Milloin paistatte joulukinkun?
Meillä usein paistettu aatonaattona ja ihanat ensimaistelut aatonaaton iltana. Vähän kuitenkin mietityttää, oisko sittenkin kivempi vasta aattona. Tosin onhan siinä hommaa sitten.
Kommentit (22)
Aatonaattona koska aattona menee aika haudoilla jne.
Vuolukiviuuni on nyt lämpiämässä. Puolelta päivin kinkku uuniin.
Ajattelin kohta heittää uuniin. Lämmetköön hiukan tuossa ensin.
Tänään illalla otetaan uunista. Vielä ei ole sitä sinne laitettu, mutta ehkä puolilta päivin. Viisipuolikiloinen paistuu kuiteski aika nopeasti (=6 h tms.)
Vierailija kirjoitti:
Tänään illalla otetaan uunista. Vielä ei ole sitä sinne laitettu, mutta ehkä puolilta päivin. Viisipuolikiloinen paistuu kuiteski aika nopeasti (=6 h tms.)
No joo. Riippuu tietysti millaiseen lämpötilaan paistaa. Ja liian nopeaakaan en tykkää tehdä, vaan pienemmällä lämmöllä kauemmin.
Niin, tästähän syntyykin sitten seuraava gallup: Mihin sisälämpöön paistatte?
Meillä maistuu kaikille parhaiten kinkku kun sen paistaa ylikypsäksi liki 90 asteeseen. Kuivaahan siitä tietysti tulee, mutta on se hyvää.
Juuri nostettu jäähtymään, 5.3 kg ja noin 6h, sisälämpötilaksi laitoin 76 astetta ja noin klo 0530 uuni hälyytti että olisi valmista. Helppoa on nykyisin kinkun paisto, saa nukkua ihan rauhassa koko ajan
Ostan valmiin pikku kinkun, ei tarvi paistaa. Ei ole kun 2 syöjää niin se riittää.
Vierailija kirjoitti:
Meillä yleensä JOULUNA. 🥱🎅
Meillä mieluummin aattona. Jotenkin joulupäivä tuntuu vähän myöhäiselta alkaa kinkkua paistelemaan, eikö sinusta?
En ole paistanut antibioottikinkkua 20 vuoteen.
Vierailija kirjoitti:
Niin, tästähän syntyykin sitten seuraava gallup: Mihin sisälämpöön paistatte?
Meillä maistuu kaikille parhaiten kinkku kun sen paistaa ylikypsäksi liki 90 asteeseen. Kuivaahan siitä tietysti tulee, mutta on se hyvää.
Samoin, mutta ei siitä tule kuivaa, kun paistaa kinkkupussissa. Pysyy uunikin siistinä.
Vierailija kirjoitti:
Ostan valmiin pikku kinkun, ei tarvi paistaa. Ei ole kun 2 syöjää niin se riittää.
En tykkää niistä.
Aatonaattona. Aattona on uuneilla muuta käyttöä.
Aatonaattona illalla myöhään laitan uuniin matalaan lämpöön, aikaisin aamulla lisään tehoa ja kinkku on valmis aattoaterialle iltapäivällä.
Vierailija kirjoitti:
En ole paistanut antibioottikinkkua 20 vuoteen.
Sitähän kysyttiin...
Meillä on 3,5 kg kinkku ja paistan sen tänään illansuussa.
Työvuorot ovat vaikuttaneet aina asiaan. Tänä vuonna käymme kohta kinkun kaupasta hakemassa ja iltapäivällä uuniin. Vasta Tapanina kummallakin seuraavat työvuorot eli voidaan kerrankin tehdä mieluisimmalla aikataulutuksella kaikki.
Vierailija kirjoitti:
Meillä yleensä JOULUNA. 🥱🎅
Meillä yleensä ensimmäinen itsenäisyyspäiväksi ja toinen jouluksi. Joulun jälkeen uusi ale kinkku pakastimeen ja paistetaan pääsiäiseksi. Nam nam, possu on hyvää.
Yleensä aatonaattona, mutta tänä vuonna sitä edellisenä päivänä eli siis eilen.