Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oliko janssoninkiusaus siis muodissa uuden vuoden ruokana 80-luvulla?

Vierailija
27.11.2024 |

Muistaaks kukaan?

Kommentit (29)

Vierailija
1/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei muistaakseni 

Vierailija
2/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, vaan keitetyt nakit ja perunasalaatti

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saattoipa olla. Toki nakit ja perunasalaatti kaikkein tavallisinta.

Vierailija
4/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

on vieläkin hyvää nakkeja lisukkeena.

Vierailija
5/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.

Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi

Vierailija
6/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuuluu meidän suvun joulupöytäänkin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä meillä nakit ja perunasalaatti piti kutinsa jo silloin.

Muista en tiedä.

Vierailija
8/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.

Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi

Anjovista on mukava Saaristomerellä kalastella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ah, hyvä vinkki. Nakit ja perunasalaatti, ei kiitos enää, mutta janssoninkiusaus aikuisille ja vaikka kinkkukiusaus lapsille, niin siinähän sitä onkin tai sitten niitä nakkeja lapsille.

Vierailija
10/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.

Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi

Anjovista on mukava Saaristomerellä kalastella.

Joo, ei kyllä tartu pyydykseen, kun ei ole saaristomeren kala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei ollu kyllä

Vierailija
12/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkkukiusausta ainakin meillä tehtiin joulukinkun jämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Oli, meillä jo 70-luvulla. Ja nykyisinkin aina silloin tällöin. On kyllä hyvää.

Vierailija
14/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä oli jo 1970-luvulla. Vanhemmat teki alkupaloiksi katkaraputäytteisiä tuulihattuja ja pieniä neliönmuotoisia lohi- ja poroleipiä. Ne syötiin seisaaltaan kuoharin ja pommacin kera.

Ruokapöydässä oli sitten janssoninkiusausta ja iso salaattivati. Meillä oli aina uudenvuodenaattona kaksi vanhempien ystäväperhettä, jotka vuorovuosina järjestivät vappujuhlat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli, ihan tyypillinen uudenvuoden ruoka. 

Vierailija
16/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oli tyypillinen uuden vuoden ruoka. Perunasalaattia ja nakkeja en muista, että olisi koskaan uutena vuotena syöty missään siihen aikaan.

Vierailija
17/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se mikään pääruoka illallisella meillä ollut, mutta yöpalaksi usein tein niin 80-luvulla kuin joskus nykyäänkin. Ehkä täällä läntisessä Suomessa (Turun seutu) noi länsinaapurin tavat on tarttunut... ja sitä paitsi, on kätevä yöpala, kun valmistuu nopeasti, ilotulitusta seurannut porukka saa lämmintä ruokaa napaansa sisälle tultuaan.

Vierailija
18/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei se mikään pääruoka illallisella meillä ollut, mutta yöpalaksi usein tein niin 80-luvulla kuin joskus nykyäänkin. Ehkä täällä läntisessä Suomessa (Turun seutu) noi länsinaapurin tavat on tarttunut... ja sitä paitsi, on kätevä yöpala, kun valmistuu nopeasti, ilotulitusta seurannut porukka saa lämmintä ruokaa napaansa sisälle tultuaan.

Ei se kyllä minusta kovin nopeasti valmistu. Pilkkomiseen ym. saa varata ainakin parikymmentä minuuttia, joskus paljon pidempäänkin, jos on paljon syöjiä ja ainakin tunti uunissa. 

 

Vierailija
19/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.

Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi

Kuinka makuaistiton ihminen sanoo tommosta?

Ravintolasilli on todella suolasta verrattuna anjovikseen. Pahaa.

Vierailija
20/29 |
27.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei se mikään pääruoka illallisella meillä ollut, mutta yöpalaksi usein tein niin 80-luvulla kuin joskus nykyäänkin. Ehkä täällä läntisessä Suomessa (Turun seutu) noi länsinaapurin tavat on tarttunut... ja sitä paitsi, on kätevä yöpala, kun valmistuu nopeasti, ilotulitusta seurannut porukka saa lämmintä ruokaa napaansa sisälle tultuaan.

Ei se kyllä minusta kovin nopeasti valmistu. Pilkkomiseen ym. saa varata ainakin parikymmentä minuuttia, joskus paljon pidempäänkin, jos on paljon syöjiä ja ainakin tunti uunissa. ).

 

---

Tjaah, no jos haluaa tehdä itse kaiken... anjoviksen kalastamista, perkaamista ja säilömistä myöten. Itse käytän kaupan peruna-sipulipakastetta, anjovis- tai janssonfileitä. Ja ruokakermakin on kaupasta ostettu eikä itse lypsetty. Lisäksi matala vuoka, 200 astetta ja puoli tuntia uunissa. Hokkus pokkus ja simsalabim! Ja aina on maistunut syöjille (siinä vaiheessa yötä usein on jo sen verran juhlajuomaa päässä ja kielessä, että suuret gourmeet kannattaa säästää muihin tilaisuuksiin

 

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi seitsemän