Tein tänään ruoaksi nakkikastiketta ja lohkoperunoita, ainekset maksoi yli 30€ ja tästä syö 2 annosta...
Täällä väitettiin että kotona tehty ruoka on halpaa?!
Tässä ainelista ja hinnat:
Snellman nakki 5.50€
Kerma 2kpl 3€
Tomaattimurska 2€
Rypsiöljy 4€
Pippuri 2€
Suola 2€
Valkopippuri 2€
Oregano 2€
Soijakastike 4€
Peruna 1.50€
Chilimauste 2€
Kommentit (6)
Outo resepti. Laitoitko kaiken pataan?
Laitoitko ruokaasi kokonaiset pullot öljyä ja soijakastiketta, sekä kaiken suolan, pippurin ja muut mausteet?
Lisäksi veitsi 17e jolla perunat lohkottiin
Joo, tuo on kyllä sellainen haaste, että kotona tehtävä ruoka ei aina ole niin halpaa kuin ajattelisi, varsinkin kun ostaa isompia purkkeja mausteita ja aineksia, joita ei ehkä käytä heti loppuun. On totta, että paljon kalliimpia raaka-aineita voi jäädä jääkaappiin pyörimään, ja jos kokkaa vain muutaman annoksen, hinta per annos nousee helposti.
Tässä tapauksessa ainakin osa raaka-aineista, kuten soijakastike, öljy, mausteet ja kermat, on sellaisia, joita ei välttämättä käytä heti loppuun, ja ne voivat jäädä pitkään kaappiin seuraaviin ruokiin. Jos ne kuitenkin pysyvät hyvin säilyvinä ja niitä voi käyttää useammassa eri ruoassa, niin pitkällä tähtäimellä voi kuitenkin tulla halvemmaksi kuin syödä jatkuvasti ravintolassa.
Toisaalta, jos tekee useamman annoksen kerralla tai käyttää samoja raaka-aineita muissa resepteissä, niin hinta per annos tippuu. Jos esimerkiksi nakkikastiketta jäi yli, sen voi käyttää vielä seuraavina päivinä.
Onko se "kotiruoka on halpaa" -ajatus tullut sulle lähinnä siitä, että ajattelisit valmistuksen olevan halvempaa kuin ravintola-annokset? Koska kyllä, niinhän se teoriassa usein on, mutta monessa reseptissä ainekset vaan maksavat enemmän kuin ajattelisi.
Vierailija kirjoitti:
Laitoitko ruokaasi kokonaiset pullot öljyä ja soijakastiketta, sekä kaiken suolan, pippurin ja muut mausteet?
Tottakai trolli laittoi.
Kummallista varsin kummallista. Ja tyhmää.
ÖÖÖÖÖÖH