Onko mulla makuaistissa vikaa vai maistuuko nykyään kaikki laimeammalle kuin vielä jokunen vuosi sitten.
Esim. suklaa, ei maistu oikein miltään enää. Tuntuu kuin lähes kaikesta olisi tullut laimeampaa.
Kommentit (13)
Kyllä korona saattoi vaikuttaa myös niin. Mutta voihan aistit palautuakin. Ruoka on ensisijaisesti polttoainetta: syö säännöllisesti jotain. Jos ei maista, vaara on jos laittaa liikaa suolaa, jota saisi olla max 5gr/päivä.
Ikä vie makuaistin. Monet vanhukset yrittää korjata tätä lisäämällä suolaa.
Aika monet valmistajat on hintojen noustua siirtyneet halvempiin raaka-aineisiin ja käyttämään vähemmän niitä kalliita. Noinhan se juuri näkyy.
Missä iässä tämä makuaistin, myös hajuaistin heikkeneminen alkaa? Ei kai nelikymppisenä kuitenkaan?
Vierailija kirjoitti:
Kyllä korona saattoi vaikuttaa myös niin. Mutta voihan aistit palautuakin. Ruoka on ensisijaisesti polttoainetta: syö säännöllisesti jotain. Jos ei maista, vaara on jos laittaa liikaa suolaa, jota saisi olla max 5gr/päivä.
Minä en lisää ruokiin suolaa oikeastaan ollenkaan. Paremminkin tuntuu, että vaikka kaikki maut ovat jotenkin laimeita, niin suolaisuus niissä kuitenkin maistuu. Makuaistini on jostain syytä, mistä?? jotenkin vääristynyt, koska muut eivät pidä jotain ruokaa suolaisena, vaikka minusta siinä maistuu suola tosi voimakkaasti tai jopa niin ettei mitään muuta makua tunne kuin kuin suolan maun. Ap
1. Moni firma on halpuuttanut. Kaakaovoin tilalle otettu esim. palmuöljyä ja ennen jos tuotteessa ollut oikeasti hedelmää, marjaa jne., nyt tilalla on halpa esanssinen teollisuusaromi joka merkitään ainesosaluetteloon vain nimellä "aromi".
2. Monet tuotteet jotka olisivat "aitoja" ja joissa edelleen on hyvät raaka-aineet, ovat muuttuneet niin kalliiksi ettei niihin ole säännöllisesti varaa kuin rikkailla. Esim. hyviä suklaakonvehteja joissa ei ole iso osa painosta palmua tai kookosrasvaa löytyy Belgiasta n. 200e kilohinnalla.
Ruuan laatu on heikentynyt, välillä ei maistu miltään.
Suklaa on laimeampaa aivan varmasti, samoin jotku dominokeksit tai muut tuommoset. Jäätelöt on aivan kummallista pääsääntöisesti. Harmi silleen, mutta ei silleen, kun ei tuu sitten syötyä niitä.
Suklaaseen enemmän lesitiinejä (turhaa jätettä) ja vähemmän suklaata, niin saadaan nykyaikainen suklaapatukka. Se on maistaessa vaan puolet sitä mitä se on joskus ollut, mutta koko, näkö ja hajukin täsmää.
Ihmisen makuaisti ei ole vakio, se muuttuu monista syistä. Kävin lääkärissä jokin aika sitten (muusta syystä) ja sanoin lääkärille että outoa kun en maista suolaista enää kunnolla. Lääkäri päästi pilkallisen naurun sanoen "ei voi olla mahdollista". Kyllä voi. Tällaisia nämä nykyajan lääkärit on, eivät tiedä mistään mitään. Eikä näytä suurin osa ihmisistäkään ymmärtävän kun aina on tuotteessa vika eikä maistajan suussa.
Tai sitten maku on muuten vaan outo ja esanssinen. Olen sairastanut muutaman koronan, eli senkin vaikutusta tässä mietin.