Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaikissa leivissä sokeria tai siirappia???

Vierailija
03.04.2025 |

Menin tekemään tuotevertailua



Lähes kaikissa sellaisissa vaaleissa leivissä, joissa makeus ei ole mikään asiaankuuluva pointti (esim. vaaleat ja tummat limput, jotkin maltaiset/siirappiset ruisleivät, maalahden limppu jne.) on SIIRAPPIA tai SOKERIA??



Miksi??



Porkkana aamiaissämpylöissä siirappi on KOLMAS ainesosa heti porkkanan ja jauhojen jälkeen

Oululaisen täysjyväpaahtoleivässä siirappia

Fazer paahto lempeä kaura, siirappia

Kotimaista kaurapaahtoleivässä siirappia

Vaasan taika moniviljapaahtoleivässä siirappia

Vaasan Mums kauraleivässä sokeria

Fazer Puikula mysli, siirappia



En jaksanut enää edes selata enempää, masennuin. Eikö tämä ole aivan turhaa lisättyä sokeria?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein äsken sämpylöitä itselle eikä niissä ole sokeria eikä siirappia. 

Vierailija
2/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri tehostaa hiivan toimintaa. Toki voi leipoa ilmankin, eikä sitä kovin paljoa leipä taikinaan tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki leivät on makeita, vaikka ei mitään sokeria lisättäisikään. Hiilaripitoisuus on niin korkea.

Vierailija
4/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri on halpaa ja antaa hyvää makua. 

Vierailija
5/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun teen itte leipää, niin "herätän" hiivan sokerilla, en nyt ihan ole muruja laskenut mutta ei se makuun vaikuta millään lailla

Vierailija
6/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistaakseni Vaasan Kaurasydän on ilman sokeria :) 

Tummista tulee mieleen reikäleivät missä on vain ruista, vettä ja suolaa, Salonen, Ullan Ruis jota saa myös paloina. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sokeri tehostaa hiivan toimintaa. Toki voi leipoa ilmankin, eikä sitä kovin paljoa leipä taikinaan tule.

En osta valkoista sokeria ollenkaan. Laitan takinaan teelusikallisen hunajaa tai vaahterasiirappia. Sokeriahan nekin on mutta parempi vaihtoehto valkoiselle sokerille.

pieni määrä sokeria taikinassa edistää hiivan toimintaa ja auttaa sitä nostattamaan taikinaa. Sokeri myös antaa tuotteelle paistamisen aikana ruskettuessaan kaunista väriä.

Sokerin merkitys taikinassa

Makeuttaja.

On hiivan ravintona.

Parantaa väriä.

Parantaa leivonnaisten säilyvyyttä.

Käytetään koristeluun.

https://meira.fi/raaka-aineet-ja-niiden-merkitys/

Vierailija
8/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi kamala. Kaurassa on 1% sokeria, ja esimerkiksi tuossa Kotimaista kaurapaahtoleivässä sitä on kaikkien lisäysten jälkeen 2,9%. Kunhan etsit jonkun leivän jossa on sokeria vain pieni määrä niin sen lisäys ei vaikuta paljoa leivän terveellisyyteen.

Lisäksi jos haluat niin kaupasta löytyy ruisleipiä joihin ei ole lisätty siirappia eikä sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmistuotteissa voi valita vähäsokerisia vaihtoehtoja kuten mm. näkkileipää tai ruisleipää.

Vierailija
10/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistaakseni Vaasan Kaurasydän on ilman sokeria :) 

Tummista tulee mieleen reikäleivät missä on vain ruista, vettä ja suolaa, Salonen, Ullan Ruis jota saa myös paloina. 

Samoin jälkiuunileivässä ei ole sokeria. Säilyy myös paaaaljon pidempään kuin päiväyksensä, liekö edes kykenee homehtumaan kun on niin kuiva

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap, syöt aika teollisen tuntuisia höttöleipiä. Mitä jos etsisit parempia leipiä?

Toinen ehdotus: jos opettelisit itse leipomaan? Se ei ole vaikeaa, ja silloin voit olla varma laadusta.

