Miksi suomalaiset maustaa ruokaa niin tylsästi?
Korkeintaan laitetaan suolaa ja pippuria, ehkä jotain paprikajauhetta tai chiliä jos ollaan hurjalla päällä.
Itse käytän ruoanlaitossa paljon Intialaisia ja Aasialaisia mausteita esim kanelia, neilikkaa, inkivääriä, korianteria, kardemummaa, fenkolia, erilaisia pippureita, minttua, kookosta yms.
Kommentit (43)
Taas, eli jos sinä et mausta kukaan muukaan ei mausta ruokaa
Kyllä meillä ainakin käytetään mausteita ruuanlaitossa
Koska kaikkiin ruokiin ei passaa kaikki mausteet. Kun teen thaikkuruokaa niin toki maustan sen siihen kuuluvilla mausteilla. Jauhelihakeittoon ne ei sovi
Ehkäpä tämä suomalainen tuttavasi pitää juuri sellaisesta ruuasta, mitä tekee.
Olisiko aloittajalla oikein hyvää hapankaalireseptiä jakaa?
Jep. Einekset ovat ihan naurettavia.
Tsemppiä sulle. Itse meinasin oksentaa kerran kun kardemummaa laitoin katkarapu kastikkeeseen, se kun kuuluu vain pullaan. Ja kaneli kuuluu pullaan,tai ylipäätään makeaan.
Ai ketkä??
Tämän päivän ruuassa mm punaista currytahnaa, chiliä, tuoretta inkivääriä, kurkumaa, curryjauhetta, korianteria, valkosipulia ha garam masala mausteseosta suolan ja pippurin lisäksi:)
Äärettömän tylsää!!
Huomiseen ruokaan tulossa mm itsekeitetty tomaatti-yrttikastike, tuoreita yrttejä, valkosipulia ja muskottia suolan ja pippurin lisäksi
Ihan mautonta!
... ja ulkomaalaiset jotka maustavat kaiken ruokansa maistumaan vain tietyille mausteille hämmästelevät että tältäkö ja näin hyvältäkö ruuat ilman pilallemaustamista maistuvatkaan.
Koskaan oman maan tapa ei ole hyvä, Suomessa tai muualla.
Juuri näin.
Tein eilen intialaisittain maustettua kaurapuuroa ja ai että!
Vierailija kirjoitti:
Tsemppiä sulle. Itse meinasin oksentaa kerran kun kardemummaa laitoin katkarapu kastikkeeseen, se kun kuuluu vain pullaan. Ja kaneli kuuluu pullaan,tai ylipäätään makeaan.
Kaneli sopii hyvin marokkolaisiin ruokiin sekä stifadoon
Nam!!
Saakelin ulkomaanelävä Ap!!
Mene pois suomesta.
"kanelia, neilikkaa, inkivääriä, korianteria, kardemummaa, fenkolia, erilaisia pippureita, minttua, kookosta yms."
Noista ainoastaan pippurit sopii liharuokiin, ehkä se johtuu siitä.
Mausteita käytettiin ja käytetään paljon muualla maailmassa ettei ruoka pilaannu
Etelän maissa lihat olleet lähes aina katukaupassa jossa niin kylmäketjua ja mausteilla sitten tottuneesti peitelty maku muutoksia.
Vierailija kirjoitti:
Ai ketkä??
Tämän päivän ruuassa mm punaista currytahnaa, chiliä, tuoretta inkivääriä, kurkumaa, curryjauhetta, korianteria, valkosipulia ha garam masala mausteseosta suolan ja pippurin lisäksi:)
Äärettömän tylsää!!
Huomiseen ruokaan tulossa mm itsekeitetty tomaatti-yrttikastike, tuoreita yrttejä, valkosipulia ja muskottia suolan ja pippurin lisäksi
Ihan mautonta!
Punainen currytahna on minullakin käytössä. Hyvää esim. kanan kanssa.
Meillä on niin hyvät raaka-aineet, ettei tarvitse piilottaa niiden makua mausteiden alle.
Vierailija kirjoitti:
Ai ketkä??
Tämän päivän ruuassa mm punaista currytahnaa, chiliä, tuoretta inkivääriä, kurkumaa, curryjauhetta, korianteria, valkosipulia ha garam masala mausteseosta suolan ja pippurin lisäksi:)
Äärettömän tylsää!!
Huomiseen ruokaan tulossa mm itsekeitetty tomaatti-yrttikastike, tuoreita yrttejä, valkosipulia ja muskottia suolan ja pippurin lisäksi
Ihan mautonta!
Itse raaka-aineiden maku peittyy pelkkiin mausteisiin :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tsemppiä sulle. Itse meinasin oksentaa kerran kun kardemummaa laitoin katkarapu kastikkeeseen, se kun kuuluu vain pullaan. Ja kaneli kuuluu pullaan,tai ylipäätään makeaan.
Kaneli sopii hyvin marokkolaisiin ruokiin sekä stifadoon
Nam!!
No niitäpä en sitten maistele. Kaneli kun itsellä kuuluu makeisiin leivonnaisiin.
Vielä on elossa sitä sukupolvea, joilla ei ollut kovinkaan paljoa mausteita käytettävissä. Suola, pippurit, kaneli ja kardemumma, laakerinlehti. Siinä ne. Kaikki perinneruuat ja tavalliset kotiruuat on tavallaan "tehty noiden ympärille".
Isoäitini keittokirjassa (oli välirauhan aikana emäntäkoulussa) resepteissä ei paljoa mausteita ole. Esimerkiksi kaikki muistaa perinteisen "risoton". Keitettyä riisiä, jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa. Sekin oli suomalaisten risotto. Ei meillä ole ollut näin laajasti eri mausteita käytettävissä kuin vasta 1990-2000 -luvuilla.
Mutta kuka tiesi sen, että curry on maustesekoitus ja jokaisella valmistajalla on eri näkemys siitä, miltä se curry maistuu. Esim. Kania -merkin curry (Lidl myy) on aivan erilaista kuin esim. Santa Marian. Paljon maukkaampaa ja voimakkaampaa. Samaten suurkeittiöissä oleva curry (en nyt mitenkään muista sitä valmistajaa, mutta pahvitölkissä valkoista, vihreää ja punaista) on todella hyvää.
Sitten jos puhutaan lapsista ja kuinka heille esitellään uusia makuja, niin ihmiset ovat hirveän arkoja maustamaan pienten lasten ruokia. Luullaan, että lapsen ruokaa ei tarvitse maustaa mitenkään. Mutta koska suola on kielletty alle 1 -vuotiailta, niin usein lapsi syö täysin mautonta ruokaa (ja sitten ihmetellään miksei ruoka maistu ja miksi myöhemmin ollaan nirsoja, joille ei mikään kelpaa).
Ketkä suomalaiset? Säkö siis et ole suomalainen?