Tohtisiko pikkupakkasilla sulattaa pakastimen?
Eli jos olisi vain joku -5 ulkona niin kärsiikö pakasteet viedä kylmään ulkovarastoon siksi aikaa kun sulattaa pakastimen vai huononeeko niiden laatu jotenkin.
Kommentit (8)
Sen voi tehdä ripeästikin, eli virta pois, lämmintä vettä astiaan ja antaa hetken olla, sitten auki ja lastalla rapsutetaan jäät pois ja heitetään tiskialtaaseen, kuivataan pakastin liinalla ja napsautetaan takaisin päälle. On turhan lämmin pakasteille ulkona nyt kylläkin.
Kyllä siellä molekyylirakenteessa alkaa tulla muutoksia kun lämpätila nousee, eli periaatteessa huono idea.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä siellä molekyylirakenteessa alkaa tulla muutoksia kun lämpätila nousee, eli periaatteessa huono idea.
Ei valtavan nopeasti nouse, jos palasteet yhdessä köntissä vaikka kylmälaukuissa ulkona. Mutta todennäköistä toki on, että tammihelmikuussa nähdään kovempia pakkkasia kuin tänään.
Olen usein korkeiden pörssisähköjen aikana laittanut pakastimesta virrat pois ja lämpötila laskenut johonkin -9 enkä ole huomannut pakasteissa vikaa.
Johonkin metallisulattoonko ajattelit viedä?
Täällä ei olisi mitään ongelmaa tammikuun alusta alkaen. Pakkasta noin -15, parina päivänä -20.
Vierailija kirjoitti:
Olen usein korkeiden pörssisähköjen aikana laittanut pakastimesta virrat pois ja lämpötila laskenut johonkin -9 enkä ole huomannut pakasteissa vikaa.
Ne muutokset ei näykään ulospäin kuin vasta sitten kun tuotteet on jo selkeästi sulia. Rakenteen rikkoutuminen silti mahdollistaa mikrobiologisia muutoksia. Siksi aina sanotaan että sulanutta tuotetta ei saa pakastaa uudelleen. Jokainen tekee kotonaan mitä parhaaksi katsoo, mutta keittiöalan ammattilaiset noudattaa ohjeita.
Anna mennä vaan! Vaarallista elämää, kerran täällä vaan ollaan!