Monessa ennen laadukkaassa luottotuotteessa on nykyään enimmäkseen palmuöljyä, sokeria, vehnäjauhoa ja säilöntäaineita
Onko kukaan muu huomannut samaa? Etenkin leipätuotteiden kanssa saa olla todella tarkkana. Kauraleivän tai ruisleivän painosta jopa 80% voi olla jotain ihan muuta kuin kauraa tai ruista.
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Jeps. Pakko lukea kaikki pikkupräntit nykyään.
Toinen on kermatuotteissa karrageeni. Tuota halpaa limaa myydään kerman painolla.
Fazerin gluteenittomassa leivässä oli bambua. Siis puuta.
Vierailija kirjoitti:
Fazerin gluteenittomassa leivässä oli bambua. Siis puuta.
Joo, he ovat kyllä halpuutuksen kuninkaita. Esim. heidän barista-juoma on nyt rapsiöljyä. Sitä vaan sinne kahvin sekaan.
Maku saadaan nykyisin muualta kuin raaka-aineista. Ostin äskettäin murokeksejä, joita en ole maistanut vuosikymmeniin. Makua niissä oli vain vähän, makeutta ei ollenkaan. Illalla piti käydä sulkemassa paketin jämät muovipussiin, kun se esanssin haju alkoi käydä liian vahvaksi.
Pågeneissa on enää vettä, vehnää, sokeria ja palmuöljyä joka maustettu kanelilla
Kauraleivät on pääosin aivan oksettavia, sokerisia ja raakoja, pelkkää taikinaa sisältä. Ei niitä voi yökkimättä syödä.
Vierailija kirjoitti:
Pågeneissa on enää vettä, vehnää, sokeria ja palmuöljyä joka maustettu kanelilla
Ei ihmekkään, että menee vatsa sekaisin niistä 🤔
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pågeneissa on enää vettä, vehnää, sokeria ja palmuöljyä joka maustettu kanelilla
Ei ihmekkään, että menee vatsa sekaisin niistä 🤔
Kokeile Fazerin bambuleipää lisukkeeksi, varmaan tasapainottaa kivasti ;)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pågeneissa on enää vettä, vehnää, sokeria ja palmuöljyä joka maustettu kanelilla
Ei ihmekkään, että menee vatsa sekaisin niistä 🤔
Kokeile Fazerin bambuleipää lisukkeeksi, varmaan tasapainottaa kivasti ;)
Heinäsirkkaleipää oli joskus ennen koronaa. Ei ollut menekkiä.
Palmuöljyä on tungettu nykyisin joka paikkaan. Minulta jäävät vanhat tutut tuotteet kaupan hyllyyn sitä mukaa kun palmuöljy ilmestyy tuoteselosteeseen. Tarkkana saa olla. Monet leivät on jo pilattu palmuöljyllä. Sitä on lisätty myös kekseihin ja leivonnaisiin, makeisiin/suklaisiin, valmisruokiin. Leipä on se mikä eniten harmittaa, kun monia ennen hyviä tuotteita on menty pilaamaan.
Rypsi/rapsiöljyä sitä vasta onkin joka paikassa nykyään. Kaikissa laatikoissa, monissa leivissä, keitoissa, leivoksissa, jne.
Mikä ihme. Yli 8 miljardia ihmistä.
Jeps. Pakko lukea kaikki pikkupräntit nykyään.