Pitääkö Jenkeissä tipata koko ajan, entä muissa maissa?
Kommentit (23)
Osassa maista tippi on palkkaa ja silloin pitää. Osassa maista tipataan jos palvelu on hyvää. Osassa maista tippi on jo lisätty valmiiksi laskuun. Kannattaa kysyä siellä kohdemaassa miten toimitaan.
Veetuttaa kun Suomessakin kyselevät tippiä. Ei kuulu Suomeen, en anna!
Englannissa ainakin pääsääntöisesti pitää. Monesti on jo sisällytetty laskuun tai sitten kysytään, paljonko haluaa maksaa tippiä laskun maksun yhteydessä. Palvelu heikkenee heti, jos et maksa tarjoilijan mielestä riittävästi.
Pitää. Ja ne suuttuu ihan v*tusti jos ei tippaa. Vaikka ois paskaki palvelu.
Pikaruokaloissa ei tarvitse maksaaa missään tippiä, mikä selittää niiden suosíota myös osaltaan.
Vierailija kirjoitti:
Mitä nämä muut maat ovat? Euroopassa ei niin ole tapana tipata. Jenkeissä se on oikeastaan pakollista.
Saksassa ainakin on hyvän tavan mukaista antaa 5-10% tippiä palvelualoilla. Ravintolassa, kampaajalla, viimeksi annoin huonekalujen kotiinkuljetuksen yhteydessä kuskille tippiä. Varsinkin ravintolassa jos ei anna tippiä, niin se on viesti tarjoilijalle että palvelu on ollut ala-arvoista.
Vierailija kirjoitti:
Entä Kiina ja Japani? t.ap
Japanissa ei kuulu tipata. Tipin tarjoamista on perinteisesti pidetty jopa loukkauksena.
Vierailija kirjoitti:
Entä Kiina ja Japani? t.ap
Kiinassa ei missään tapaksessa tipata. Ei kuulu tapoihin ollenkaan. Tarjoilija juoksee hädissään kadulle perään, jos jätät pöytään tippiä.
Thaimaassa tipataan. Ainakin itse olen aina Thaimaan reissuilla tipannut lähes jokaisessa palvelutilanteessa.
Jenkeissä pitää ottaa huomioon, että se tarjoilija tms. ei välttämättä saa varsinaista palkkaa ollenkaan. Se elättää itsensä ja mahdollisen perheensä niillä tipeillä. Sen pitää kyllä mokata aivan totaalisesti, jotta olis perusteet jättää tippaamatta.
Ja tuossa pitää nimenomaan ajatella että se tippi on sille tarjoilijalle. Jos keittiö mokaa, se ei ole syy jättää tarjoilija ilman tippiä. Jos jos se tarjoilija on erityisesti tsempannut tilanteen korjaamiseksi, silloin se olisi vähän niinkuin extratipin paikka.
Vierailija kirjoitti:
Englannissa ainakin pääsääntöisesti pitää. Monesti on jo sisällytetty laskuun tai sitten kysytään, paljonko haluaa maksaa tippiä laskun maksun yhteydessä. Palvelu heikkenee heti, jos et maksa tarjoilijan mielestä riittävästi.
Eikös siinä olla jo lähdössä kun laskun maksu aika on.Ei sillä palvelulla ole enään merkitystä kun olet jo syönyt ja juonut ja et samaan paikkaan enään ole tulossa.
Työantajan kuuluu maksaa niin hyvää palkkaa ettei tippiä tarvitse maksaa. Ja jos maksaa, on se vapaaehtoista. Ravintoloitsijat käyttävät työntekijöitä ja asiakkaita hyväksi. Saa itselleen enemmän rahaa.
Vierailija kirjoitti:
Jenkeissä pitää ottaa huomioon, että se tarjoilija tms. ei välttämättä saa varsinaista palkkaa ollenkaan. Se elättää itsensä ja mahdollisen perheensä niillä tipeillä. Sen pitää kyllä mokata aivan totaalisesti, jotta olis perusteet jättää tippaamatta.
Ja tuossa pitää nimenomaan ajatella että se tippi on sille tarjoilijalle. Jos keittiö mokaa, se ei ole syy jättää tarjoilija ilman tippiä. Jos jos se tarjoilija on erityisesti tsempannut tilanteen korjaamiseksi, silloin se olisi vähän niinkuin extratipin paikka.
Maksetaanko niistä tipeistä veroa? Veronkiertoahan se on jos ei makseta.
En ymmärrä tuota tippaamista. Pistäkööt tuotteelle sellaisen hinnan että se pitää sisällään kaiken mahdollisen. Pakkoko sitä on asiakkaan miettiä muuta kuin lopullista hintaa joka on ilmoitettu tuotetta ostaessa.
On maita kuten Japani, missä tipeistä suututaan,koska työntekijällä on kuukausipalkka,ja hän tekee pyyttettömästi töitä sen eteen..Ja sitten on maita joissa palkkoja poljetaan isosta, ja tipit muodostavat palkan. Valitsen Japanin.
Mitä nämä muut maat ovat? Euroopassa ei niin ole tapana tipata. Jenkeissä se on oikeastaan pakollista.