Mitä ruokaa tarjoaisitte ulkomaalaisille vieraille?
Joko kotona tai ravintolassa. Itse varmaan tarjoaisin:
- poroa, jälkiruoaksi jokin jälkiruoka jossa on leipäjuustoa, kermaa/kermavaahtoa/jäätelöä ja lakkahilloa tai tuoreita lakkoja jos saatavilla
Karjalanpiirakoita ja munavoita myös maistattaisin.
Olisiko tylsää? Onko suomalainen ruokakulttuuri tosiaan aika tylsä? Eikös se italialainen Berlusconi jotain negatiivista sanonut? Kehui otsikoiden mukaan kuitenkin miten poro oli hyvää.
Kommentit (91)
Samaa kuin itsekin syön. Vaikka pizzaa. En näe syytä esittää jotain erityistä Suomi-kuvaelmaa vain siksi, että vieraat ovat toisesta maasta.
Lohta, poroa, sienikeittoa, kesällä tietysti uusia pottuja ja silliä. Leipäjuustoa, lakkoja, mustikoita. Meillä käy usein ulkomaalaisia vieraita ja kovasti ovat tykänneet.
Miks vidussa pitäis syöttää jotain suomalaisia ruokia?
Pyydämpä ulkomailla syntyneen tutun piipahtamaan syömässä luonani ja tarjoan kaurapuuroa, väittävät tällä palstalla, että se on ruokaa :P
Tuttu on btw kokki.
Borskeittoa smetanalla ja ruisleipää.
Burgereita ja bataattiranuja valkosipulidipillä.
Haen karviksen kebabbilasta pizzaa ja kaupasta keppanat.
Ranskalaisia ja lihapyöryköitä runsaan ketsupin kera. Jälkiruoaksi lakkoja, niin eivät haluaisi tulla Suomeen enää koskaan kyseistä "herkkua" syötyään.
Jos teette lohikeittoa vieraille niin älkää nyt ainakaan norjalaista kassilohta käyttäkö. Perämeren lohi on huomattavasti parempaa. Tosin se maksaakin tuplat norjalaiseen verrattuna.
Lihakeittoa ja ruisleipää, puolukkavispipuuroa.
Vierailija kirjoitti:
Ranskalaisia ja lihapyöryköitä runsaan ketsupin kera. Jälkiruoaksi lakkoja, niin eivät haluaisi tulla Suomeen enää koskaan kyseistä "herkkua" syötyään.
Oui, je mangerais au moins des boulettes de viande et des frites. Il n'y a rien de mal avec eux.
Karjalanpaistia. Helppo tehdä ja se on hyvää.
muslimeille karjalanpaistia ja verilettuja.
Meillä käy pari, kolme kertaa vuodessa ulkomaalaisia vieraita. Viime viikolla oli kolme Espanjasta, miehen työkavereita.
Tarjosin blinejä mädin, lohimössön ja sillikaviaarin kanssa. Onneksi olin varannut kaikea normaalia enemmän. Tykkäsivät kovasti, sain kiitoskukat.
Edellisille vieraille paistoin ahvenfileitä, tein puikulamuussia ja kanttarellikastiketta. Alkuun pienet lohileivät . Taas oli menestys.
hernekeittoa ja lettuja