HYVÄT ja EDULLISET RUOKAVINKIT tänne kiitos, oma pää lyö nyt ihan tyhjää... =)
Kommentit (5)
täytteet oman maun mukaan
Lasten suosikki meillä on nakkimunakas. Myös tomaatti-mozzarella tai juusto-parsakaali on herkkua.
mutta tuntuu että ite en nyt keksi muuta kun makaronilaatikon tai nakkikeiton...
JOtain hyviä vuokaruokia jos jollain olis... =)
AP
Broilerin rintapaloja
3 dl riisiä
herne-maissi-paprikaa
5 dl kanalientä
Laita broilerit, riisi, herne-maissi-paprika vuokaan, kaada kanaliemi päälle. Uuni 200 astetta, n. 1 h
- kiusaukset: perunasipulisekoitusta joko pakasteesta tai viitseliäs silppuaa itse, lisäksi kermaa/munamaitoa ja jotakin lihaa/kalaa/kanaa, voi lisätä myös juustoa (vähän kalliimpi herkku) ja juuressuikaleita.
- Jauheliha-perunasoselaatikko
- Risotto
- Italianpata
- Italianpatapaistos: tee italianpata pussiaineksista tai itse (halvempaa), lisää ohjeeseen haluamaasi pastaa. Kaada vuokaan ja tee päälle juustokastike. Paista uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- keitot: lähes kaikki keitot ovat edullisia. Kasvissosekeittoja saa monen makuisia eri kasviksista, perinteinen vaihtoehto esim. peruna-purjokeitto. Pinaattikeitto on helppo, halpa ja nopea ruoka. Nakkikeiton jo mainitsit, vaihteluna vaikka jauheliha- tai perinteinen lihasoppa. Vaihtelua saat, kun lisäät liemeen vaikka tomaattimurskaa. Kalakeitto, kaalikeitto jne.
- puurot: välillä maistuu perinteinen riisipuuro tai vaikkapa ohrapuuro, jopa perus kaurapuuro, jollei sitä mätetä joka aamu. Oheen mehukeittoa (parasta tulee, jos tekee itse omasta mehusta tai pakastemarjoista) tai marjakiisseli.
- Lihakastiketta ja perunaa
- Uunissa kyljyksiä tai broileria kasvispedillä. Perunat + muut kasvikset mehustuvat maukkaiksi lihan ohessa kypsyessään. Vastaavasti voi kypsentää myös riisin, tämä taitaa olla tyypillistä tyypillisin helppo+edullinen ruoka: uunivuoan pohjalle riisiä ja vettä, päälle broilerin koipi-reisipaloja ja reiluksi tunniksi uuniin. Vahdi, ettei riisi kuivu ja lihat tummu, peitä vuoka tarvittaessa. Kannattaa kokeilla jotakin hyvää riisiä, kuten jasmiiniriisiä tai villiriisiä, vaikka hintaa tulee vähän enemmän.
- Uunikala: lohi- tai kirjolohifile, pinnalle vähän suolaa ja tilliä, halutessa sitruunaa/sitruunapippuria. Lohi on niin rasvainen kala, että sitä ei saa paistettua kuivaksi kuin erityisesti yrittämällä, joten lopputulos on takuuvarmasti herkullinen. Kun oikein haluaa herkutella, niin file hukutetaan vielä kermaan ja laitetaan sieniä oheen... Uunikalan ehdoton lisuke on muusi.
paljon suunnilleen käytössä?