Aloitin terveellisen välimerellisen dietin. Syön vain pizzaa, pastaa ja vaaleaa leipää. Juomaksi viiniä.
Kommentit (22)
Vierailija kirjoitti:
Fetasalaatti mukaan!
Pari halloumiköntsää myös ok.
Italialaisen vaimo tässä hei! Muista, että italiaanot eivät syö karkkia, napostele aterioiden välillä, syö ketsuppia, vedä alkoholia kaksin käsin. Jos oikeasti syöt kuin italialainen, tulet laihtumaan. Myös syömällä pastaa ja pizaa päivittäin. Hiilihydraatit eivät ole joku lihottava mörkö. Muista myös, että italialaiset eivät syö voileipiä. Pastakastikkeen jämässä voi kastaa pienen palan vaaleaa leipää - siitä et liho. Ei joku ruisleipä/margariini/leikkeleyhdistelmä ole terveellisempi todellakaan.
Älä unohda kalaa ja muita mereneläviä.
Vierailija kirjoitti:
Italialaisen vaimo tässä hei! Muista, että italiaanot eivät syö karkkia, napostele aterioiden välillä, syö ketsuppia, vedä alkoholia kaksin käsin. Jos oikeasti syöt kuin italialainen, tulet laihtumaan. Myös syömällä pastaa ja pizaa päivittäin. Hiilihydraatit eivät ole joku lihottava mörkö. Muista myös, että italialaiset eivät syö voileipiä. Pastakastikkeen jämässä voi kastaa pienen palan vaaleaa leipää - siitä et liho. Ei joku ruisleipä/margariini/leikkeleyhdistelmä ole terveellisempi todellakaan.
Täällä vaan on vuosikaudet (-kymmenet?) jauhettu tuota hiilareiden myrkyllisyyttä ja ylistetty pahanmakuista ruisleipää...
Ja tosiaan, mun ruokavaliossa on tosi usein pastaa/makaroniruokia, pizzaa, ja viiniä myös. Ja kasviksia paljon. Koko ikäni kummasti ollut normaalipainoinen ja terve. Menee suklaatakin kyllä paljon.
Vierailija kirjoitti:
Italialaisen vaimo tässä hei! Muista, että italiaanot eivät syö karkkia, napostele aterioiden välillä, syö ketsuppia, vedä alkoholia kaksin käsin. Jos oikeasti syöt kuin italialainen, tulet laihtumaan. Myös syömällä pastaa ja pizaa päivittäin. Hiilihydraatit eivät ole joku lihottava mörkö. Muista myös, että italialaiset eivät syö voileipiä. Pastakastikkeen jämässä voi kastaa pienen palan vaaleaa leipää - siitä et liho. Ei joku ruisleipä/margariini/leikkeleyhdistelmä ole terveellisempi todellakaan.
hiilihydraatit just nimenomaan lihottaa, vähennä hiilareita, paino tippuu
Vierailija kirjoitti:
Italialaisen vaimo tässä hei! Muista, että italiaanot eivät syö karkkia, napostele aterioiden välillä, syö ketsuppia, vedä alkoholia kaksin käsin. Jos oikeasti syöt kuin italialainen, tulet laihtumaan. Myös syömällä pastaa ja pizaa päivittäin. Hiilihydraatit eivät ole joku lihottava mörkö. Muista myös, että italialaiset eivät syö voileipiä. Pastakastikkeen jämässä voi kastaa pienen palan vaaleaa leipää - siitä et liho. Ei joku ruisleipä/margariini/leikkeleyhdistelmä ole terveellisempi todellakaan.
Kun katsoo italiassa katukuvaa, kyllä siellä plösöjä ja tukevia on. Paremmilla alueilla osaavat pitää itsensä kunnossa, mutta eivät syökään niitä pastoja, vaaleeta leipää samassa kaavassa, vaan salaatteja. Niin kuin Suomessa.
Aloittajalla on tyypillinen välimeren dieetti, kunhan lisäät vielä paljon juustoa ja salamia, saat perusversion terveellisestä välimeren dieetistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Italialaisen vaimo tässä hei! Muista, että italiaanot eivät syö karkkia, napostele aterioiden välillä, syö ketsuppia, vedä alkoholia kaksin käsin. Jos oikeasti syöt kuin italialainen, tulet laihtumaan. Myös syömällä pastaa ja pizaa päivittäin. Hiilihydraatit eivät ole joku lihottava mörkö. Muista myös, että italialaiset eivät syö voileipiä. Pastakastikkeen jämässä voi kastaa pienen palan vaaleaa leipää - siitä et liho. Ei joku ruisleipä/margariini/leikkeleyhdistelmä ole terveellisempi todellakaan.
Täällä vaan on vuosikaudet (-kymmenet?) jauhettu tuota hiilareiden myrkyllisyyttä ja ylistetty pahanmakuista ruisleipää...
