Ovatko ravintolaillalliset liian kalliita?
Hesarissa oli juttua siitä miten kalllita ravintoillalliset ovat ja miten ravintolat ovat lopettaneet toimintansa.
Minun ymmärtääkseni useimmat suomalaiset käyvät syömässä ravintolassa suunnilleen luonasaikaan klo 11-14 välisenä aikana eikä Suomessa yleensäkään syödä erityisen raskaita päivälliisiä tai illlallisia enää klo 18 jälkeen. Harva suomalainen myöskään pitää viiniä mitenkään tavallisena osana ateriaa.
Jos ravintolaillallinen maksaa esimerkiksi 100 euroa, niin tulee huomattavasti edullisemmaksi ostaa samalla rahalla useamman päivän tarvittavat raaka-aineet elintarvikeliikkeessä ja tehdä niistä itse kunnon ateria kotona. Jos haluaa saada vatsansa täyteen ravintolassa, edullisempi vaihtoehto on buffetti, jossa voi valita monenlaista ruokaa salaatista jälkiruokaan asti erilaisten liha- ja kalavaihtoehtojen ohella maksamalla tietyn kiinteän hinnan. Silloin ei tunne tulleensa huijatuksi maksamalla vähästä ruuasta liian paljon vaikka oma talous ei olisikaan tiukoilla.
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Jos mietitään vaikka Helsinkiä, niin halvemmaksi tulee ostaa päiväristeily Tallinnaan ja käydä siellä ravintolassa illallisella kuin, että paikan päällä Helsingissä söisi ravintolaillallisen.
No jos on aikaa tuollaiseen niin miksei.
Mitä viineihin tulee, niin hinnoittelu lienee tärkein syy sille, että miksi niin harvat tilaavat niitä. Pullollinen bulkkiviiniä joka Alkossa maksaa noin kympin maksaa ravintolassa helposti neljäkymppiä.
Poikettiin syksyllä Juustoportilla syömässä (2 hlöä). Kaksi hampurilaista juomineen kustansi yli 40 euroa. Kyseessä ei ollut gourmet -ravintola, toisaalta ei mikään mättöburgerikaan. Mutta silti tuohon hintaan olisin halunnut jo kynttilän ja valkoisen liinan, oman tarjoilijan ja jälkiruokakupongin.
Ja, krogarna i Finland är på tok för dyra. De två främsta orsakerna är beskattningen och att det finns alldeles för många krogar i förhållande till kundunderlaget. Som en följd av för få kunder höjer krogarna priserna ytterligare för att få det att gå ihop och sedan skäller de på att kunderna inte har tillräckligt mycket pengar.
Kunde någon krögare förklara varför en kväll med tre rätter, aperitiv och drycker går på 150 €?
Jos mietitään vaikka Helsinkiä, niin halvemmaksi tulee ostaa päiväristeily Tallinnaan ja käydä siellä ravintolassa illallisella kuin, että paikan päällä Helsingissä söisi ravintolaillallisen.