Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Miten keitetään pontikkaa?
Kommentit (5)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Yllättävän helppoa hommaa ja hyvää tulee.
Ostat still spirits turbo t500 kupariosilla. Helppo kun on sähköinen.
sinne sit kippaat kiljus tai kyykkyviinit tms
Vanha lämminvesivaraaja käy oikein hyvin, eikä emäntäkään ihmettele, että mikä tuo laite tallin nurkassa on.
Alue: Aihe vapaa
Ostetaan noin 20 l vetoinen suljettava ämpäri. Ämpäriin 6 l sokeria ja 1 superhiivapussi ja loput vettä. Koko sotku vaan sekaan ja hämmentämään.
Kun ainekset ovat liuenneet veteen, niin vesilukko kanteen, ja annetaan käydä kiljuksi 1-2 viikkoa.
Kun kilju on valmis, pitäisi sellanen ruostumattomasta teräksestä tehty pontikkapannu ja tislauslaitteisto jostain hommata. Sitten tislataan, ja hankalaa hommasta tekee se, että lämpötila on pidettävä koko ajan 78-80 asteessa tai homma menee persiilleen, suosittelen digitaalista lämpömittaria.
Mitä useammin nesteen tislaat sen tukevampaa siitä tulee.