Miksi ruoanlaitossa raaka-aine pitää ripotella ruokaan, jos sen kuitenkin laittaa sinne kaikki?
Aivan tautisen ärsyttävää!
Jos tekee vaikka jotain vuokaruokaa, ja siihen tulee tölkillinen maissia, miksi se pitää hivuttamalla ripotella sinne ruokaan, kun koko homma kuitenkin sekoitetaan ennen uuniin laittoa? Näkee tosi paljon esim ig kokkausvideoissa, että jokaikisen raaka-aineen kanssa nysvätäätän tällä tavalla, ja aikaa kuluu kolminkertainen määrä.
Kommentit (30)
No en ole kiinnittänyt huomiota. Ripottelu on joskus tarpeen, ettei mene kokkareiksi, esimerkiksi vuokaruokaan sekoitettavan juuston ripottelen vaikka sekoitankin vielä sen jälkeen.
Sama havainto. Jotkut sekoittelevat jokaisen mausteenkin erikseen vaikka ne voisi sekoittaa kerralla.
Yhden kaverin kanssa en jaksa enää tehdä ruokaa, kun on kuin iisakin kirkkoa rakentaisi. Jokainen makaroni pitää ripsauttaa huolellisesti yksilöllisesti eri puolelle vuokaa, sitten sama jauhelihoille ja jokainen mauste nytkytellään mielettömällä pieteetillä niin, että varmasti tulee grammalleen sama määrä joka kohtaan. Ja sitten otetaan kauha ja sekoitetaan kaikki kuitenkin sekaisin. Samoin nesteen kanssa: mikä idea on lorotella sitä kapeana nauhana ympäri vuokaa. Painovoima pitää kyllä huolen, että sinne se painuu tasaisesti.
No ne videot on vähän sellaista fiilistelyä, ei ne ihmiset välttämättä arkena itsekseen ruokaa laittaessa niin tee. Toisaalta voi tehdäkin, esim. itselleni ruoanlaitto on meditatiivinen rauhoittumishetki, voin joskus tosiaan tehdä asioita korostetun hitaasti ja huolellisesti, hetkessä olemiseen ja aistimuksiin keskittyen.
Vierailija kirjoitti:
No ne videot on vähän sellaista fiilistelyä, ei ne ihmiset välttämättä arkena itsekseen ruokaa laittaessa niin tee. Toisaalta voi tehdäkin, esim. itselleni ruoanlaitto on meditatiivinen rauhoittumishetki, voin joskus tosiaan tehdä asioita korostetun hitaasti ja huolellisesti, hetkessä olemiseen ja aistimuksiin keskittyen.
Yh, jotenkin ärsyttävää. Mutta joo, olkoon sit meditaatiota sitä kaipaaville, arkiruoanlaitossa vain dorkuutta, kun se ruoka pitää saada pöytään.
Ripoteltu aine maistuu paljon paremmalta. Kaikkein parasta on siroteltu.
Vierailija kirjoitti:
Ripoteltu aine maistuu paljon paremmalta. Kaikkein parasta on siroteltu.
:D Mutta kenellä on aikaa sellaiseen??
Vois hankkia makaronisirottimen, niin vois sirotella puoli litraa makaronia laatikkoon yksi kerrallaan.
Ruoanlaitto on kuin seksi.
Miksi hipsutella, lipsutella ja filistellä, kun loppupeleissä tarkoitus on roiskia rojut ränniin ja mennä tupakalle?
Sama juttu ruoanlaitossa. Toiset tykkää hipsutella, lipsutella ja fiilistellä, toiset lykkää rojut uuniin ja menevät tupakalle.
T. Raaka-arska
Vierailija kirjoitti:
Ruoanlaitto on kuin seksi.
Miksi hipsutella, lipsutella ja filistellä, kun loppupeleissä tarkoitus on roiskia rojut ränniin ja mennä tupakalle?
