Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Olen keksinyt uuden juuston, Talon juuston, itsestään kehittyi repussa, ainakin maistuu juustolta😊

Vierailija
10.01.2025 |

Elikkäs reppuun oli keskikesän hikiseltä suunnistuslenkiltä jäänyt trikoot, stringit ja liivit, sukat ja sukkahousut, lätsä. Lisäksi oli lasta varten kaksi ja 1/2 litraa rintamaitoa lypsetty isoon maustekurkkupurkkiin. Nyt koko purkki täysin tuppautunut täyteen kellertävää kumimaista juustoa, kansi on ollut huonosti kiinni ja juusto peittää myös purkin ulkopinnan ja on laajalti levinnyt koko isohkoon reppuun

Ollut reppu lämpimässä komerossa kylpyhuoneessa, saanut siellä rauhassa kypsyä. Luultavasti kurkkupurkkiin jääneet maitohappobakteerit ja alushousuista irronneet bakteerit reagoineet maidon kanssa ja keskenään alkaen tuottaa juustoa. Juusto pähkinäistä hieman ja aika pehmeää, hieno homearomikin erottuu nuolaisemalla ja sienimäinen vivahde maussa ja tuoksussa.

Miestuttu arvioi että on voinut metsästä lentää sieni- itiöitä reppuun ja ne tuottaneet juuston mutta itse juuston "äitinä" tiedän että itsestäni lähtöisin juustobakteerit. Ihmeellisestä tuntuu että voi tuollaisen juusto- olennon tuottaa, ehkä vain yhdessä miljardista repusta ollut juuri oikeat olosuhteet ja metsän itiötkin ehkä auttaneet syntymän ihmeessä!

Millä kannattaisi ruokkia juusto- olentoa ja mitähän kaikkea sen kanssa voi tehdä ja harrastaa sen kasvaessa😊

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä yksi