Mikä on se pieni happo joka laitetaan ruokiin?
Kommentit (24)
Joku hapan asia. Riippuu ruoasta että mikä se on. Klassinen esimerkki on sitruuna jota laitetaan kalaruokiin.
Etikka, valkoviinietikka, punaviinietikka, sherryviinietikka, balsamiviinietikka, sitruuna, lime?
Vierailija kirjoitti:
Ruokasooda? Askorbiinihappo
Ruokasooda ei ole happoa, vaan päinvastoin emäksistä.
Jokin etikka tai sitruunamehu, useimmiten. Itse käytän eniten vaaleaa balsamicoa.
Ruokaan kannattaa lisätä aina myös jotain hapokasta, kuten sitruunamehua, etikkaa tai smetanaa. Happo on asia, joka oikein annosteltuna saa ruoan kirjaimellisesti sulamaan suussasi. Se korostaa ruoan makua ja saa aikaan kemiallisia reaktioita, jotka muuttavat ruoan väriä ja koostumusta.
Vierailija kirjoitti:
Joku hapan asia. Riippuu ruoasta että mikä se on. Klassinen esimerkki on sitruuna jota laitetaan kalaruokiin.
Sitruunaa voi ja kannattaa laittaa moneen muuhunkin. Ei tietenkään litraa vaan pieni tilkka.
Sen hapon ja suolan vastapainoksi moneen ruokaan kannattaa lisätä myös pieni makeus, eli hiven sokeria. Toki monista kasviksista irtoaa makeutta kypsennettäessä, eli oman harkinnan mukaan.
asgorbiini happo eli suomeksi c-vitamiini. käytetään säilömiseen kun trhdään pickelssiä tai hilloa.
Vierailija kirjoitti:
Sen hapon ja suolan vastapainoksi moneen ruokaan kannattaa lisätä myös pieni makeus, eli hiven sokeria. Toki monista kasviksista irtoaa makeutta kypsennettäessä, eli oman harkinnan mukaan.
Mä laitan hunajaa
Sitruuna, käytän sitä melkein kaikkiin ruokiin. Balsamiviinietikkakin antaa kivan maun ja tuo sitä hapokkuutta.
Vierailija kirjoitti:
Syanidi
Kyllä ja siinä on myös lukemani perusteella hieman karvasmantelinen maku. Sopii hyvin moniin ruokiin ja juomiin
Vierailija kirjoitti:
L S D
Ei kestä kuumennusta, eli ainoastaan kylmiin ruokiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
L S D
Ei kestä kuumennusta, eli ainoastaan kylmiin ruokiin.
Pilaa kyllä ruoat ihan täysin, kun on muuta mielessä ja meneillään.
sitruunamehu