Tein liikaa savulohi moussea, tuliskohan lopusta hyvä piirakka?
Creme fraichea lähinnä moussessa. Lisäänkö mukaan yhden tai kaksi kananmunaa tai jotain muuta?
Kommentit (10)
Tee mieluummin pasteijoita. Onko sulla joulutortun valmistaikinaa vielä? Laita niihin ja reunat umpeen. Joo, varmuuden vuoksi kannattaa laittaa yksi kananmuna.
Paljonko sitä moussea jäi? Desilitroissa, edes suurinpiirtein?
Kyllä sitä reilusti on, puolisen kilo lohta, vajaa creme fraiche, tuorejuustoa jne
Yllättävän hyvin sopii IPA sinihomejuuston kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Apuja kokkailijat? Mietin et pari kananmunaa+kermaa, fetaa ja päälle juustoa, tuleekohan hyvä?
Varmasti tulee. Kuulostaa herkulliselta.
Ei tule. Tee uuniperunoita ja käytä mousse niiden täytteeksi.
Laita 2-3dl moussea, 2dl kermaa/maitoa, kaksi kananmunaa ja sekoita tasaiseksi. Siinä täyte suolaiseen piirakkaan.
voit käyttää joko murotaikinaa tai tehdä torttutaikinasta suolapaloja kuten joku aiemmin ehdotti
Vierailija kirjoitti:
Laita 2-3dl moussea, 2dl kermaa/maitoa, kaksi kananmunaa ja sekoita tasaiseksi. Siinä täyte suolaiseen piirakkaan.
voit käyttää joko murotaikinaa tai tehdä torttutaikinasta suolapaloja kuten joku aiemmin ehdotti
Jes kiitos, näin teen. Miksiköhän suositteli torttutaikinaa ennemmin? Muutama olis mut meinasin luumusoseella täyttää ne ja itse tehdä piirakkapohjan voista, jauhoista, vedestä ja leivinjauheesta.
Torttutaikinasta tulee myös ihan kivoja suolapaloja tai pasteijoita tuolla täytteellä. Murotaikinasta (jota olitkin tekemässä) saa aavistuksen kevyemmän piirakan.
Itse taidan tehdä piirakan sienisalden jämistä
Apuja kokkailijat? Mietin et pari kananmunaa+kermaa, fetaa ja päälle juustoa, tuleekohan hyvä?