Pitääkö lohi huuhdella ennenkuin siitä tekee ruokaa?
Kommentit (10)
Juu, ja useimmat tap@avat kalan ensin ja poistavat sisälmykset ja isoimmat ruodot
Kalahan ui vedessä, eli huuhtoutuu koko ajan automaattisesti
Haluan loheni samoin kuin jauhenlihani: pestynä.
Vierailija kirjoitti:
Haluan loheni samoin kuin jauhenlihani: pestynä.
Ääliö
Minä ainakin huuhdon kylmällä vedellä limat pois pinnasta ja sen jälkeen kuivaan talouspaperilla. Sehän on toista viikkoa voinut olla siellä vakuumimuovin sisällä. Ei ihan raikkainta limaa.
Eiköhän se ole jo hyvin huuhtoutunut siellä mistä se on kalastettu.
Kala huuhdotaan alas valkkarilla. Päivä pari myöhemmin kalan ne osat joita elimistö ei ole suolistossa pystynyt hyödyntämään, huuhdellaan ulostamisen jälkeen vessanpöntöstä (Ido tms.) alas. Mitään muuta huuhtelua ei tietenkään tarvitse tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän se ole jo hyvin huuhtoutunut siellä mistä se on kalastettu.
Ei kala perkaamisen jälkeen huuhtoudu muuten kuin huuhtelemalla.
Huuhtelen juoksevan veden alla (ettei ole limainen) ja lopuksi tuputtelen talouspaperilla kuivemmaksi ettei ole niin liukas käsitellä. Riippuu toki onko kala pakastimesta, tuoretiskiltä vai suoraan vedestä.. Ja jos aikoo savustaa kalan ja tietysti suolaa sen niin ehdottomasti suola pitää huuhdella pois ennen savustusta. Eli sanoisin että ei _pidä_ huuhdella, mutta kannattaa.
Hyvää lohta ei tarvitse.