lukee että kahvi alkaa hapettua sillä sekunnilla kun se jauhetaan.
Mitenköhän hapettunut on joku Prismassa seisova presidentti-paketti joka on jauhettu heinäkuussa 2024.
Oikeassa ovat, en osta enkä juo pauligin sumppeja.
Olemmehan me vaativia kahvinjuojia. Meille kun kelpaa vain vaaleapaahtoinen suodatinkahvi, joten kahvin juominen ulkomailla on yhtä tuskaa.
Suomessa on maailman huonoin kahvikulttuuri. Kaikkialla tarjotaan monta tuntia seissyttä suodatinkahvia, jonka sivussa "erikoisuutena", Juhla Mokan lisäksi, jotain tummapaahtoisempaa monta tuntia seissyttä likua.
Miten on mahdollista, että jokaisessa muussa maassa jopa huoltoasemillakin saa vastajauhettua kahvia tuoreeltaan koneesta? "Erikoiskahvitkin" muuttuvat Suomen rajojen ulkopuolella ihan vain kahviksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei suomessa voida mitään osata. Suomalaiset on juntteja.
Maailmalla. Ah siellä asuu hienoja ihmisiä.
"Voi kun olisi syntynyt ulkomaalaiseksi "
Riippuu asiasta. Puunjalostus täällä osataan. Mitään oikeaa kahvikulttuuria täällä ei ole. Paitsi Helsinkiin on kyllä 2010-luvulla tullut oikeita, kunnollista kahvia tarjoavia paikkoja.
Valtaosa kansasta lipittää jauhokahveja.
Ai joku Starbukcs. Anna mun nauraa.
Italiassa sai juodakseen huonolaatuisista pavuista jauhettua palanutta moskaa. Ja joku kuvittelee sitä hyväksi kahviksi "Kun se on italiasta"
Vierailija kirjoitti:
Olemmehan me vaativia kahvinjuojia. Meille kun kelpaa vain vaaleapaahtoinen suodatinkahvi, joten kahvin juominen ulkomailla on yhtä tuskaa.
Vaalea paahto vaatii pavuilta laatua.
Maassa, jossa keitettiin käävistä kahvinkorviketta ettei tarvitsisi maksaa kauppiaalle kymppiä juhlamokasta
Vierailija kirjoitti:
se että määrällisesti juodaan paljon ei tarkoita että se on laadukasta.
päinvastoin monissa maailman maissa pidettäisiin loukkauksena että vieraalle tarjotaan mutteripannusta jotain tuntikausia seissyttä eltaantunutta jauhekahvia.
täällä se on normimeininkiä. samoin työpaikoilla pannussa seisoo jotain saludon litkua 8 tuntia ja sitä pidetään "luontaisetuna".
No ei ole kodeissa normimeininkiä. Minä tarjoan vierailleni aina juuri suodatettua kahvia eikä minullekaan kukaan ole tarjonnut seissyttä tervaa. Jossakin julkisilla paikoilla olen kyllä sellaiseenkin törmännyt. Saludoa en osta koskaan, on todella pahaa. Juhla Mokkaa tai Pressaa.
Vierailija kirjoitti:
Pauligin sivuilla lukee että kahvi alkaa hapettua sillä sekunnilla kun se jauhetaan.
Mitenköhän hapettunut on joku Prismassa seisova presidentti-paketti joka on jauhettu heinäkuussa 2024.
Kukahan ne Italiassa ja Ranskassa kaupoissa myytävät valmiiksi jauhetut kahvipaketit ostaa ja juo ?
Suomalaisetko ?
Ainiin. Ranskassahan syödään vain Bouillabaissea ja Tarte tatineja. Italiassa kaikki syövät päivittäin kiviuunipitsaa Bresolalla ja mortadellalla.
Juhla Mokka on laatukahvin maineessa monessa maassa. On vaan liian kallista monille ulkomaalaisille.
Oikeissa kahvikulttuureissa jotain Juhla Mokkaa tuskin kutsuttaisi edes kahviksi.
No siis onhan ne, vaikka kuinka tekis viimeisen päälle täydellisen kupin kahvia niin vaaditaan sitä paskinta kultakatriinaa joka on pahimmillaan keitetty yön yli seisoneesta vedestä ja puruista :D
Ulkomaalaiset vieraani taas kehuivat Juhla Mokan taivaisiin kun heille tarjosin. Kertoivat että ei heillä saa näin hyvää kahvia mistään.
Erikoista eikö.
No ei todellakaan ole. Täällähän ostovoimaltaan köyhä väestö pääosin hörppii jotain 11kk sitten jauhettua tiiliskiveä jota on ostettu vain koska sitä sai 3 kappaletta kympillä tarjouksesta.
Italiassa moni ihan perustalliainenkaan ei suostu juomaan kahvia joka ei ole vastajauhettua tuoreista pavuista. Ihan siksi koska se maku on aika paha kun kerran tottuu.
Suomessa *oli* oikeaa kahvikulttuuria ennen sotia, ja papuja jauhettiin ihan kotikonstein myllyillä ilman hienoja elektronisia härpäkkeitä.