Mitä ruokaa laittasitte seitsemän ruokalajin juhlaillailliselle?
Mies haluaisi kokata yhdessä seitsemän ruokalajin illallisen viikonloppuna seitsemännen hääpäivän kunniaksi, mutta en keksi mitään ideaa. Juhlavampaa pitää olla.......Lauantaina on 7. hääpäivä. Ei tilata Woltista eikä mennä ravintolaan.
Kommentit (80)
Näin sanoo chatgpt:
Tässä ehdotus hienostuneelle seitsemän ruokalajin illalliselle, jossa maut kulkevat kevyestä raskaampaan ja suolaisesta makeaan:
1. Amuse-bouche (tervetuliaisannos)
Osteri sitruunagranitén kera Raikas ja kevyt aloitus, joka herättää makuaistit.
2. Alkuruoka
Beef tartar tryffelimajoneesilla ja pikkelöidyillä sinapinsiemenillä Klassinen alkuruoka, jossa on syvyyttä ja hienostuneisuutta.
3. Kevyt väliruoka
Parsakeitto paahdetuilla manteleilla Samettinen ja kevyt, mutta täynnä makua.
4. Kalaruoka
Paistettua meribassia fenkoli-appelsiinisalaatin ja sahramikastikkeen kera Herkullinen ja aromaattinen kalaruoka.
5. Liharuoaksi pääruoka
Karitsanfilee, punaviinikastike ja paahdettua maa-artisokkaa Mehukas ja täyteläinen annos.
6. Juustot
Valikoima kypsytettyjä juustoja, viikunahilloa ja rapeaa näkkileipää Suolainen välivaihe ennen jälkiruokaa.
7. Jälkiruoka
Tummasuklaamousse vadelmageelillä ja pistaasirouheella Makea ja elegantti päätös.
Tähän voisi yhdistää huolella valitut viinit joka ruokalajille, jos haluat täydellisen illalliskokemuksen.
mutta elegantteja, ja ne voi valmistella etukäteen tai nopeasti illallisen aikana.
1. Aperitiivi & alkupala
Marinoidut oliivit ja parmesaanilastut
Sekoita vihreitä ja mustia oliiveja oliiviöljyssä, sitruunamehussa, valkosipulissa ja yrteissä.
Tarjoile parmesaanilastujen kanssa.
Juomasuositus: Kuohuviini tai kevyt aperitiiviviini (esim. prosecco).
2. Kevyt alkukeitto
Kylmä kurkku-avokadokeitto
Soseuta kurkku, avokado, jogurtti, lime ja ripaus suolaa tehosekoittimessa.
Tarjoile jääkaappikylmänä yrttien ja lorauksen oliiviöljyä kanssa.
3. Pieni välipala
Savulohicrostini
Levitä maalaisleivälle tuorejuustoa, lisää päälle savulohta ja tilliä.
Lorauta päälle sitruunamehua.
4. Pääruoka
Yrttinen uunikala ja paahdetut perunat
Laita uunivuokaan kala (esim. lohi tai kuha), päälle yrttejä, sitruunaviipaleita ja voita.
Paahda vieressä lohkoperunoita ja kasviksia.
Juomasuositus: Kuiva valkoviini (esim. Sauvignon Blanc).
5. Juustolautanen
Pieni valikoima juustoja (esim. brie, cheddar ja sinihomejuusto).
Tarjoile viikunahillon ja pähkinöiden kanssa.
6. Jälkiruoka
Nopea suklaamousse
Sekoita mascarponea, kaakaojauhetta ja tomusokeria.
Lisää joukkoon hieman kahvia tai likööriä, jos haluat lisämakua.
Koristele marjoilla tai keksimurulla.
Juomasuositus: Makea jälkiruokaviini tai espresso.
7. Pieni makea lopetus
Tummasuklaa ja marjat
Tarjoile laadukasta tummaa suklaata ja tuoreita marjoja (esim. vadelmia ja mustikoita).
Tämä menu on helppo ja nopea toteuttaa, mutta silti tyylikäs ja monipuolinen!
6 tuoppia olutta ja 1 iso pannupizza, kiitos.
