Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitääkö lohi huuhdella ennenkuin siitä tekee ruokaa?

Vierailija
27.03.2025 |

Miten on

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää lohta ei tarvitse.

Vierailija
2/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, ja useimmat tap@avat kalan ensin ja poistavat sisälmykset ja isoimmat ruodot

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalahan ui vedessä, eli huuhtoutuu koko ajan automaattisesti

Vierailija
4/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluan loheni samoin kuin jauhenlihani: pestynä.

Vierailija
5/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Haluan loheni samoin kuin jauhenlihani: pestynä.

 

Ääliö

Vierailija
6/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä ainakin huuhdon kylmällä vedellä limat pois pinnasta ja sen jälkeen kuivaan talouspaperilla. Sehän on toista viikkoa voinut olla siellä vakuumimuovin sisällä. Ei ihan raikkainta limaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiköhän se ole jo hyvin huuhtoutunut siellä mistä se on kalastettu.

Vierailija
8/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala huuhdotaan alas valkkarilla. Päivä pari myöhemmin kalan ne osat joita elimistö ei ole suolistossa pystynyt hyödyntämään, huuhdellaan ulostamisen jälkeen vessanpöntöstä (Ido tms.) alas. Mitään muuta huuhtelua ei tietenkään tarvitse tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eiköhän se ole jo hyvin huuhtoutunut siellä mistä se on kalastettu.

Ei kala perkaamisen jälkeen huuhtoudu muuten kuin huuhtelemalla.

Vierailija
10/10 |
28.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtelen juoksevan veden alla (ettei ole limainen) ja lopuksi tuputtelen talouspaperilla kuivemmaksi ettei ole niin liukas käsitellä. Riippuu toki onko kala pakastimesta, tuoretiskiltä vai suoraan vedestä.. Ja jos aikoo savustaa kalan ja tietysti suolaa sen niin ehdottomasti suola pitää huuhdella pois ennen savustusta. Eli sanoisin että ei _pidä_ huuhdella, mutta kannattaa.