Karjalanpaisti lihojen päiväys on ollut 27.12.24. Ne on olleet pakkasessa umpijäässä
Kommentit (14)
Kyllä ne vielä menee mutta ei niitä siellä enää kovin kauaa kannata hillota.
Vierailija kirjoitti:
Roskikseen
Tietysti voi. Pitää vaan hyvin maustaa, tee vaikka Burgundin pataa tai jotain muuta mausteista. Mausteet peittää "jääkaappi" maun! Sama pätee makkaroihin jotka ovat unohtuneet pakastimen perukoille!
Ulkonäkö ja erityisesti tuoksu, joka pakkauksesta pöllähtää, antavat osviittaa voiko.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Roskikseen
Tietysti voi. Pitää vaan hyvin maustaa, tee vaikka Burgundin pataa tai jotain muuta mausteista. Mausteet peittää "jääkaappi" maun! Sama pätee makkaroihin jotka ovat unohtuneet pakastimen perukoille!
Turha maustaa pilalle. Eivät ole mennyt miksikään.
Miten se pakasteessa olisi pahentunut.
Uuniin vaan.
Kyllä, voit todennäköisesti käyttää lihoja vielä turvallisesti, koska ne ovat olleet koko ajan pakkasessa umpijäässä. Pakastaminen pysäyttää bakteerien ja muiden pilaantumisprosessien etenemisen, mikä tarkoittaa, että liha säilyy pitkään hyvänä, vaikka sen alkuperäinen viimeinen käyttöpäivä olisikin mennyt.
Tärkeintä on tarkistaa lihojen kunto sulatuksen jälkeen. Jos liha näyttää normaalilta, siinä ei ole epätavallista hajua eikä limaisuutta pinnassa, sen pitäisi olla täysin käyttökelpoista. Hyvä tapa sulattaa liha on tehdä se hitaasti jääkaapissa, jotta rakenteet eivät kärsi äkillisestä lämpötilan vaihtelusta.
Ja vaikka liha olisikin ollut pakastimessa jo pidempään, se ei tarkoita, etteikö siitä voisi saada vielä todella maukasta ruokaa! Esimerkiksi painekattilalla hauduttaminen tekee lihasta erityisen mureaa, ja oikeilla mausteilla, kuten laakerinlehdillä, mustapippurilla ja vaikkapa rosmariinilla, saat karjalanpaistista täyteläisen ja herkullisen aterian. Pitkä haudutusaika myös auttaa parantamaan koostumusta, jos pakastaminen on vaikuttanut lihan rakenteeseen.
Eli ei huolta ,jos liha näyttää ja tuoksuu normaalilta, voit aivan hyvin valmistaa siitä herkullisen aterian ja nauttia vaikkapa perunamuusin tai ruisleivän kera! 😊
Olivatko ne punalappuisia ja pakkasessa raikastumassa?
Eihän noi edes ole "vanhoja". Mulla on pakkasessa yli vuotisia karjalanpaisti lihoja, sitä paitti Youtubesta löytyy pätkä jossa paistetaan kinkkua jonka HK on laittanut pakkaseen 22.2 ja se otettiin marraskuussa uunitettavaksi eli 9 kuukautta pakastettu. Eli lihatalojen suositukset on eri asia kuin heidän omat teot!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Roskikseen
Tietysti voi. Pitää vaan hyvin maustaa, tee vaikka Burgundin pataa tai jotain muuta mausteista. Mausteet peittää "jääkaappi" maun! Sama pätee makkaroihin jotka ovat unohtuneet pakastimen perukoille!
Turha maustaa pilalle. Eivät ole mennyt miksikään.
Kirjoitin ton maustamis jutun ja hokasin sitten ittekkin että eihän ne oo ollut ku kolme kuukautta ja pari päivää päälle...eli normi käyttöön vaan, ei tartte lisä maustamisia, tuskin on mitään erikoista! Pääasia on se että RUOKAA EI KOSKAAN HEITETÄ ROSKIIN! Hyvä jätkät jja pimut kans!
En käyttäisi noihin lihoihin enää yhtään aikaa enkä energiaa. Bioskaan vaan miettien, tuoreuttaako pakastaminen etenkään, jos on ollut jo pakastaessa viimeinen käyttöpäivä käsillä. Miksi ostaa jotain ja tunkee kuukausiksi pakkaseen?
Hyvin voi.