Minä en oikein jaksa tuollaista tyyliä, että valittaa valittaa, eikä kykene ajattlemaan asiaa mistään muusta kuin negatiivisesta näkökulmasta. Ei kykene löytämään ratkaisuja eikä toista näkökulmaa.

Vierailija
12/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etsin sinulle joitakin leipiä missä ei ole sokeria tai siirappia. Ole hyvä. 

- Vaasan kauratyynyt

- Fazer puikula kaura

- Oululainen reilu pehmopalat kaura

- Oululainen reissumies kaura

- Vaasan kaurasydän

- Perheleipuri Salonen Jussin viipaloitu moniviljaleipä

- Perheleipuri Salonen Aamiaissämpylä monivilja

- Pirjon Pakari porkkanasämpylät

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siirappi ja sokeri lisää hiivan tehokkuutta ja leivonta ominaisuuksia, jolla voi vaikuttaa suoraan hintaan alentavasti ja ap. mainitsema ongelma on noissa tehotuotantoleipomossa, jossa hinta pitää saada alas.

Esim. Porokylän leipomon leivissä ole ole siirappi tai sokeria, mutta se näkyykin hinnassa. 

Vierailija
14/21 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on sitä tehotuotantoa, kun leipää pitää saada halvalla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
07.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ap, syöt aika teollisen tuntuisia höttöleipiä. Mitä jos etsisit parempia leipiä?

Toinen ehdotus: jos opettelisit itse leipomaan? Se ei ole vaikeaa, ja silloin voit olla varma laadusta.

Minä en oikein jaksa tuollaista tyyliä, että valittaa valittaa, eikä kykene ajattlemaan asiaa mistään muusta kuin negatiivisesta näkökulmasta. Ei kykene löytämään ratkaisuja eikä toista näkökulmaa.

Vali vali vali tuli sieltä

Vierailija
16/21 |
07.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Etsin sinulle joitakin leipiä missä ei ole sokeria tai siirappia. Ole hyvä. 

- Vaasan kauratyynyt

- Fazer puikula kaura

- Oululainen reilu pehmopalat kaura

- Oululainen reissumies kaura

- Vaasan kaurasydän

- Perheleipuri Salonen Jussin viipaloitu moniviljaleipä

- Perheleipuri Salonen Aamiaissämpylä monivilja

- Pirjon Pakari porkkanasämpylät

kiitos mut lakkasin syömästä leipää kokonaan samalla vaivalla

Vierailija
17/21 |
08.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi kamala. Kaurassa on 1% sokeria, ja esimerkiksi tuossa Kotimaista kaurapaahtoleivässä sitä on kaikkien lisäysten jälkeen 2,9%. Kunhan etsit jonkun leivän jossa on sokeria vain pieni määrä niin sen lisäys ei vaikuta paljoa leivän terveellisyyteen.

Lisäksi jos haluat niin kaupasta löytyy ruisleipiä joihin ei ole lisätty siirappia eikä sokeria.

Kaurassa ei ole sitä sokeria, jota on erikseen lisätty. Älä sekoita asioita. 

Vierailija
18/21 |
08.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeria tarvitaan siihen että hiiva kohoaa. 

Vierailija
19/21 |
08.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tein äsken sämpylöitä itselle eikä niissä ole sokeria eikä siirappia. 

Minä kyllä sämpylöihin lorautan siirappia, on hyvää, vaikka en sokerista perusta. 

Vierailija
20/21 |
08.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei se sokeri sentään mikään myrkky ole. Sitä usein käytetään hiivan ravinnoksi, jotta hiiva toimii tehokkaammin, eikä siitä ole mitään haittaa. Eikä se edes aiheuta tällaisessa käytössä makeaa makua leipään. 

Jotenkin hassua pelätä pientä määrää lisättyä sokeria leivässä, kun kyseessä on muutenkin hiilariruoka. Jos hiilarit on mielestäsi paha, jätä koko leipä pois. Jos taas ei ole, niin ei se pieni sokerimäärä mitään merkitse leivän viljan jo sisältämien hiilarien lisäksi noin terveyden kannalta ainakaan, ei yleensä maunkaan.