Kannattaa googletella kun tuskin av-palstalla kukaan on koskaan syönyt 7-ruokalajin illallista https://vuodenmies.com/eri-ruokalajien-illallinen/ netistä löytyy kaikkeen vastaus
Alkumaljoiksi joku makea juoma. Ruoan kanssa shotit ja punaviiniä hanapakkauksesta. Jälkiruoaksi shampanjaa ja likööriä. Loppuilta kossulla.
Vierailija kirjoitti:
Nakkeja ja perunamuusia.
6 nakkia ja aito makkara .
Vierailija kirjoitti:
6pac kaljaa ja suihinotto.
T. Miehesi
Kerkisit ennen kuin minä olisi kuusi kaljaa HK blöö,sitten myöhemmin vaimolle vaalunkorvaria.
Tässä oma helppo ehdotukseni:
Alkupalat:
Leipäjuustopala lakkahillolla, ruislastu, jonka päällä jäämeren salaattia ja korianteria (2 ruokaa)
Lasillinen kuohuvaa
Maa-artisokkakeitto Alkon sivuilta, se mikä sis. vatkattua kuohukermaa keittoon viimeiseksi sekoitettuna (3. ruoka)
Kuohuva jatkuu
Pääruoka:
Vaaleaa kalaa bechamel-kastikkeessa, keitetyt perunat, korianteria (samasta puskasta kuin alkupaloihin), lime-lohko (4.)
Kuohuva jatkuu tai valkoviini
Väliruoka:
Salaatti maun mukaan, koristele salaatin sisällöllä, salaatti jää alle (5. ruoka)
Kuohuvaa tai valkkaria
Juustovalikoima portviinin kera (6. ruoka)
Jokin leivos lähileipomosta tai vain suklaakonvehteja (7. ruoka)
Tuossa ei tartte kovasti raataa ruuan eteen.
Seitsemän ruokalajin illallinen tarkoittaa monen tunnin työtä. Hermo kiristyy, syömisen jäljeen olette ihan puhki.
Mies siis haluaa kokata yhdessä, mutta tässä sinä jo kyselet ideoita ja joudut ihan varmasti yksin kokkaamaankin. Teet useamman tunnin työn kauppakäyntteineen ja ostat ruoat ja hikipäässä kokkaat. Sitten väsyneenä sänkyyn.
V**tu, menkää Kalastajatorpalle!!!
Todella hyvät nuo alkupään ehdotukset, paljon voi tehdä etukäteen, ja juustoissa ja oliiveissa ei ole juuri valmistettavaa. Lisää ideoita on helppo vakoilla ravintoloiden ruokalistoilta. Ammattikokkien juttuja ei tarvitse edes yrittää, voi oikaista ja soveltaa.
Ota sitten mies mukaan tekemään, ei hän voi edellyttää, että toivoo ensin seitsemän ruokalajia mutta istuisi vaan valmiiseen pöytään!
Vierailija kirjoitti:
Nakit ja muusi.
Onko tuo sinulle juhlaruoka?
1. Raikkaita voileipiä
2. Raikas salaatti
3. Savulohta itkuntihruisin silmin syötynä
4. Makaroonilaatikkoa 200g per nenä
5. Jauhenlihaa jossain muodossa
6. Hyydekakku, jota mies on käynyt rääppimässä yöllä
7. Miehelle lasten vanukkaat ja muille vasullinen namuja
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nakit ja muusi.
Onko tuo sinulle juhlaruoka?
Toki. Arkena syödään vain yksi nakki ja muusi.
Vierailija kirjoitti:
Seitsemän ruokalajin illallinen tarkoittaa monen tunnin työtä. Hermo kiristyy, syömisen jäljeen olette ihan puhki.
Mies siis haluaa kokata yhdessä, mutta tässä sinä jo kyselet ideoita ja joudut ihan varmasti yksin kokkaamaankin. Teet useamman tunnin työn kauppakäyntteineen ja ostat ruoat ja hikipäässä kokkaat. Sitten väsyneenä sänkyyn.
Hah. Sinähän et meitä tunne, mutta mieheni usein kokkaa ja hoitaa ruokapuolen. Nyt haluaa kokata yhdessä.
Kalsarikännit hääpäivän kunniaksi.
Jotain sen seitsemää sorttia! Kysyn sun puolesta chatgptltä.