Ja tosiaan, mun ruokavaliossa on tosi usein pastaa/makaroniruokia, pizzaa, ja viiniä myös. Ja kasviksia paljon. Koko ikäni kummasti ollut normaalipainoinen ja terve. Menee suklaatakin kyllä paljon.
Niin ei ruisleipä ole sen terveellisempää jos ei ole täysjyvästä. Usein myös sisältää paljon suolaa. Siihen leivän päälle vielä margariinit, rasvaiset juustot, suolakurkku ja metvurstiviipale.. on hyvin kaukana terveellisestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Italialaisen vaimo tässä hei! Muista, että italiaanot eivät syö karkkia, napostele aterioiden välillä, syö ketsuppia, vedä alkoholia kaksin käsin. Jos oikeasti syöt kuin italialainen, tulet laihtumaan. Myös syömällä pastaa ja pizaa päivittäin. Hiilihydraatit eivät ole joku lihottava mörkö. Muista myös, että italialaiset eivät syö voileipiä. Pastakastikkeen jämässä voi kastaa pienen palan vaaleaa leipää - siitä et liho. Ei joku ruisleipä/margariini/leikkeleyhdistelmä ole terveellisempi todellakaan.
Kun katsoo italiassa katukuvaa, kyllä siellä plösöjä ja tukevia on. Paremmilla alueilla osaavat pitää itsensä kunnossa, mutta eivät syökään niitä pastoja, vaaleeta leipää samassa kaavassa, vaan salaatteja. Niin kuin Suomessa.
Minun kaikki Italian sukulaiset syö pastaa joka päivä lounaalla. Ja kaikki ovat pitkiä ja hoikkia.
Pasta ei ui kastikkeessa vaan sitä syödään vähemmän kuin Suomessa tapana. Ja pasta aina al dente.
Yksi yleisimmistä uskomuksista hiilihydraateista on, että ne aiheuttavat painonnousua. Totuus on kuitenkin, että hiilihydraatit itsessään eivät lihota. Painonnousu johtuu siitä, että syömme enemmän kaloreita kuin kulutamme eikä ole väliä, tulevatko nämä ylimääräiset kalorit hiilihydraateista, proteiineista vai rasvoista.
Kaloritasapaino on avainasemassa painonhallinnassa. Jos kulutat päivittäin esimerkiksi 2000 kilokaloria ja syöt enemmän kuin tämän määrän, paino nousee riippumatta siitä, saitko ylimääräiset kalorit hiilihydraateista, proteiineista tai rasvoista. On siis tärkeää ymmärtää, että hiilihydraatit eivät automaattisesti tarkoita painonnousua kyse on kokonaiskalorimäärästä.
Lähde:
https://joustavaruokavalio.fi/blogi/nain-pudotat-painoa-syomalla-hiilih…
Hyvältä kuulostaa! Älä unohda ihania kermaisia ja suklaisia herkkujälkkäreitä!
Hyvä idea ja kreikkalainen salaattikin on hyvää.
Asun myös Italiassa ja olen noudattanut ko ruokavaliota jo vuosia ennen muuttoa. Pastaa syön kerran viikossa, pizzaa ehkä kerran kk. On niin paljon muita herkkuja!
Mutta syön:
paljon ! tuoreita kypsiä hedelmiä ja kasviksia. Salsicciaa ja muita tuoremakkaroita, rasvaista possunlihaa, ihanaa vasikkaa (mm vitello tonnato, vasikan paistia, vasikanposkea viinissä), nautaa (ah, fiorentina!), salvukukkoa ja oikeaa kanaa. Kalaa - 10 eurolla saa 3-4 kalaa grillattavaksi. Juustoja ja hyvälaatuista salamia ja ilmakuivattua lihaa ...nam!
Rakastan myös kreikkalaisia ruokia ja lähi-Idän ja Turkin upeita ruokia. Afrikkalaista tagineakin.
Varmaan maailman monipuolisin ruokavalio kun huomioi että välimerellä on 21 maata.
Viiniä unohtamatta!
Eikä ole paino-ongelmia
Niin joo.. luulen, huom luulen ettei italiassa myöskään syödä paljoa kevyttuotteita. Eli siis kaupasta sitten rasvaista ostoskoriin..
Vierailija kirjoitti:
Niin joo.. luulen, huom luulen ettei italiassa myöskään syödä paljoa kevyttuotteita. Eli siis kaupasta sitten rasvaista ostoskoriin..
Jugurttia ja maitoa saa rasvattomana.
Mutta kukaan ei suostu syömään mitään 10% kumijuustoja tai rasvattomaksi jalostettua lihaa. Ruokaa arvostetaan, se on paljon enemmän kuin pelkkä vatsan täyte kuten Suomessa
Kuulostaa herkulliselta!