Nyt on ensiviikon ruoat ja leipomukset tehty! Mitä teillä syödään?
Tein Stroganoffia, perunamuusia ja 5 litran kattilassa lihakeittoa, lisäksi tein kaurapuuroa, ja pannukakun. Nyt on ensi viikon ruoat valmiina. Mies syö lounaan kotona ja minä vien omat eväät töihin.
Kommentit (13)
Meilläkin on tehty. Yleensä teen 2-3 keittoa, yhden kalaruoan, 1-2 liharuokaa ja loput kasvisruokia. Näin kaikille perheessämme on evästä ja on valmiina kun ottavat pakastimesta. Perheessä on moniallergisia, vegaani, sekasyöjiä, maidoton, diabeetikko, keliaatikko, sydänongelmainen, kihtipotilas, maksa-ja sappipotilas, sekä henkilö, jonka proteiininsaantia pitää sairauden takia tarkkailla. Ateriat on pakko suunnitella hyvissä ajoin etukäteen että pystyy hankkimaan tarvittavat raaka-aineet.
Vierailija kirjoitti:
Miksi leipomuksia?
Miksei ?
En tiedä vielä. Ei tehdä valmiiksi ruokia.
Huomiselle jäi stifadoa ja tein 2 päivän maissikeiton lounaaksi. Ti teen sitten 2 päiväksi lihpullia ja kanttarellikastiketta. To hernekeittoa ja fish&chips, pe hapankaalia ja bratwurstia.
La kaverin juhliin syömään
Tein nakkistroganofia + keitettyjä perunoita, sekä italianpataa. Näistä syödään lounaat ensi viikolla. Teen sunnuntaisin aina seuraavan viikon lounaat. Emme syö toista lämmintä ruokaa päivässä, joten näiden lisäksi menee sitten puuroa, leipää jne. Salaatit lounaan kylkeen teen aina edellisenä iltana. Huomiseksi on kaali-porkkanaraastetta. Jos haluaa lounasruokiin vaihtelua, pakkasessa on aina valmiita lounasannoksia, nytkin löytyy n. kuutta eri ruokalajia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi leipomuksia?
Miksei ?
Ei ole vielä pääsiäinenkään.
Jauhelihakeiton. Osan söin tänään, huomenna lisää ja joskus jonkin ajan päästä pakkasesta loput. Usein on pakkaksessa annoskokoihin pakattuja ruokia.
Tänään syötiin brunssilla kaurapuuroa ja rasiallinen mansikoita+kahvia. Ruoaksi tein uunikassleria sipulipedillä, keitinperunaa+puolukkasurvosta. Samaa on huomenna lounaaksi.
Huomenna teen jotain kirkasliemistä (ei sose) keittoa päivälliseksi. Sitä syödään kaksi seuraavaa päivää lounaaksi. Ylihuomenna ajattelin kalaa paistettuna+salaattia päivälliseksi. Ke sitten esim. broilerpastaa, jota myös seuraavana päivänä lounaaksi. To voisi olla vaikka munakasta (uuni). Pe mies syö lounaansa ravitolassa ja minä syön eilistä munakasta. Pe päivälliseksi esim. juustoa, hedelmiä+patonkia. La brunssi sis. vielä? illalla esim. hapanimelää possukastiketta ja riisiä. Su eilistä riisiä&soosia lounaaksi ja päivälliseksi esim. Jauhelihamureketta, sienikastiketta ja muusia (tämä myös seur. päivän lounas).
Vierailija kirjoitti:
Meilläkin on tehty. Yleensä teen 2-3 keittoa, yhden kalaruoan, 1-2 liharuokaa ja loput kasvisruokia. Näin kaikille perheessämme on evästä ja on valmiina kun ottavat pakastimesta. Perheessä on moniallergisia, vegaani, sekasyöjiä, maidoton, diabeetikko, keliaatikko, sydänongelmainen, kihtipotilas, maksa-ja sappipotilas, sekä henkilö, jonka proteiininsaantia pitää sairauden takia tarkkailla. Ateriat on pakko suunnitella hyvissä ajoin etukäteen että pystyy hankkimaan tarvittavat raaka-aineet.
Hyvänen aika. Tuleeko vielä lisää.
Pidän liikaa siitä ajatuksesta, että kotona saa useamman kerran viikossa tuoretta ruokaa, eikä aina vaan lämmitettyä. Syödään kyllä usein pari päivää samaa ruokaa ja luonnollisesti jälkimmäinen kerta lämmitettynä, mutta näen silti mieluiten vaivan tehdä useampana päivänä viikossa uutta ruokaa.
Meillä ensi viikon ruokalistalla
- paistettua lohta ja perunaa
- possun kassleria, perunaa ja kastiketta
- kanaorzopastavuoka
- burgerit salaatilla
- seitikeitto
- ryynimakkaraa, bratwurstia ja muusia
Iltapalaksi pannaria
Makeaksi banaanikakkua
Kaurapuuroa valmiiksi, hyh?
Teen ruoan 1-2 päivän välein. Huomenna jauhelihapihvit ja lohkoperunat ja jää varmaan ylihuomiseksikin. Sitten teen broilerinfilettä kasviksilla ja sitäkin syön pari päivää. Lisäksi on pakasteessa kalapuikkoja, possusuikaleita ja lisää jauhelihaa ja broileria.