Sama juttu ruoanlaitossa. Toiset tykkää hipsutella, lipsutella ja fiilistellä, toiset lykkää rojut uuniin ja menevät tupakalle.
T. Raaka-arska
Väittäisin että seksi on em kuvauksilla kaksi hyvin erilaista kokemusta, mutta se makaronilaatikko on tasan sama, vaikka ne rojut tuuppaa vauhdilla vuokaan vs. käyttää siihen 20 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ripoteltu aine maistuu paljon paremmalta. Kaikkein parasta on siroteltu.
:D Mutta kenellä on aikaa sellaiseen??
Minulla on pitkä aikajana :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruoanlaitto on kuin seksi.
Miksi hipsutella, lipsutella ja filistellä, kun loppupeleissä tarkoitus on roiskia rojut ränniin ja mennä tupakalle?
Sama juttu ruoanlaitossa. Toiset tykkää hipsutella, lipsutella ja fiilistellä, toiset lykkää rojut uuniin ja menevät tupakalle.
T. Raaka-arska
Väittäisin että seksi on em kuvauksilla kaksi hyvin erilaista kokemusta, mutta se makaronilaatikko on tasan sama, vaikka ne rojut tuuppaa vauhdilla vuokaan vs. käyttää siihen 20 minuuttia.
Makaronilaatikko on ehkä sama, mutta kokematta jää se tekemisen nautinto.
T. Raaka-arska
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruoanlaitto on kuin seksi.
Miksi hipsutella, lipsutella ja filistellä, kun loppupeleissä tarkoitus on roiskia rojut ränniin ja mennä tupakalle?
Sama juttu ruoanlaitossa. Toiset tykkää hipsutella, lipsutella ja fiilistellä, toiset lykkää rojut uuniin ja menevät tupakalle.
T. Raaka-arska
Väittäisin että seksi on em kuvauksilla kaksi hyvin erilaista kokemusta, mutta se makaronilaatikko on tasan sama, vaikka ne rojut tuuppaa vauhdilla vuokaan vs. käyttää siihen 20 minuuttia.
Makaronilaatikko on ehkä sama, mutta kokematta jää se tekemisen nautinto.
T. Raaka-arska
Ja nälkäkiukku.
Kyllä, tämä!
Lasagnekin on niiin paljon kätevämpi tehdä silleen, että laittaa levyt pohjalle, niiden päälle jauhelihaköntin, sitten mausteita, tomaattisosetta, juustoraasteita ja lopuksi kattaa venhäjauhoja ja maitoa päälle ja uuniin.
Nami maiskis, tulee hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, tämä!
Lasagnekin on niiin paljon kätevämpi tehdä silleen, että laittaa levyt pohjalle, niiden päälle jauhelihaköntin, sitten mausteita, tomaattisosetta, juustoraasteita ja lopuksi kattaa venhäjauhoja ja maitoa päälle ja uuniin.
Nami maiskis, tulee hyvää!
Eri asia!
Ruoanlaitto on taidetta ja ruoanlaittovideot vasta taidetta ovatkin.
Vierailija kirjoitti:
Ruoanlaitto on taidetta ja ruoanlaittovideot vasta taidetta ovatkin.
Mun lapsi ei oikein arvosta tollaisia taiteellisia prosesseja, se haluaa ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, tämä!
Lasagnekin on niiin paljon kätevämpi tehdä silleen, että laittaa levyt pohjalle, niiden päälle jauhelihaköntin, sitten mausteita, tomaattisosetta, juustoraasteita ja lopuksi kattaa venhäjauhoja ja maitoa päälle ja uuniin.
Nami maiskis, tulee hyvää!
Ei missään nimessä lasagnelevyjä pohjalle vaan kastike. Sinun ohjeellasi pohjalevyistä tulee lähinnä kengänpohjia.
Ap ei ole kai ikinä tehnyt manna- tai marjapuuroa. Siinä se onkin mielenkiintoinen selviteltävä keitos, jos tellää ryynit kerralla pataan.
Miksi teet kärpäsestä härkäsen?