Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Leipuri kämmenpeukalo tekee korvapuusteja

Vierailija
17.03.2025 |

Taikina kohosi, jee! Kaadan sen leivinpaperille. Ei ole kaulinta, mutta käytän elmukelmurullaa. Onnistuu ihan hyvin. Levitän rasvan, kanelin ja sokerin. Aika rullata taikina. Mutta unohdin jauhottaa leivinpaperin kunnolla. Taikina takertuu kiinni, saan lusikan avulla jonkinlaisen löysän rullan kasaan. Paloittelen paperiin takertuvaa taikinaa. Miten nämä pallerot pitikään painaa, että tulee hienoja? Testaan muutamaa eri tapaa, kaikki ovat vääriä. Pellillä makaa isoja epämääräisiä kokkareita. Mutta ei se mitään, ei ole vieraille menossa nämä. Tässä vaiheessa onneksi tajuan, että ehkä näin suuret pullat pitää paistaa pidempään ja miedommalla lämmöllä. Tai en tiedä onko se onneksi, pullat ovat vielä kohoamassa ja uuni lämpenee... Jos vielä viime hetken vinkki on, niin kerro. Ovat ison miehen nyrkin kokoisia, vähintään.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
17.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raesokeria ei tietenkään ollut, joten löin vasaralla suodatinpussin läpi palasokeria. Lopputulos oli osittain hienoa sokeria ja osittain suuria rakeita. Laitoin ne silti.

Vierailija
2/2 |
17.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niihin pitää painaa peukalolla monttu keskelle. Näin joskus telkkarissa ja testasin, toimii. Se monttu kohoaa ja siitä tulee sellainen mainoksista tuttu pulla. Muuten tulee rulla tai spiraali, kun se avautuu uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan neljä