Valion salaneuvos gouda juusto parasta ennen päivä 8.4
Miten kauan juustot säilyy syötävinä?
Olis tuollainen avaamaton paketti jääkaapissa. Parasta ennen 8.4
Vieläkö söisitte? Eikö juustot ole aika pitkään vielä syötäviä tuon parasta ennenkin jälkeen?
Kommentit (22)
Kyllä, juusto on siitä kätevä, että jos siihen tulee kovettumaa tai vaikka vähän hometta, niin höylää juustohöylällä kovettuma ja huonot kohdat pois ja hyvää on.
Tein uunileipiä ja päälle arkijuusto 1-2 viikkoa sitten. Päiväys 7/24 ja avaamaton pakkaus. Hyvää oli.
Vierailija kirjoitti:
Tein uunileipiä ja päälle arkijuusto 1-2 viikkoa sitten. Päiväys 7/24 ja avaamaton pakkaus. Hyvää oli.
Itse ajattelin että olis tehnyt tuosta juustomakaronia.
Ap
Up
Kyseessä on tosiaan täysin avaamaton paketti ja ollut kylmässä jääkaapissa mutta ei pakastimessa
Monta kuukautta.Juustohan vaan paranee ajan kanssa .Kypsyy.....
Täysin käyttökelpoista ja hyvääkin vielä.
Kiusa se on pienikin kiusa
Mikset laita kuukauden perään pistettä? Kahdeksas neljä?
Juustohan on säilyke. Ennen jääkaapin keksimistä maidosta tehtiin juustoa ja voita. Eli säilyy kyllä.
Vierailija kirjoitti:
pakasta se paloina
Siitä voi tulla vaikeata koska en omista pakastinta.
Vain pelkkä jääkaappi
Juusto on vanha tapa säilöä maitoa. Kovat juustot säilyvät todella pitkään.
Nuo valion siivutetut käyttöjuustot on vähän niin ja näin, mutta jos ei näytä eikä haise huonolle niin usein vielä ihan käyttäkelpoista.
Se on vaan pidempään fermentoitunut jos on päivämäärä on mennyt. Vanhat juustot on terveellisiä.
Vierailija kirjoitti:
pakasta se paloina
Syö se siivuina tai paloina. Miten parhaiten tykkäät.
Ihan syötävää se vielä on. Söisin sekä leivän päällä ja sinällään että ruoassa gratiinina tai keiton osana.
Silti ei kannata ajatella enää avattuna viikkoja säilyttävänsä, vaan kannattaa syödä mahdollisimman pian, viikon sisään. Tuote VOI alkaa homethtua pian - mutta homeen näkee sitten kyllä selvästi päälle päin vihreinä pilkkuina.
(Ne valkoiset pilkut taas eivät ole hometta, eikä mitään pilaantumista, ne ovat kittisuolaa, jota juusto tylntäö ulos kypsyessään. Se on ihan ok ja syötävää - oikeastaan se kertoo siitä, että juusto kypsyy oikein, eikä pilaannu.)
Joskus gouda on jo valmiiksi kovaa känttyä, vaikka päiväykseen olis kuukausi. Myyvät vanhaa. Gouda (17%) pitää olla kermaisen pehmeää.
juustot on ylipäätään keksitty siksi että niin saadaan maito säilymään PITKÄÄN. ja kypsytetäänhän juustoja kuukausia. Päättele siitä että haittaako parin päivän ylitys parasta ennen päivään nähden...
Vierailija kirjoitti:
Juusto on vanha tapa säilöä maitoa. Kovat juustot säilyvät todella pitkään.
Nuo valion siivutetut käyttöjuustot on vähän niin ja näin, mutta jos ei näytä eikä haise huonolle niin usein vielä ihan käyttäkelpoista.
Kyseessä on siivuttamaton/leikkaamaton versio eli isona yhtenä kappaleena tuo.
Vierailija kirjoitti:
Se on vaan pidempään fermentoitunut jos on päivämäärä on mennyt. Vanhat juustot on terveellisiä.
Juustot ei kyllä fermentoidu. Niissä on ihan eri kypsymismekanismi.
Vielä.