Kauanko valmiiksi tehty makaronijauhelihasinihomejuustomössö säilyy
Jääkaapissa kattilassa? Onko vielä kahden päivän päästä syömäkelpoista?
T. Köyhä
Kommentit (21)
On. Mutta jäit kiinni narrasmisesta. Köyhällä ei ole sinihomejuustoa ja toiseksi köyhä suunnittelee ruuat tarkasti ja tietää säilyvyydet.
Kuka tommosta suuhunsa laittaa??? Hyi!
Mieti hieman. Einesmakaronilaatikko säilyy reilusti viikon kylmässä ja ei siihen ole lisätty mitään säilöntäaineita.
Vierailija kirjoitti:
Mieti hieman. Einesmakaronilaatikko säilyy reilusti viikon kylmässä ja ei siihen ole lisätty mitään säilöntäaineita.
Eines loora valmistetaan elintarviketiloissa prosessissa, jossa on vähän hiivoja/bakteereja ja tuote menee pikajöhdytykseen vs kotona, jossa jäähtyminen on tuntien prosessi.
Riisiin muodostuu vaarallisia bakteereita, jos sitä pidetään lämpimässä/jäähdytys kestää liian kauan, pasta on turvallisempi.
Haista ja maistele milloinka on pilaantunutta ....mitä moukat tyhmiä täällä kyselette .👹👹👹
Vierailija kirjoitti:
Haista ja maistele milloinka on pilaantunutta ....mitä moukat tyhmiä täällä kyselette .👹👹👹
Haista sinä paska.
Painu muualle tästä ketjusta jos jotenkin ahdistaa
Vierailija kirjoitti:
Kuka tommosta suuhunsa laittaa??? Hyi!
Herkkujen herkkua.
Oikein hyvä kysymys. Fiksu kysyy, muut tekevät, mitä lystäävät ja saavat vaikka mitkä taudit ja tulehdukset, ja sairastuttavat vieraansakin.
Jos tiedät, ettei ruoka tule syötyä samana päivänä, pakasta useampaan rasiaan mieluiten heti, kun ruoka on kunnolla jäähtynyt. Varma on aina varmaa. Sitten otat sulamaan edellisenä iltana ja kuumennat uunissa tai paistinpannulla.
Eineksiä ei tietenkään voi missään tapauksessa verrata kotiruokaan, kun olosuhteet ovat aivan erilaiset.
Vierailija kirjoitti:
Nistipata?!
Nistipata tuunattuna sinihomejuustolla, eli vähän varakkaamman viihdekäyttäjän pasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mieti hieman. Einesmakaronilaatikko säilyy reilusti viikon kylmässä ja ei siihen ole lisätty mitään säilöntäaineita.
Eines loora valmistetaan elintarviketiloissa prosessissa, jossa on vähän hiivoja/bakteereja ja tuote menee pikajöhdytykseen vs kotona, jossa jäähtyminen on tuntien prosessi.
Riisiin muodostuu vaarallisia bakteereita, jos sitä pidetään lämpimässä/jäähdytys kestää liian kauan, pasta on turvallisempi.
No nyt oli kyse kahdesta päivästä jääkaapissa, jos eines säilyy yli viikon, niin kotiruoka säilyy kyllä 2 - 3 päivää.
Ruokaa EI IKINÄ säilytetä kattilassa. Kattila EI KOSKAAN mene jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Ruokaa EI IKINÄ säilytetä kattilassa. Kattila EI KOSKAAN mene jääkaappiin.
Mutta eihän tuo olekaan ruokaa vaan sotkua.
Kyllä meillä on yli viikon säilynyt kepeesti tarpeeksi kylmässä isossa jääkaapissa. Ei ole tullut kahta viikkoa kokeiltua kun on jo sitä ennen syöty mutta uskoisin että kaksikin viikkoa säilyisi.
Laitan valkosipulia niin se säilyy pidempään.
Vierailija kirjoitti:
Ruokaa EI IKINÄ säilytetä kattilassa. Kattila EI KOSKAAN mene jääkaappiin.
Kunhan ei ole alumiinikattila. Kyllä teräskattilassa voi ruokaa säilyttää jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokaa EI IKINÄ säilytetä kattilassa. Kattila EI KOSKAAN mene jääkaappiin.
Kunhan ei ole alumiinikattila. Kyllä teräskattilassa voi ruokaa säilyttää jääkaapissa.
Ei voi. Se on junteinta mitä voi tehdä. kattiloita käytetään ruoan valmistukseen, ei sen säilyttämiseen tai tarjoiluun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokaa EI IKINÄ säilytetä kattilassa. Kattila EI KOSKAAN mene jääkaappiin.
Kunhan ei ole alumiinikattila. Kyllä teräskattilassa voi ruokaa säilyttää jääkaapissa.
Ei voi. Se on junteinta mitä voi tehdä. kattiloita käytetään ruoan valmistukseen, ei sen säilyttämiseen tai tarjoiluun.
"Kattilan materiaali vaikuttaa suuresti siihen, kannattaako sitä panna jääkaappiin ruokineen.
Jos kyseessä on ruostumaton teräs-, keramiikka- tai lasipinta, silloin tämä on toki ok. Sen sijaan rauta, hiiliteräs, alumiini ja teflon ovat materiaaleja, joita en suosittele laittamaan jääkaappiin, etenkin, jos kattilassa on happoista ruokaa."
Jos haluaa ruokaan säilyvyyttä.
https://www.valio.fi/keittion/valkosipuli/
Valkosipulin maku tulee parhaiten esiin hienontamalla tai veitsen lappeella murskaamalla. Puristimen käyttö kannattaa unohtaa, sillä se korostaa valkosipulin kitkeryyttä. Kaupoista löytyy myös valkosipulijauhetta ja -rouhetta, sekä erilaisia valkosipulisäilykkeitä kokonaisista kynsistä murskiin. Valkosipulilla on säilyvyyttä parantava vaikutus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokaa EI IKINÄ säilytetä kattilassa. Kattila EI KOSKAAN mene jääkaappiin.
Kunhan ei ole alumiinikattila. Kyllä teräskattilassa voi ruokaa säilyttää jääkaapissa.
Ei voi. Se on junteinta mitä voi tehdä. kattiloita käytetään ruoan valmistukseen, ei sen säilyttämiseen tai tarjoiluun.
Kyllä säilytän jääkaapissa teräskattilassa jos ruoka tulee 2-3 päivän aikana syötyä.
Kolmantena päivänä olisi hyvä syödä loppuun. Pakasta jos huolettaa.