Onko Aurajuusto pilalla jos homeen vieressä ja koloissa on keltaisia kohtia?
Päiväys ollut 12.1.25. Avaamaton. Pinnalla olevissa koloissa ja sinihomeen vieressä on keltaisia kohtia. Saavat jopa sinihomeen näyttämään aavistuksen vihertävältä. Haju on kuitenkin normaali. Keskempänä juustoa ei ole ollenkaan keltaisia kohtia.
Kommentit (13)
Myös normijuustot kehittää reunoille jotain minkä leikkaa pois ja on käyttökelpoinen .
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa ne keltaiset pois?
Niin taidan tehdä. Tarkoitus on laittaa tuo pizzaan, joten toivottavasti jos on jotain bakteerikasvustoa niin on sellaista joka kuolee uunissa.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Myös normijuustot kehittää reunoille jotain minkä leikkaa pois ja on käyttökelpoinen .
Itellä oli yksi 17% kermajuusto sinisessä homeessa pinnalta monesta kohtaa. Leikkasin homeet pois ja pistin juuston jääkaappiin puhtaaseen pussiin pariksi päiväksi ja katoin alkoiko kasvaa home uudestaan. Pariin koloon alkoi. Leikkasin nekin pois ja pistin takaisin jääkaappiin ja katsoin kasvaako uudestaan home. Ei kasvanut mitään, joten pistin juuston uuniruokaan ja hyvää oli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leikkaa ne keltaiset pois?
Niin taidan tehdä. Tarkoitus on laittaa tuo pizzaan, joten toivottavasti jos on jotain bakteerikasvustoa niin on sellaista joka kuolee uunissa.
-ap
Jos käytät siitä vain ne terveet kohdat ihan sillensä, niin en usko mitään huonoa tulevan. Itse olen leikannut reilusti ne kohdat pois vaan, jotka ei oo normisinihometta, ja aivan hyvää ollut! Voi olla, että vaikka joku söisi ne kelt.kohdatkin niin ei tulis mitään.
Se onkin vaikea homma tietää milloin homejuusto on pilalla, kun se on jo valmiiksi homeessa 😂 Mutta en tiedä alkaako ne mitään tappavaa hometta kehittää kuitenkaan koskaan. En oo ainakaan kuullut että kukaan ois kuollut. Johonkin päivän pöydällä olleeseen ruokaan oli kyllä ulkomailla joku opiskelija kuollut.
Vpi ap! Aura-juusto on parhaimmillaan vasta parasta ennen -päivän jälkeen. Etenkin jos se on muuttunut vähän vihertävänkeltaiseksi. En koskaan syö Auraan ennen parasta ennen -päivää. Älä poista niitä kohtia.
Aura on jo pitkään ollut aika kuivakkaa ja mautonta. Joskus muinoin oli mehukkaampaa. Nyt ainoa mikä auttaa, on juuston säilyttäminen vähän vanhaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Myös normijuustot kehittää reunoille jotain minkä leikkaa pois ja on käyttökelpoinen .
Itellä oli yksi 17% kermajuusto sinisessä homeessa pinnalta monesta kohtaa. Leikkasin homeet pois ja pistin juuston jääkaappiin puhtaaseen pussiin pariksi päiväksi ja katoin alkoiko kasvaa home uudestaan. Pariin koloon alkoi. Leikkasin nekin pois ja pistin takaisin jääkaappiin ja katsoin kasvaako uudestaan home. Ei kasvanut mitään, joten pistin juuston uuniruokaan ja hyvää oli.
Ei homeista normijuustoa saa syödä! Joku vanha kansa vain väittää, et tiiviin juuston voi syödä kun vuolee homeen pois. Että home ei leviä kiinteässä aineessa. Mutta nykyään on ollut usein juttua että ei saa syödä.
Vierailija kirjoitti:
Vpi ap! Aura-juusto on parhaimmillaan vasta parasta ennen -päivän jälkeen. Etenkin jos se on muuttunut vähän vihertävänkeltaiseksi. En koskaan syö Auraan ennen parasta ennen -päivää. Älä poista niitä kohtia.
