Oliko janssoninkiusaus siis muodissa uuden vuoden ruokana 80-luvulla?
Kommentit (29)
Ei, vaan keitetyt nakit ja perunasalaatti
Saattoipa olla. Toki nakit ja perunasalaatti kaikkein tavallisinta.
on vieläkin hyvää nakkeja lisukkeena.
Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.
Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi
Kuuluu meidän suvun joulupöytäänkin
Kyllä meillä nakit ja perunasalaatti piti kutinsa jo silloin.
Muista en tiedä.
Vierailija kirjoitti:
Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.
Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi
Anjovista on mukava Saaristomerellä kalastella.
Ah, hyvä vinkki. Nakit ja perunasalaatti, ei kiitos enää, mutta janssoninkiusaus aikuisille ja vaikka kinkkukiusaus lapsille, niin siinähän sitä onkin tai sitten niitä nakkeja lapsille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.
Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi
Anjovista on mukava Saaristomerellä kalastella.
Joo, ei kyllä tartu pyydykseen, kun ei ole saaristomeren kala.
Kinkkukiusausta ainakin meillä tehtiin joulukinkun jämistä.
Oli, meillä jo 70-luvulla. Ja nykyisinkin aina silloin tällöin. On kyllä hyvää.
Meillä oli jo 1970-luvulla. Vanhemmat teki alkupaloiksi katkaraputäytteisiä tuulihattuja ja pieniä neliönmuotoisia lohi- ja poroleipiä. Ne syötiin seisaaltaan kuoharin ja pommacin kera.
Ruokapöydässä oli sitten janssoninkiusausta ja iso salaattivati. Meillä oli aina uudenvuodenaattona kaksi vanhempien ystäväperhettä, jotka vuorovuosina järjestivät vappujuhlat.
Oli, ihan tyypillinen uudenvuoden ruoka.
Oli tyypillinen uuden vuoden ruoka. Perunasalaattia ja nakkeja en muista, että olisi koskaan uutena vuotena syöty missään siihen aikaan.
Ei se mikään pääruoka illallisella meillä ollut, mutta yöpalaksi usein tein niin 80-luvulla kuin joskus nykyäänkin. Ehkä täällä läntisessä Suomessa (Turun seutu) noi länsinaapurin tavat on tarttunut... ja sitä paitsi, on kätevä yöpala, kun valmistuu nopeasti, ilotulitusta seurannut porukka saa lämmintä ruokaa napaansa sisälle tultuaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei se mikään pääruoka illallisella meillä ollut, mutta yöpalaksi usein tein niin 80-luvulla kuin joskus nykyäänkin. Ehkä täällä läntisessä Suomessa (Turun seutu) noi länsinaapurin tavat on tarttunut... ja sitä paitsi, on kätevä yöpala, kun valmistuu nopeasti, ilotulitusta seurannut porukka saa lämmintä ruokaa napaansa sisälle tultuaan.
Ei se kyllä minusta kovin nopeasti valmistu. Pilkkomiseen ym. saa varata ainakin parikymmentä minuuttia, joskus paljon pidempäänkin, jos on paljon syöjiä ja ainakin tunti uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Janssonin kiusaus on klassikko ryyppäjäisten aamuyön herkku. Perua Tukholmasta.
Janssons Frestelse on aina trendikäs. Kannattaa valmistaa ravintola silli fileestä ja sen litkusta vs anjovis, niin maku on sama, mutta halvempi
Kuinka makuaistiton ihminen sanoo tommosta?
Ravintolasilli on todella suolasta verrattuna anjovikseen. Pahaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei se mikään pääruoka illallisella meillä ollut, mutta yöpalaksi usein tein niin 80-luvulla kuin joskus nykyäänkin. Ehkä täällä läntisessä Suomessa (Turun seutu) noi länsinaapurin tavat on tarttunut... ja sitä paitsi, on kätevä yöpala, kun valmistuu nopeasti, ilotulitusta seurannut porukka saa lämmintä ruokaa napaansa sisälle tultuaan.
Ei se kyllä minusta kovin nopeasti valmistu. Pilkkomiseen ym. saa varata ainakin parikymmentä minuuttia, joskus paljon pidempäänkin, jos on paljon syöjiä ja ainakin tunti uunissa. ).
---
Tjaah, no jos haluaa tehdä itse kaiken... anjoviksen kalastamista, perkaamista ja säilömistä myöten. Itse käytän kaupan peruna-sipulipakastetta, anjovis- tai janssonfileitä. Ja ruokakermakin on kaupasta ostettu eikä itse lypsetty. Lisäksi matala vuoka, 200 astetta ja puoli tuntia uunissa. Hokkus pokkus ja simsalabim! Ja aina on maistunut syöjille (siinä vaiheessa yötä usein on jo sen verran juhlajuomaa päässä ja kielessä, että suuret gourmeet kannattaa säästää muihin tilaisuuksiin
Ei muistaakseni