Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ravintolakokit tms tietävät, laitetaanko ravintoloissa hampparipihveihin

Vierailija
21.10.2024 |

vain suolaa päälle paistossa, vai esim grillimaustetta? Tai esim sekoitetaanko grillimaustetta jauhelihamassaan ennen pihviksi muotoilua?

Toki käytäntöjä on useita, mutta esim Pancho villan hamppareiden pihvit on niin älyttömän hyviä, että olis kiva tietää niiden salaisuus että sais kotonakin yhtä hyvää. 

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pihvi ilmoitetaan täyslihapihvinä niin siihen ei käsittääkseni voi sekaan sekoittaa mausteita..?

Vierailija
2/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pancho Villan hampurilaiset ovat kyllä älyttömän hyviä. Ehkä parhaita ketjuravintoloista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaa ja pippuria laitetaan yleisesti pihvien päälle. Mahdollinen grillaus voi tuoda lisämakua. 

Vierailija
4/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Im loving it

Vierailija
5/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Im loving it

 

Syökää kanaa! 

Vierailija
6/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihapihvin voi maustaa monella tapaa. Hampurilaispihvit yleensä maustetaan pintamaustamalla eli mausteita ei sotketa jauhelihaan.

Hyvin tärkeää on Maillard-efekti. Pannun on oltava riittävän kuuma ja pihvin kunnolla painuneena paistopintaa vasten, jotta karamellisoituminen onnistuu. Kun seuraavan kerran teet hampparia anna pannun kuumeta riittävästi ja paina pihviä vasten pannua kevyesti paistamisen alkaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Im loving it

 

Im not. Mäkin pihvit ei nyt ihan yllä tarkoittamaani kategoriaan :D

Ap

Vierailija
8/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pancho Villan hampurilaiset ovat kyllä älyttömän hyviä. Ehkä parhaita ketjuravintoloista. 

Mitäpä jos kokeilisit vaikkapa Barotsin, Friends & Burgersin tai Social Burgerjointin hamppareita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä vittua nyt taas? Ei massaan sekoitella mitään vaan pihvi on pelkkää jauhelihaa. Mausteeksi suola ja pippuri

Vierailija
10/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jauhelihapihvin voi maustaa monella tapaa. Hampurilaispihvit yleensä maustetaan pintamaustamalla eli mausteita ei sotketa jauhelihaan.

Hyvin tärkeää on Maillard-efekti. Pannun on oltava riittävän kuuma ja pihvin kunnolla painuneena paistopintaa vasten, jotta karamellisoituminen onnistuu. Kun seuraavan kerran teet hampparia anna pannun kuumeta riittävästi ja paina pihviä vasten pannua kevyesti paistamisen alkaessa.

 

Kiitos, täytyy kiinnittää huomiota. Onkohan suolan ja pippurin lisäksi muut mausteet yleisiä tuossa pintamaustamisessa?

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tärkeintä lienee, että se jauheliha on rasvaista laatua, 20% rasvaa. Joissain paikoissa laitetaan vain suolaa ja pippuria, joissain muitakin mausteita. Voi olla oma mausteseos, jolla maustetaan. Esim. Aleksi Herlevi myy koteihinkin Naughty BRGR burgersuolaa, jossa on suolan lisäksi sipulia, valkosipulia, sinappijauhetta, kanelia, timjamia ja cayennepippuria. Antaa lisää umamista makua ja pientä mausteisuutta. Käyttävät tuota myös ravintoloissaan.

Vierailija
12/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä vittua nyt taas? Ei massaan sekoitella mitään vaan pihvi on pelkkää jauhelihaa. Mausteeksi suola ja pippuri

 

No mitä mitä vittua?

Pihvit maistuu niin erilaiselta eri paikoissa että kiinnostaisi tietää mikä on se käytännön ero. 

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tärkeintä lienee, että se jauheliha on rasvaista laatua, 20% rasvaa. Joissain paikoissa laitetaan vain suolaa ja pippuria, joissain muitakin mausteita. Voi olla oma mausteseos, jolla maustetaan. Esim. Aleksi Herlevi myy koteihinkin Naughty BRGR burgersuolaa, jossa on suolan lisäksi sipulia, valkosipulia, sinappijauhetta, kanelia, timjamia ja cayennepippuria. Antaa lisää umamista makua ja pientä mausteisuutta. Käyttävät tuota myös ravintoloissaan.

 

Kiitti vinkistä, täytyy testata!

Ap

Vierailija
14/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pancho Villan hampurilaiset ovat kyllä älyttömän hyviä. Ehkä parhaita ketjuravintoloista. 

Mitäpä jos kokeilisit vaikkapa Barotsin, Friends & Burgersin tai Social Burgerjointin hamppareita.

 

Eli jos tykkää Panchon burgereista niin ei ole testannut edellä mainittuja? Ok. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekin tuli mieleen et tuleekohan hampparipihvit ravintoloihin kuinka usein pakasteena? Vai tehdäänkö tuoreesta lihasta? Kukaan tuskin itse jauhaa niitä lihoja, mutta varmaan jauhelihan "koolla ja koostumuksella" voi myös olla vaikutusta makuun?

Ap

Vierailija
16/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö ne ole hevosen lihaa ? Ja pippurit voit syödä suoraan purkista pelkästään. 

Vierailija
17/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sekin tuli mieleen et tuleekohan hampparipihvit ravintoloihin kuinka usein pakasteena? Vai tehdäänkö tuoreesta lihasta? Kukaan tuskin itse jauhaa niitä lihoja, mutta varmaan jauhelihan "koolla ja koostumuksella" voi myös olla vaikutusta makuun?

Ap

Kaipa nuo paremmat paikat tilaa halutunlaista jauhettua lihaa jostain tukusta päivän annoksen. Jossain pikaruokapaikassa voisi kuvitella että pihvit tulee valmiiksi paistettuna ja ne vaan lämmitetään hampurilaisen kokoamisen yhteydessä. 

Vierailija
18/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veikkaan ettei grillimauste tai aromisuola kuulu yhdessäkään vakavastiotettavassa paikassa hampurilaisen reseptiin. Muuten en osaa sanoa kun en ole kaikissa käynyt. 

Vierailija
19/19 |
21.10.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikeiden hampparipihvien tekeminen alkaa tuoreiden hamppareiden hakemisella. Ihan laitonta touhua en kerro siitä enempää. Aterian hinta on niin paljon ettei millään av pummeilla ole asiaa hamppariaterialle kuin lautasella.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän neljä neljä