Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

tyhmä kysymys kinkusta

Vierailija
23.12.2024 |

heräteostoksena ostin 3 kilon kinkun. Sen enempää miettimättä lykkäsin sen jäisenä uuniin, mutta ilmeisesti paistoaika jäisenä olisi 2-3 tuntia per kg. 

Myös mittaria ei nyt ole. Eli sisälämpötilaa en voi kuin arvailla.

Kysymykseni on jos nyt jaksan valvoa 4 tuntia kinkun paistoa, voinko jatkaa sitä huomenna taas eli jakaa homman kahteen erään. Teoriassa jos se olisi 3 tuntia per kg x 3 kg niin pitäisi paistaa yhteensä yhdeksän tuntia, enkä jaksa nyt valvoa yötä myöten.

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastaminen kypsentää kinkun, niitä ei tarvitse uunissa kypsentää.

Harmaasuolatut pitää kypsentää uunissa.

 

 

Vierailija
2/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi jatkaa huomenna, mutta joudut huomenna paistamaan sen 9 tuntia kun se ehtii jäähtyä välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempi jättää vaan yöksi uuni 75 asteen lämpöön niin on aamulla kypsä.

Vierailija
4/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi jatkaa huomenna, mutta joudut huomenna paistamaan sen 9 tuntia kun se ehtii jäähtyä välillä.

Onko näin? Koska sitten kai kannattaa suosiolla jättää koko homma huomiselle.

Vierailija
5/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on trolli

Vierailija
6/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita mieluummin uuniin alhainen lämpö, esimerkiksi 100 astetta, ja anna kinkun olla uunissa yhtä mittaa aamuun asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko koulun kotitaloustunnit lopetettu vai onko kansa muuten vain vaipunut keharin tasolle?

Vierailija
8/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ei voi jättää kinkkua yöksi uuniin ja mennä nukkumaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit jättää kinkun uuniin, älä availe luukkua, niin kypsyminen jatkuu, vaikka laittaisit uunin nollille. Voit jatkaa huomenna paistamista, jos yleensäkään tarvitsee, kolmen kilon kinkku ei tarvitse mitään järkyttävän pitkiä paistoaikoja ja voi olla, että se on huomenna jälkilämmöillä jo kypsä.

Jos paistolämpötila on maltillinen, et oikeastaan voi pilata kinkkua. Ylikypsyminen ei haittaa kinkussa mitään. Raakaa kinkkua ei kannata syödä, vaan paista sitten loput vaikka paistinpannulla varmuuden vuoksi leikatessa, jos näyttää vähänkään raa'alta, kun kinkussa on trikiinivaara, mitä esim. naudanlihassa ei ole. On ne testattu, mutta ei vara venettä kaada.

Vierailija
10/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tää on trolli

Ei edes ole...

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saunan lauteille istumaan, kyllä siitä joskus saunapalvia tulee.

Vierailija
12/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

käy äkkiä ostamassa mittari, kaupat on vielä auki

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei saa välillä jäähtyä, siinä alkaa bakteerit jyllätä.

Vierailija
14/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

 3 kilon kinkku tuskin vaatii jäisenäkään noin pitkää paistoaikaa, jos paistolämpötila on noin 110 - 120 astetta. 

Mistäköhän tällainen ohje on peräisin?

4-5 tuntia pitäisi riittää. Tarkkaile irtoaan nesteen määrää.

Jos ei ole mittaria, niin kokeile viim. 4 tunnin jälkeen aikka rautanaulalla, että tuleeko reijästä kirkkaat nesteet ulos. Jos tulee, niin kinkku on kypsä. 

Eikä kinkun tai muunkaan lihan kypsennystä tule keskeyttää ja jatkaa myöhemmin!!!!

Siellä on silloin juuri kivat olosuhteet bakteereille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

 3 kilon kinkku tuskin vaatii jäisenäkään noin pitkää paistoaikaa, jos paistolämpötila on noin 110 - 120 astetta. 

Mistäköhän tällainen ohje on peräisin?

4-5 tuntia pitäisi riittää. Tarkkaile irtoaan nesteen määrää.

Jos ei ole mittaria, niin kokeile viim. 4 tunnin jälkeen aikka rautanaulalla, että tuleeko reijästä kirkkaat nesteet ulos. Jos tulee, niin kinkku on kypsä. 

Eikä kinkun tai muunkaan lihan kypsennystä tule keskeyttää ja jatkaa myöhemmin!!!!

Siellä on silloin juuri kivat olosuhteet bakteereille. 

Kiitos arvostan oikeasti näitä oikeita neuvoja.

Vierailija
16/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

AP, sinuna olisin laittanut lavuaariin kylmää vettä, ja jättänyt kinkun siihen sulamaan yöksi.

Aamulla kinkku olisi ollut sula, ja sitten paisto normaalisti noin 3 tuntia.

Mutta kun ilmeisesti ei ole sitä tervettä järkeä siellä?

Vierailija
17/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi jatkaa huomenna, mutta joudut huomenna paistamaan sen 9 tuntia kun se ehtii jäähtyä välillä.

Onko näin? Koska sitten kai kannattaa suosiolla jättää koko homma huomiselle.

No ei ole. Sinulle vaan vattuillaan, kun olet niin tyhmä.

 

Vierailija
18/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se kinkku pilaantuu, jos paistetaan vain puolikypsäksi ja jatketaan seuraavan päivänä. Mittari pitää olla, että tietää onko se kypsä. Jos on ohjeiden mukaan sulatettu kinkku, niin  sen kypsyyden voi arvioida pairstoajan mukaan.

Paistaisin vähän yli, kun vielä paistettiin kinkkuja nuorempana, niin mun mielstä parasta oli sellainen ylikypsä kuivahko kinkku.

Jättäisen sen sulamaan vaikka kylmään veteen ja paistaisin vasta aamulla.

Vierailija
19/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ellei sitä uunia auota kauheasti välillä, niin ei se kinkku siellä mitään kerkiä jäähtyä, jos on ensin paistettu. Ihme pelotteluja.

Vierailija
20/32 |
23.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Senkin tonttu! 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kolme