Käytän perkuujätteet lohikeittoon. Esim. lohen päät. On herrojen herkkua. Kekkonen imeskeli lahnan evälihoja nam nam
Lohenpäistä pitää ottaa kidukset pois, ja sitten liemeen ja lopuksi siivilöinti ja päiden perkuu. Niissä on jonkun verran kalaa ja se keittoon takaisin.
Tulee hyvää keittoa.
Kommentit (10)
Periaatteessa aivot ovat eläimen arvokkainta osaa ja monesti niitä syödäänkin, eikä heitetä pois. Kissahan syö pienet kalat päineen ja aloittaa aina syömisen päästä - en tiedä miksi on kyseinen luonnollinen vaisto - onko pää se herkullisin osa vai haluaako kissa varmistaa että saalis on kuollut.
Luuletko olevani ainoa joka keittää kalaliemen?
Kuulostat jotenkin vähä-älyiseltä tuolla kirjoitustyylilläsi.
Kannattaako niitä perata? Kun lyö kattilaan sellaisenaan, niin eikö lopputulos pitäisi olla maaailman paras kalasoppa, kun on kaikki törky mukana?
Eihän pää ole mikään perkuujäte, vaan ne suolet yms. joita ei kaupassa ostetuissa lohissa enää ole.
Niin tulee. Ikiaikuinen resepti ja kunnioittaa kalaa ja kalastajia vuosisatojen ajalta. Tätäkin tosin käytettiin woke-Suomessa argumenttina marjanpoimijoiden huonosta kohtelusta. Kertoo enemmän syyttäjiensä asiantuntemattomuudesta, kuin tekijän syyllisyydestä. Samat marjanpoimijat paistoivat ja söivät tienvarresta löytämänsä koiranraadon, mutta se taas oli kulttuurisidonnaista käyttäytymistä.. Olemme hassu kansa hassujen poliitikkojen ideologioiden alla.
Ap varmaan silti kieltäytyy syömästä eineslihapullia, kun ne on niin huonolaatuisia?
ompa upeaa ei tuata kukaan muu ole tajunnutkaan. eli ap hakee kaupoista perkuu jätteet ja niistä kokkailee ruoto soppaa. me muut käytämme kaloista sen syötävän lihan. onko jo montakin vinkku pulloa mennyt kun soppaasi keittelet varo ettei pohjaan pala.
ihan itse olet anti herrojen herkkua kun 10e annat joka läpesi käyttöön.
Teen jo vuosikymmenet noin. Tulee hyvää keittoa, samaa mieltä.