Onko täällä joku maistanut ranskalaista hernekeittoa Ranskassa?
Kommentit (24)
En ole maistanut, mutta olen syönyt italiansalaattia Virossa.
Tuoreista herneistä tehdään keittoa Suomessakin, mutta perinteisempi on se säilyke
Creme Ninon?
Kyllä, aivan ihanaa kesäruokaa
Vierailija kirjoitti:
Tuoreista herneistä tehdään keittoa Suomessakin, mutta perinteisempi on se säilyke
Mikä vika tölkkikeitossa?
Pilataanko ranskalainen hernekeitto sipulilla, niin kuin Suomessa välillä tehdään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreista herneistä tehdään keittoa Suomessakin, mutta perinteisempi on se säilyke
Mikä vika tölkkikeitossa?
Ei mitään vikaa. Tietysti Ranskassa kun syö tuoreista herneistä tehtyä, niin suomijuntti häpeissään ajattelee sen olevan paljon parempaa.
En ole, mutta täällä Italiassa on perinteinen Uuden Vuoden ruoka, joka keitellään herneistä. Varsin ankea juhlaruoka.
Vierailija kirjoitti:
Pilataanko ranskalainen hernekeitto sipulilla, niin kuin Suomessa välillä tehdään?
Sipuli kuuluu keittoon kuin sammakonreisi ranskiksen viinahissiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreista herneistä tehdään keittoa Suomessakin, mutta perinteisempi on se säilyke
Mikä vika tölkkikeitossa?
Ei mitään vikaa. Tietysti Ranskassa kun syö tuoreista herneistä tehtyä, niin suomijuntti häpeissään ajattelee sen olevan paljon parempaa.
Mikä tahansa on parempaa kuin Saarioisen tölkkikeitto.
Hernari on hyvää, vaikka pierettääkin ruhtinaallisesti.
Vierailija kirjoitti:
En ole, mutta täällä Italiassa on perinteinen Uuden Vuoden ruoka, joka keitellään herneistä. Varsin ankea juhlaruoka.
No onhan meidänkin juhlaruoat kaikki varsin ankeita. Nakkia ja muusia, jotain munkkeja, simaa, erilaisia terveyslaatikoita ja jotain silliä, perunaa ja halvinta kinkkua.
Niille perinteille on joku muu syy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreista herneistä tehdään keittoa Suomessakin, mutta perinteisempi on se säilyke
Mikä vika tölkkikeitossa?
Ei mitään vikaa. Tietysti Ranskassa kun syö tuoreista herneistä tehtyä, niin suomijuntti häpeissään ajattelee sen olevan paljon parempaa.
Mikä tahansa on parempaa kuin Saarioisen tölkkikeitto.
Olet täysin oikeassa. Saarioinen kun ei valmista minkäänlaista hernekeittoa, on minkä tahansa olemassaolevan oltava parempaa, kuin olematon keitto.
Vierailija kirjoitti:
En ole, mutta täällä Italiassa on perinteinen Uuden Vuoden ruoka, joka keitellään herneistä. Varsin ankea juhlaruoka.
No ei ole koko Italiassa tuommoista juhlaruokaa! Sinun paikkakunnallasi saattaa olla sellainen perinne.
Vierailija kirjoitti:
Hernari on hyvää, vaikka pierettääkin ruhtinaallisesti.
Weeteellä on weeteen ongelmat...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreista herneistä tehdään keittoa Suomessakin, mutta perinteisempi on se säilyke
Mikä vika tölkkikeitossa?
Ei mitään vikaa. Tietysti Ranskassa kun syö tuoreista herneistä tehtyä, niin suomijuntti häpeissään ajattelee sen olevan paljon parempaa.
Mikä tahansa on parempaa kuin Saarioisen tölkkikeitto.
Olet täysin oikeassa. Saarioinen kun ei valmista minkäänlaista hernekeittoa, on minkä tahansa olemassaolevan oltava parempaa, kuin olematon keitto.
Mitä höpötät?
Kuivatuista herneistä haudutuskattilassa tehty hernekeitto on parasta. Joukkoon sopivasti savustettua lihaa. Lapsuudenkodissa äiti teki painekattilassa ja oli herkkua hernerokka.
Soupe de pierre saa aivan uuden merkityksen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole, mutta täällä Italiassa on perinteinen Uuden Vuoden ruoka, joka keitellään herneistä. Varsin ankea juhlaruoka.
No ei ole koko Italiassa tuommoista juhlaruokaa! Sinun paikkakunnallasi saattaa olla sellainen perinne.
Löytyy ihan vanhoista "klassisista" keittokirjoista, eikä ole mikään yhden alueen ruoka.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole, mutta täällä Italiassa on perinteinen Uuden Vuoden ruoka, joka keitellään herneistä. Varsin ankea juhlaruoka.
No onhan meidänkin juhlaruoat kaikki varsin ankeita. Nakkia ja muusia, jotain munkkeja, simaa, erilaisia terveyslaatikoita ja jotain silliä, perunaa ja halvinta kinkkua.
Niille perinteille on joku muu syy.
No mikä jokin muu syy nakit ja muusille sitten on?
Olen mä sitä Suomessakin syönyt, on todella hyvänmakuista. Kesäruoka.