Prosessoitu ruoka
Aina puhutaan prosessoidun ruoan pahuudesta, mutta kasvis- ja jopa vegaaninen ruoka on nykyään suorastaan ultraprosessoitua. Jos olisin vegaani, haluaisin nimenomaan luonnonmukaista kasvisruokaa. Popsisin iloisesti porkkanaa, perunaa ja muita kasviksia ihan sellaisenaan, luonnonmukaisessa muodossaan ja ihan kasviksina ja joisin puhdasta vettä päälle. Toki niitä kypsentäisin sitten tarpeen mukaan syömäkelpoisempaan muotoon, mutta viime aikoina on alkanut ihmetyttää se, että miksi vegaani haluaa vegaaniruokansa erilaisina prosessoituina pihveinä, pullina, mössöinä tai hampurilaisina?
Kasvismaidot, kermat, jugurtit ja jäätelöt on vatkattu ties mistä lietteestä öljyjen ja karrageenien avulla eläinperäisiä maitoja muistuttavaan rakenteeseen prosessoimalla ties kuinka monessa vaiheessa erilaisia kasvisaineksia. Tuskin lienee kovin paljon enää terveysominaisuuksia jäljellä.
Esim. tämä lehtijuttu hesestä. Tosin nauratti, että ei ne ennenkään ole vegaanisia burgereita myyneet, hyvin on silti maistunut.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/f08ff8e6-bd2d-4c0f-b5ec-82e…