Aura on jo pitkään ollut aika kuivakkaa ja mautonta. Joskus muinoin oli mehukkaampaa. Nyt ainoa mikä auttaa, on juuston säilyttäminen vähän vanhaksi.
Kiitos tiedosta! En ole niin paljon aurajuustoa syönyt että tietäisin. Mutta hyvä tietää tämä. En taida sitten vuolla noita keltaisia pois, vaan murentelen vain tuon kokonaan pizzaan.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Myös normijuustot kehittää reunoille jotain minkä leikkaa pois ja on käyttökelpoinen .
Itellä oli yksi 17% kermajuusto sinisessä homeessa pinnalta monesta kohtaa. Leikkasin homeet pois ja pistin juuston jääkaappiin puhtaaseen pussiin pariksi päiväksi ja katoin alkoiko kasvaa home uudestaan. Pariin koloon alkoi. Leikkasin nekin pois ja pistin takaisin jääkaappiin ja katsoin kasvaako uudestaan home. Ei kasvanut mitään, joten pistin juuston uuniruokaan ja hyvää oli.
Ei homeista normijuustoa saa syödä! Joku vanha kansa vain väittää, et tiiviin juuston voi syödä kun vuolee homeen pois. Että home ei leviä kiinteässä aineessa. Mutta nykyään on ollut usein juttua että ei saa syödä.
Laitapa sitten linkki väitteellesi. Kypsytetystä juustosta leikataan reilu pala homeenkin ympäriltä pois, jolloin se muu juusto on syötävissä. Mainitsemasi vuoleminen ei siis ole riittänyt ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Vpi ap! Aura-juusto on parhaimmillaan vasta parasta ennen -päivän jälkeen. Etenkin jos se on muuttunut vähän vihertävänkeltaiseksi. En koskaan syö Auraan ennen parasta ennen -päivää. Älä poista niitä kohtia.
Aura on jo pitkään ollut aika kuivakkaa ja mautonta. Joskus muinoin oli mehukkaampaa. Nyt ainoa mikä auttaa, on juuston säilyttäminen vähän vanhaksi.
Erittäin vastuutonta antaa hengenvaarallisia ohjeita. Mitä jos joku nyt syökin pilalle mennyttä juustoa ja sairastuu vakavasti kun noudatti sinun ohjettasi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Myös normijuustot kehittää reunoille jotain minkä leikkaa pois ja on käyttökelpoinen .
Itellä oli yksi 17% kermajuusto sinisessä homeessa pinnalta monesta kohtaa. Leikkasin homeet pois ja pistin juuston jääkaappiin puhtaaseen pussiin pariksi päiväksi ja katoin alkoiko kasvaa home uudestaan. Pariin koloon alkoi. Leikkasin nekin pois ja pistin takaisin jääkaappiin ja katsoin kasvaako uudestaan home. Ei kasvanut mitään, joten pistin juuston uuniruokaan ja hyvää oli.
Ei homeista normijuustoa saa syödä! Joku vanha kansa vain väittää, et tiiviin juuston voi syödä kun vuolee homeen pois. Että home ei leviä kiinteässä aineessa. Mutta nykyään on ollut usein juttua että ei saa syödä.
Laitapa sitten linkki väitteellesi.
" Hiivaiset pinnat voi leikata pois ja käyttää juuston muilta osiltaan. Sen sijaan jos juustossa on mustaa, vihreää, ruskeaa tai sinertävää läikkää tai pistettä, kyseessä on home. Homeen merkki on myös juustossa olevan läikän "karvainen" rakenne. Homeista juustoa ei pidä syödä."
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201709082200380237
12: Laitapa joku ihan oikea linkki, joka ei vaadi kirjautumista niin kuin IL vaatii. Toimit näköjään itsekin pelkkien klikkiotsikkojen tietojen mukaan, eli olet täysin epäluotettava.
Leikkaa ne keltaiset pois?