Miksi joihinkin kakku/piirakka resepteihin lisätään kauheat määrät munia? Mihin perustuu?
Kommentit (27)
Mikä on kauhea määrä? Kaksi munaa on vielä ihan perus.
Eihän se pysy kasassa muuten. Esim iso tiikerikakku vastii neljä munaa.
Älä laita niin montaa munaa. Huomaat sitten, miksi reseptiä olisi kannattanut noudattaa
Miksi pullataikinaan tulee munia? Pysyy kasassa ilmankin ja tulee pehmeämpää.
Entä miksi lihapullataikinaan tulee munaa? Sama kuin pullissa, pysyy kasassa ilmankin.
Entä miksi joku laittaa raa'an munan perunamuusiin?
Kananmuna on leivonnaisissa vähän niin kuin liima, joka pitää leivonnaisen koossa.
Käy lukemassa leivonnan kemiaa, niin ymmärrät.
Se perustuu reseptiin. Ihan perusjuttuja.
Ei ole pakko lisätä kauheaa määrää. Osaan lisätään joko valkuaista tai pari keltuaista. Kuinka suuren koolta tekee. Munaton leipominen on myös olemassa jos välillä kokeilee.
Vierailija kirjoitti:
Että se pysyy kasassa.
Voisiko olla muuta joka pitää koossa vai pelkkä kananmuna.
Vierailija kirjoitti:
Miksi pullataikinaan tulee munia? Pysyy kasassa ilmankin ja tulee pehmeämpää.
Entä miksi lihapullataikinaan tulee munaa? Sama kuin pullissa, pysyy kasassa ilmankin.
Entä miksi joku laittaa raa'an munan perunamuusiin?
Sen munan ravintosisällön ja maun takia. Voi jättää poiskin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Että se pysyy kasassa.
Voisiko olla muuta joka pitää koossa vai pelkkä kananmuna.
Psyllium
Myös keksitaikinaan ympätään valtavat määrät sokeria niin että itseä ainakin ällöttää samalla kun sokerihiiret kehuu kommenteissa että hyvä ja maukas resepti.
Akat ei saa tarpeeks munaa, pihtaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Että se pysyy kasassa.
Voisiko olla muuta joka pitää koossa vai pelkkä kananmuna.
Psyllium
Kananmuna on kaikin puolin luonnollisempi valinta ja usein vielä lähiruokaa eli mahdollisimman ekologinen valinta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Että se pysyy kasassa.
Voisiko olla muuta joka pitää koossa vai pelkkä kananmuna.
Betonijauhe toimii hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Myös keksitaikinaan ympätään valtavat määrät sokeria niin että itseä ainakin ällöttää samalla kun sokerihiiret kehuu kommenteissa että hyvä ja maukas resepti.
No itse voi kokkailla omilla resepteillä.
Serkun isäpuoli teki kuulemma hyvää täytekakkua 10 munan kakkua, no sen kyllä maistoi että munia on käytetty paljon
Terveellisempi kakku. On hyvälaatuista proteiinia. Ei pelkkää sokeria.
Melkoiset orgiat kun on noin paljon munaa piirakassa.