tyhmä kysymys kinkusta
heräteostoksena ostin 3 kilon kinkun. Sen enempää miettimättä lykkäsin sen jäisenä uuniin, mutta ilmeisesti paistoaika jäisenä olisi 2-3 tuntia per kg.
Myös mittaria ei nyt ole. Eli sisälämpötilaa en voi kuin arvailla.
Kysymykseni on jos nyt jaksan valvoa 4 tuntia kinkun paistoa, voinko jatkaa sitä huomenna taas eli jakaa homman kahteen erään. Teoriassa jos se olisi 3 tuntia per kg x 3 kg niin pitäisi paistaa yhteensä yhdeksän tuntia, enkä jaksa nyt valvoa yötä myöten.
Kommentit (32)
Voi jatkaa huomenna, mutta joudut huomenna paistamaan sen 9 tuntia kun se ehtii jäähtyä välillä.
Parempi jättää vaan yöksi uuni 75 asteen lämpöön niin on aamulla kypsä.
Vierailija kirjoitti:
Voi jatkaa huomenna, mutta joudut huomenna paistamaan sen 9 tuntia kun se ehtii jäähtyä välillä.
Onko näin? Koska sitten kai kannattaa suosiolla jättää koko homma huomiselle.
Laita mieluummin uuniin alhainen lämpö, esimerkiksi 100 astetta, ja anna kinkun olla uunissa yhtä mittaa aamuun asti.
Onko koulun kotitaloustunnit lopetettu vai onko kansa muuten vain vaipunut keharin tasolle?
Miksi ei voi jättää kinkkua yöksi uuniin ja mennä nukkumaan?
Voit jättää kinkun uuniin, älä availe luukkua, niin kypsyminen jatkuu, vaikka laittaisit uunin nollille. Voit jatkaa huomenna paistamista, jos yleensäkään tarvitsee, kolmen kilon kinkku ei tarvitse mitään järkyttävän pitkiä paistoaikoja ja voi olla, että se on huomenna jälkilämmöillä jo kypsä.
Jos paistolämpötila on maltillinen, et oikeastaan voi pilata kinkkua. Ylikypsyminen ei haittaa kinkussa mitään. Raakaa kinkkua ei kannata syödä, vaan paista sitten loput vaikka paistinpannulla varmuuden vuoksi leikatessa, jos näyttää vähänkään raa'alta, kun kinkussa on trikiinivaara, mitä esim. naudanlihassa ei ole. On ne testattu, mutta ei vara venettä kaada.
Vierailija kirjoitti:
Tää on trolli
Ei edes ole...
Saunan lauteille istumaan, kyllä siitä joskus saunapalvia tulee.
käy äkkiä ostamassa mittari, kaupat on vielä auki
Ei saa välillä jäähtyä, siinä alkaa bakteerit jyllätä.
3 kilon kinkku tuskin vaatii jäisenäkään noin pitkää paistoaikaa, jos paistolämpötila on noin 110 - 120 astetta.
Mistäköhän tällainen ohje on peräisin?
4-5 tuntia pitäisi riittää. Tarkkaile irtoaan nesteen määrää.
Jos ei ole mittaria, niin kokeile viim. 4 tunnin jälkeen aikka rautanaulalla, että tuleeko reijästä kirkkaat nesteet ulos. Jos tulee, niin kinkku on kypsä.
Eikä kinkun tai muunkaan lihan kypsennystä tule keskeyttää ja jatkaa myöhemmin!!!!
Siellä on silloin juuri kivat olosuhteet bakteereille.
Vierailija kirjoitti:
3 kilon kinkku tuskin vaatii jäisenäkään noin pitkää paistoaikaa, jos paistolämpötila on noin 110 - 120 astetta.
Mistäköhän tällainen ohje on peräisin?
4-5 tuntia pitäisi riittää. Tarkkaile irtoaan nesteen määrää.
Jos ei ole mittaria, niin kokeile viim. 4 tunnin jälkeen aikka rautanaulalla, että tuleeko reijästä kirkkaat nesteet ulos. Jos tulee, niin kinkku on kypsä.
Eikä kinkun tai muunkaan lihan kypsennystä tule keskeyttää ja jatkaa myöhemmin!!!!
Siellä on silloin juuri kivat olosuhteet bakteereille.
Kiitos arvostan oikeasti näitä oikeita neuvoja.
AP, sinuna olisin laittanut lavuaariin kylmää vettä, ja jättänyt kinkun siihen sulamaan yöksi.
Aamulla kinkku olisi ollut sula, ja sitten paisto normaalisti noin 3 tuntia.
Mutta kun ilmeisesti ei ole sitä tervettä järkeä siellä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi jatkaa huomenna, mutta joudut huomenna paistamaan sen 9 tuntia kun se ehtii jäähtyä välillä.
Onko näin? Koska sitten kai kannattaa suosiolla jättää koko homma huomiselle.
No ei ole. Sinulle vaan vattuillaan, kun olet niin tyhmä.
Kyllä se kinkku pilaantuu, jos paistetaan vain puolikypsäksi ja jatketaan seuraavan päivänä. Mittari pitää olla, että tietää onko se kypsä. Jos on ohjeiden mukaan sulatettu kinkku, niin sen kypsyyden voi arvioida pairstoajan mukaan.
Paistaisin vähän yli, kun vielä paistettiin kinkkuja nuorempana, niin mun mielstä parasta oli sellainen ylikypsä kuivahko kinkku.
Jättäisen sen sulamaan vaikka kylmään veteen ja paistaisin vasta aamulla.
Ellei sitä uunia auota kauheasti välillä, niin ei se kinkku siellä mitään kerkiä jäähtyä, jos on ensin paistettu. Ihme pelotteluja.
Pakastaminen kypsentää kinkun, niitä ei tarvitse uunissa kypsentää.
Harmaasuolatut pitää kypsentää uunissa.