IL: Karjalanpaisti ja kokolihakastikkeet eivät maistu koululaisille
"Yksittäisistä heikon suosion ruokalajeista Lasaroff mainitsee juustoisen paprikapossun, stroganoffin ja naudanlihakastikkeen.
Lisäksi paikallinen herkku, rössypottu, joutui niin huonoon suosioon, että sitä ei tarjota koululaisille enää lainkaan. Aikaisemmin sitä tarjottiin neljä kertaa vuodessa, sitten kahdesti ja lopulta vain kerran vuodessa."
Näin siis Oulussa.
Lapset vaativat sen sijaan "kunnon kotiruokaa", kuten nakkeja ja ranskalaisia!
Sodankylässä ei enää tarjoilla kaalilaatikkoa. Eivät lapsoset tykkää.
Mutta puuro maistuu kaikkialla??? Tämä on kyllä ylläri! Taisi tulla tässä säästöpäätöksien sävyttämä kommentti johtajilta? Puuro ok, karjalanpaisti no no. Huh huh.
Tämä tuskin on lasten syytä?
www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6b83beb0-44e6-481e-928b-613502221bf4
Kommentit (9)
Liha on pahasta mutta nakkeja voidaan tarjota mussukoille huoletta.
Meillä on agenda.
Vierailija kirjoitti:
Liha on pahasta mutta nakkeja voidaan tarjota mussukoille huoletta.
Meillä on agenda.
Nakit eivät kuulu agentaan, kun virallisten ruokasuositusten mukaan makkara ja muut pitkälle jalostetut lihatuotteet on epäterveellisiä.
Niin. 49 vastausta jo samanlaisessa aloituksessa.
Lapsiin vaikuttaa kotiolojen lisäksi some ja joukkopsykoosi. Joku sanoo, että "hyi, en syö!", niin kakki kiljuvat kohta perässä.
Tapakasvatus voisi autta. Että ruoasta ei sitten sanota noin. Ikinä. Mutta eihän mussukoita voi enää kasvattaa, saati moittia. Äkkiä on ope somessa haukuttavana ja ilma täynnä juristi-vanhempia uhkailemassa, kun meidän liisa-petterillä on paha mieli.
Lapsiin vaikuttaa paljon ruoan ulkonäkö. Rössypottu ei kelpaa, mutta einesveriletut ja pottumuusi menee.
Itse maksaisin mielelläni, jos saisin joskus lounaaksi rössypottua täällä eteläisessä Suomessa.
Tai kunnon karjalanpaistia. Tai stroganoffia. Tai itsetehtyjä kaalikääryleitä.
Vaan eipä saa. Joka paikassa lounas pitää nykyisin pilata jollain aasialaisella tai intialaisella twistillä.
Se perinteinenkin Suomi-versio maistuisi........ edes joskus.
Vierailija kirjoitti:
Niin. 49 vastausta jo samanlaisessa aloituksessa.
Sori. En havainnut. T:Ap.
Tuota noin, tilanne oli tuo sama jo 90-luvulla, kun itse kävin koulua ja syykin on selvä. Se koulun lihakastike ei ole lihaa vaan jänteisiä ja rasvaisia paloja jotain. Aina oli yllätys miltä tuntui suussa, kun palaa puraisi. En suostunut syömään niitä ollenkaan. Kunnollista lihakastiketta syön ilolla (ja niin syö omakin lapseni).
Mitä olen vierestä sattunut seuraamaan alakouluikäisten lasten ruokavalioita, niin niille syötetään sitä einestä todella paljon. Nakkeja, ranskalaisia, mikrossa lämmitettyjä valmishampurilaisia ja pizzoja. En yhtään ihmettele että se mielletään "kunnon kotiruoaksi".
Näin se menee. Lasten käsitys kunnon kotiruoasta on nykyisin prosessoituja eineksiä?
Nakkeja, ranuja, nugetteja, eineslihapullia, einespizzaa,...ja ketsuppia.
No rössypotun kohdalla on aukko sivistyksessä täälläkin. Maistaisin kyllä mielelläni, ja uskoisin että myös tykkäisin.