Kiiire! Vanha mozzarellaraaste lasagnessa
Voiko syödä kun uunitettu noin tunti 180c.?
Vahingossa laitettu lasagneen 2vk sitten avattua päiväys 1.4.2025 raastetta, mielestäni haisee "sukalle" uunista lasagnen tuoksun ohessa. Avasin toisen pussin ja siinä raikas tuoksu, ei tuota tunkkaista hajua. Pinnassa ei näy hometta, ja mies maistoi vielä raakaa raastetta ja sanoi maistuu ihan normaalille mozzzarellalle.
Ei viitsisi turhaan heittää roskiin täyttä vuokaa jos kuitenkin vielä syötävää
Kommentit (4)
Jos se oli jo pilalla, ei uunituksella ole vaikutusta.
Pehmeät juustot pilaantuvat kyllä niin herkästi, että pari viikkoa on jo todella pitkä aika avatulle tuotteelle. Itse en söisi, tosin mulla onkin varsin herkkä vatsa.
Mozzarellaraaste harvemmin homehtuukaan, ennemmin siitä tulee sellaista haisevaa mössöä pilaantuessaan. Kovat juustot homehtuvat myös raasteena.
Noin puoli tuntia syömisestä selviää että kannattiko syödä.
Sittenhän sen näkee kun kokeilee. Jos haju on muuttunut on bakteeritoimintaa ja ruokamyrkytyksen vaara. Heittäisin pois.