Mustaherukat
Sain pari litraa pakastettuja, perkaamattomia mustaherukoita. Mitä niistä voi tehdä? Jos yrittää perata niin ne sotkevat koko huushollin. Auttakaa!
Kommentit (27)
Mulla oli nuorena tapana ostaa mustaherukoita pakasteena ja lisätä niitä aamupuuron päälle.
Perkaamattomia ? Onko ne kiinni siinä ns. ruodossa ? Sitten ovat hankala käsitellä sulaneena.
Voihan vitalia. Ihminen on laiska mutta haluaa "ilahduttaa" ystäväänsä antamalla tälle perkaamattomia pakastemarjoja. Kaikkia sitä leipä elättää.
Vierailija kirjoitti:
Voihan vitalia. Ihminen on laiska mutta haluaa "ilahduttaa" ystäväänsä antamalla tälle perkaamattomia pakastemarjoja. Kaikkia sitä leipä elättää.
Kippaisin biojätteeseen ja opettelisin sanomaan -kiitos, mutta ei kiitos-
No ei voi kuin keittää ja siivilöidä ne . Joko mehua tai kiisseliä kuin marmeladia ! Saat hyytelöä lihalle tai hilloa. Nähty on että toiset laittaa varsineen kakun päälle mutta ikävä on niitä syödä joten ne jää syömättä. Terveisin kristitty.
Keitä ne, laske siivilästä, juo mehu tai tee siitä marjasoppa. Kiehautuksen jälkeen vadelmia sekaan. Hyvää.
Viinimarjaharkkojen ruodot eivät ole myrkkyä. Viinimarjanlehtiä voi kuivata ja käyttää teenä.
Mustaherukka on ihanaa tuoreena, mutta kokonaisena ja pakasteena väkevää kuin mikä. Minäkin mietin, mitä teen muutaman litran herukoille. Ehkä keitän mehuksi. Valitettavasti aika paljon sokerista täytyy lisätä.
Vierailija kirjoitti:
Perkaamattomia ? Onko ne kiinni siinä ns. ruodossa ? Sitten ovat hankala käsitellä sulaneena.
Perkaa jäisinä pieni määrä kerrallaan. Itse tykkään marjapiirakkaan laittaa.
Mä laitan jäisinä sulan maksalaatikon tai lihan kanssa mikroon ja tulee hyvää ja c-vitamiinipitoista , rautakin imeytyy maksalaatikosta näin. Ehkä 20-30 marjaa yhtä annosta kohti. Nam.
Todella terveellisiä ja suht kalliita kaupasta ostaa.Säilöisin jatkossa tarkoin pakkaseen.
Tee sellaista mehua, jota ei keitetä. Siihen tulee sitruunahappoa, vettä ja sokeria. Löytyy ohjeita, on hyvää.
Mustaherukkahillo /-survos sopii hyvin vaniljajäätelön kanssa. Varmasti myös vaniljalla maustetun jälkiruokarahkan.
Syön mustaherukoita puuron kanssa. Laitan lisäksi mustikoita ja banaania pehmentämään niiden happamuutta.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Siivilän läpi mehuksi joko tuoreena tai keitettynä. Tulee mm. hyvää vispipuuroa.
Ihania kaurapuuron päällä (riipaise jäisinä irti tertusta, muutahan perkaamista niissä ei ole). Sulavat kuuman puuron päällä hetkessä. Lisäksi raejuustoa ja maapähkinävoita. Herkullista!
Olisipa ihanaa saada marjoja lahjaksi. Itsellä ei ole pensaita ja ovat kalliita ostaa. Mehuksi keittäisin tai riipisin jäisenä puuron päälle tai smoothieen.
Tarkoitatko, marjaruodot mukana? On siinä lahja?
Jos niin, nopea kiehautus mehuksi ja siivilöi ja mehusta voi tehdä vispipuuroa, kiisseliä, marjamehua, hyytelöä ja erityisen hyvää kastikkeen liemenä esim. lihan kanssa.
Mustaherukkarahka on hyvää.