Tuore tutkimus kumoaa aiemmat tulokset: Punaisen lihan syömisellä ei olekaan terveyshaittoja
Tuore kansainvälinen tutkimus kumoaa aiemmat tutkimustulokset, joiden mukaan punaisen lihan syöminen kasvattaa esimerkiksi sydäntautien ja syövän riskiä.
Aiempia tutkimuksia arvioivan selvityksen mukaan yhteys punaisen lihan ja terveyshaittojen välillä ei ole niin vahva kuin aiemmin on uskottu.
61 aiempaa tutkimusta läpi käyneet tutkijat toteavat, että lihan syönnin vähentämisen terveyshyödyt ovat hyvin pieniä, ja ne tulevat esiin vain silloin, kun tarkastellaan hyvin suuria ihmisjoukkoja.
Tutkijoiden mukaan yksilötason terveyshyötyjä punaisen lihan vähentämisestä onkin lähes mahdotonta havaita.
Kolme vuotta kestäneeseen tutkimukseen osallistui 14 tutkijaa seitsemässä eri maassa.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/da4416d6-1b2f-5a77-a34b-73651…