Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi suomalaiset maustaa ruokaa niin tylsästi?

Vierailija
27.03.2025 |

Korkeintaan laitetaan suolaa ja pippuria, ehkä jotain paprikajauhetta tai chiliä jos ollaan hurjalla päällä.

Itse käytän ruoanlaitossa paljon Intialaisia ja Aasialaisia mausteita esim kanelia, neilikkaa, inkivääriä, korianteria, kardemummaa, fenkolia, erilaisia pippureita, minttua, kookosta yms.

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Ketkä suomalaiset? Säkö siis et ole suomalainen?

Vierailija
2/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taas, eli jos sinä et mausta kukaan muukaan ei mausta ruokaa

Kyllä meillä ainakin käytetään mausteita ruuanlaitossa 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen vauvasuu, ja ylpeästi sitä.

Vierailija
4/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska kaikkiin ruokiin ei passaa kaikki mausteet. Kun teen thaikkuruokaa niin toki maustan sen siihen kuuluvilla mausteilla. Jauhelihakeittoon ne ei sovi

Vierailija
5/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkäpä tämä suomalainen tuttavasi pitää juuri sellaisesta ruuasta, mitä tekee. 

Olisiko aloittajalla oikein hyvää hapankaalireseptiä jakaa? 

Vierailija
6/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jep. Einekset ovat ihan naurettavia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tsemppiä sulle. Itse meinasin oksentaa kerran kun kardemummaa laitoin katkarapu kastikkeeseen, se kun kuuluu vain pullaan. Ja kaneli kuuluu pullaan,tai ylipäätään makeaan.

Vierailija
8/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai ketkä?? 

Tämän päivän ruuassa mm punaista currytahnaa, chiliä, tuoretta inkivääriä, kurkumaa, curryjauhetta, korianteria, valkosipulia ha garam masala mausteseosta suolan ja pippurin lisäksi:)

Äärettömän tylsää!!

Huomiseen ruokaan tulossa mm itsekeitetty tomaatti-yrttikastike, tuoreita yrttejä, valkosipulia ja muskottia suolan ja pippurin lisäksi

Ihan mautonta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

... ja ulkomaalaiset jotka maustavat kaiken ruokansa maistumaan vain tietyille mausteille hämmästelevät että tältäkö ja näin hyvältäkö ruuat ilman pilallemaustamista maistuvatkaan.

Koskaan oman maan tapa ei ole hyvä, Suomessa tai muualla.

Vierailija
10/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri näin.

Tein eilen intialaisittain maustettua kaurapuuroa ja ai että!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tsemppiä sulle. Itse meinasin oksentaa kerran kun kardemummaa laitoin katkarapu kastikkeeseen, se kun kuuluu vain pullaan. Ja kaneli kuuluu pullaan,tai ylipäätään makeaan.

Kaneli sopii hyvin marokkolaisiin ruokiin sekä stifadoon

Nam!!

Vierailija
12/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saakelin ulkomaanelävä Ap!!

Mene pois suomesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

"kanelia, neilikkaa, inkivääriä, korianteria, kardemummaa, fenkolia, erilaisia pippureita, minttua, kookosta yms."

 

Noista ainoastaan pippurit sopii liharuokiin, ehkä se johtuu siitä.

Vierailija
14/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteita käytettiin ja käytetään paljon muualla maailmassa ettei ruoka pilaannu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etelän maissa lihat olleet lähes aina katukaupassa jossa niin kylmäketjua ja mausteilla sitten tottuneesti peitelty maku muutoksia.

Vierailija
16/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai ketkä?? 

Tämän päivän ruuassa mm punaista currytahnaa, chiliä, tuoretta inkivääriä, kurkumaa, curryjauhetta, korianteria, valkosipulia ha garam masala mausteseosta suolan ja pippurin lisäksi:)

Äärettömän tylsää!!

Huomiseen ruokaan tulossa mm itsekeitetty tomaatti-yrttikastike, tuoreita yrttejä, valkosipulia ja muskottia suolan ja pippurin lisäksi

Ihan mautonta!

Punainen currytahna on minullakin käytössä. Hyvää esim. kanan kanssa.

Vierailija
17/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on niin hyvät raaka-aineet, ettei tarvitse piilottaa niiden makua mausteiden alle.

Vierailija
18/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai ketkä?? 

Tämän päivän ruuassa mm punaista currytahnaa, chiliä, tuoretta inkivääriä, kurkumaa, curryjauhetta, korianteria, valkosipulia ha garam masala mausteseosta suolan ja pippurin lisäksi:)

Äärettömän tylsää!!

Huomiseen ruokaan tulossa mm itsekeitetty tomaatti-yrttikastike, tuoreita yrttejä, valkosipulia ja muskottia suolan ja pippurin lisäksi

Ihan mautonta!

Itse raaka-aineiden maku peittyy pelkkiin mausteisiin :)

 

Vierailija
19/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tsemppiä sulle. Itse meinasin oksentaa kerran kun kardemummaa laitoin katkarapu kastikkeeseen, se kun kuuluu vain pullaan. Ja kaneli kuuluu pullaan,tai ylipäätään makeaan.

Kaneli sopii hyvin marokkolaisiin ruokiin sekä stifadoon

Nam!!

No niitäpä en sitten maistele. Kaneli kun itsellä kuuluu makeisiin leivonnaisiin. 

Vierailija
20/43 |
27.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä on elossa sitä sukupolvea, joilla ei ollut kovinkaan paljoa mausteita käytettävissä. Suola, pippurit, kaneli ja kardemumma, laakerinlehti. Siinä ne. Kaikki perinneruuat ja tavalliset kotiruuat on tavallaan "tehty noiden ympärille".

Isoäitini keittokirjassa (oli välirauhan aikana emäntäkoulussa) resepteissä ei paljoa mausteita ole. Esimerkiksi kaikki muistaa perinteisen "risoton". Keitettyä riisiä, jauhelihaa ja herne-maissi-paprikaa. Sekin oli suomalaisten risotto. Ei meillä ole ollut näin laajasti eri mausteita käytettävissä kuin vasta 1990-2000 -luvuilla.

Mutta kuka tiesi sen, että curry on maustesekoitus ja jokaisella valmistajalla on eri näkemys siitä, miltä se curry maistuu. Esim. Kania -merkin curry (Lidl myy) on aivan erilaista kuin esim. Santa Marian. Paljon maukkaampaa ja voimakkaampaa. Samaten suurkeittiöissä oleva curry (en nyt mitenkään muista sitä valmistajaa, mutta pahvitölkissä valkoista, vihreää ja punaista) on todella hyvää.

Sitten jos puhutaan lapsista ja kuinka heille esitellään uusia makuja, niin ihmiset ovat hirveän arkoja maustamaan pienten lasten ruokia. Luullaan, että lapsen ruokaa ei tarvitse maustaa mitenkään. Mutta koska suola on kielletty alle 1 -vuotiailta, niin usein lapsi syö täysin mautonta ruokaa (ja sitten ihmetellään miksei ruoka maistu ja miksi myöhemmin ollaan nirsoja, joille ei mikään kelpaa).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi kuusi